Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo VW Touran 1,9 TDI (2010)

Touranin alustan virittämisessä on onnistuttu kiitettävästi. Auto on samaan aikaan hyvä ajaa ja jousitukseltaan mukava.
Koeajo VW Touran 1,9 TDI (2010)

Kaarteissa auton korkeuden tietysti huomaa, mutta muuten ajettavuus on huippuluokkaa. Ohjautuvuus on täsmällistä, ohjaustunto hyvä sähköisestä tehostimesta huolimatta ja suuntavakavuus moitteeton.

Jousitus tasoittaa suuret heitot hyvin. Poikittaissaumat tulevat läpi jonkin verran. Kokonaisuutena mukavuus on selvästi muita pieniä tila-autoja parempi. Myös äänieristys on hyvä. Erityisesti pienillä nopeuksilla auto lipuu lähes äänettömästi. Suuremmilla nopeuksilla rengasäänet nousevat esiin. Moottoriäänet ovat normaaleilla kierroksilla hiljaiset, mutta 3000 kierroksen yläpuolella ääntä alkaa löytyä.

Etuistuimet ovat melko kovat, mutta kokonaisuutena erittäin hyvät. Ohjauspyörä kallistuu yläasennossaan selvästi tavallisia henkilöautoja enemmän vaakatasoon. Näkyvyys ulos on hyvä lukuun ottamatta loivassa olevia etupilareita, jotka aiheuttavat katveen etuviistoon.

Hallintalaitteet eivät herättäneet erityisempiä huomioita, joten ne ovat toimivat. Kytkin on toki VW:n tapaan pitkäliikkeinen, mutta vaihteensiirto toimii Touranissa sujuvasti. Ohjaus on kevytkäyttöinen. Matkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä avaimella. Ajotietokoneen näytössä on paljon informaatiota ahtaasti sijoitettuna.

Parhaimmillaan, 1,4 TSI moottorilla varustettuna (170hv), Touran kiihtyy 0-100 km/h 8,5 sekunnissa. Kun taas koeajossa olleella 1,9 -litraisella dieselmoottorilla varustettuna sama onnistuu 13,2 sekunnissa.

Suorituskyky 7,3

1,9-litrainen pumppusuutindiesel antaa myös Touranin kokoiselle autolle perustarpeet tyydyttävän suorituskyvyn.

Mukavuus 8,9

Touranin sisätilat ovat luokkansa parhaimmistoa. Myös istuimet ovat hyvät. Vakiovarustelu on nykyisellään varsin kattava jo halvimmassa mallissa.

Luotettavuus 8,0

Turvallisuudeltaan Touran on pysytellyt ajanmukaisella tasolla. Menestys vikatilastoissa on selvästi keskitasoa parempi.

Ajomiellyttävyys 8,4

Ajo-ominaisuudet ja jousitusmukavuus ovat onnistuneet. Näkyvyys on keskinkertainen. Melua on liikaa etenkin pumppusuutindieselillä varustettuna.

Ulkonäkö 6,5

Muotoilu on kömpelön bussimainen ja myös sisustus näyttää pelkistetyltä.

Polttoaineen kulutus 8,4

Kulutus on pienehkö. Hiukkassuodatin puuttuu. Huoltovälit ovat pitkiä.

Valmistuslaatu 7,9

Viimeistely on erinomainen, mutta sisustus jättää halvan vaikutelman.

Sisätilojen suunnittelu 9,0

Tavaratila on luokkansa suurimpia. Touran on kokonaisuutena suunniteltu hyvin käytännönläheisesti.

Luokkansa paras 8,6

Touran kaipaisi tuoreistusta, mutta useimmat ominaisuudet ovat edelleen kilpailukykyiset.

Kokonaisarvosana: 8,1

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin