Koeajossa huikea Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+ | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa huikea Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+

Koeajossa huikea Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+

Mercedes-AMG:n CLS 53 4Matic+ on AMG-tuoteperheen ensimmäinen automalli, jossa on niin sanottu kevythybridijärjestelmä. Se tarjoaa ennen kaikkea lisäpotkua jo muutenkin tehokkaaseen rivikutoskoneeseen. Moottorin ja vaihteiston väliin sijoitettu sähkömoottori tarjoaa EQ Boost -nimisen 21 hevosvoiman ja 250 Newtonmetrin lisätehopurskeen kaasun pohjaan painettaessa. 

Lisäksi 48 voltin sähköjärjestelmä avustaa liikkeellelähdöissä ja vauhdissa kaasupolkimen nostaessa auto sammuttaa polttomoottorin ja kerää liike-energiaa talteen.

Miltä Mercedes-AMG CLS 53 tuntuu? 

Mercedes-Benz CLS

Kun kolmilitraisesta bensaturbokoneesta otetaan irti 435 hevosvoimaa ja 520 Nm:n vääntöä, lienee sanomattakin selvää, että Suomen tieliikenteessä laittomuuden rajat tulevat vastaan varsin rivakasti. Ylläoleviin suorituskykyarvoihin kun lisätään vielä 48 voltin sähköjärjestelmän tarjoama 22 hepan ja 250 Nm:n lisäpotku, satasen vauhtiin pinkaistaan 4,5 sekunnissa ja kaasun polkaisu kirvoittaa väkisinkin leveän hymyn kasvoille. Eihän tästä voi olla tykkäämättä! 

Vaikka 48 Voltin kevythybridijärjestelmä ei juuri sähköisiä kilometrejä tarjoakaan, käytännössä viiveetön turbo on ominaisuus, jonka olemassa oloa oppii arvostamaan sitä kokeiltuaan. Auton 250 km/h:iin rajoitettua huippunopeutta pystyy nostamaan Drivers Package -lisävarusteella 270 km/h:iin. Lisäksi hihnakäyttöisen starttimoottorin poistumisen yhteydessä tilaa on säästynyt konepellin alta.

Millaisia moottoreita tarjolla? 

CLS

AMG-version lisäksi Mercedes-Benz CLS on saatavilla kahtena dieselvaihtoehtoja: 350d ja 400d, joista jälkimmäinen on Mercedeksen tehokkain sarjatuotanto-dieselmoottori kautta aikojen. Teho ja vääntölukemat ovat vakuuttavat 340 hv ja 700 Nm, eikä pienempitehoisellakaan versiolla jalkoihin jää (286 hv / 600 Nm). 

Bensiinipuolella kyydit tarjoilee 450 ISG -merkinnällä varustettu 367 heppainen mylly, joka sekin vääntää mukavat 500 Nm. Tämän päälle räväkämmässä ajossa lisätehoa saadaan AMG:n tavoin EQ Boost järjestelmästä 22 hv ja 250 Nm. Mielenkiintoista bensiiniversiossa on se, että uudella moottoritekniikalla on saavutettu edellisen sukupolven CLS 500:n kahdeksansylinterisen moottorin suorituskyky, mutta pienemmällä kulutuksella. Kaikki mallivaihtoehdot ovat nelivetoisia, mutta AMG:ssä voimanjako etu- ja taka-akseleiden välillä on portaaton, muissa malleissa kiinteä takavetopainotteinen 31-69 -suhteessa.

Kenelle CLS on suunnattu? 

CLS

Mercedes-Benz CLS:n lähtöhinta Suomessa on noin 95 000 euroa, mikä rajaa ostajakunnan kohtuullisen kapeaksi. Valmistajan itsensä mukaan auto on suunnattu länsimaisilla markkinoilla johtavassa asemassa työskenteleville 55-60-vuotiaille miehille. Kiinan ja Etelä-Korean markkinoilla potentiaalisimmaksi asiakaskunnaksi on kuitenkin nimetty 30-35-vuotiaat naiset. 

CLS:ssä on paljon tuttuja elementtejä Mercedeksen S-sarjasta, joten auto löytänee ostajansa luksus-coupé -autojen ystävistä.

Mikä CLS:lle on piirteenomaista? 

Mercedes-Benz CLS on ennen kaikkea mukavuuspainotteinen mutta suorituskykyinen auto. Lisävarusteisella ilmajousituksella ja 400d-dieselmoottorilla varustettu auto tuntui kuin ilmassa leijuvalta taikamatolta. Auto syö töyssyt hämmästyttävän hyvin ja etenkin dieselillä, joka on muuten Mercedeksen kaikkien aikojen tehokkain sarjavalmisteinen diesel, voima ja vääntö tarjoavat suurta ajamisen iloa.

Siinä missä CLS:n kaikki moottorivaihtoehdot vastaavat ennakko-odotuksiin suorituskykyisestä autosta, myöskään mukavuusvarustelu ei jätä kylmäksi. Auto on puhdasta ylellisyyttä alkaen erinomaisista istuimista, joihin on saatavilla monipuoliset hierontatoiminnot (tulivat tarpeeseen Barcelonan aamuruuhkassa). Yllättävää etuistuimissa oli myös aktiiviset sivuttaistuet, jotka antoivat tukea auton liikkeiden mukaan. Järjestelmä toimi kuin ajatus ja sen voimakkuutta pystyi säätämään valikoista.

CLS

Kaiken kaikkiaan uusi Mercedes-Benz CLS osoittautui huikeaksi yhdistelmäksi ylellisyyttä ja suorituskykyä. Edes farmariperäisen Shooting Brake -mallin tiputtaminen pois mallistosta tulee tuskin horjuttamaan automallin haluttavuutta, sillä uudessa CLS:ssä on tavaratilaa käytännölliset 520 litraa. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Mercedes tulee selviämään automaailman lähitulevaisuuden mullistuksista yhtenä kirkkaimmista voittajista. Panostukset sähkö- ja polttomoottoritekniikkaan sekä uusiin liitettävyyspalveluihin antavat hyvät eväät lähitulevaisuuteen. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan.

Autotalli.com
Mercedes-Benz CLS uudet autot
Mercedes-Benz CLS vaihtoautot

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin