Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa korotettu Volvo V60 Cross Country – hienosti hiottu ja käytännöllinen kokonaisuus

Volvo V60 Cross Country on erinomainen yhdistelmä katumaasturimaista ajettavuutta ja perhefarmarin tilavuutta.
Koeajossa korotettu Volvo V60 Cross Country – hienosti hiottu ja käytännöllinen kokonaisuus

Kun lähtökohdaksi otetaan kehuttu ja palkittu perhefarmari, uusi Volvo V60, korotetaan autoa 7,5 senttimetriä ja tuodaan ulkonäköön ripaus lisäjykevyyttä, käsissä on suorastaan himoittava paketti ruotsalaista auto-osaamista parhaimmillaan. 

Volvo V60 Cross Country on erityisen mielenkiintoinen automalli nimenomaan vaihtoehtona korkeampikoriselle katumaasturille. Vaikka auton maavara on henkilöautolle hulppeat 210 millimetriä, sulavalinjainen ulkomuoto ei ole kärsinyt korotuksesta. Moni autoilija on tottunut tavanomaista henkilöautoa korkeampaan ajoasentoon katumaastureiden yleistyttyä, joten ehkäpä V60 Cross Country on vastaus takaisin farmarikoria haikailevan autokuumeeseen.

Tällä hetkellä Volvo V60 Cross Country -mallisto koostuu kahdesta eri vaihtoehdosta. Ajamamme dieselmoottorilla varustettu D4-malli tuottaa 190 hevosvoiman huipputehon ja 400 newtonmetrin väännön, bensiinimalli T5:ssä vastaavat lukemat ovat 250 hv ja 350 Nm. Molemmat ovat nelivetoisia ja automaattivaihteistolla varusteltuja.

Volvo V60 Cross Country takaa

Volvo V60 Cross Country

Hinnasto lähtee D4 AWD -mallin noin 51 500 eurosta ja jopa hieman yllättäen tehokkaampi bensiinimalli T5 on vain reilut 700 euroa kalliimpi. Rahalla saa paljon laatuautoa, mutta kieltämättä tavallisen V60:n mallistosta löytyviä T6- ja T8-pistokehybridejä odottelee jo Cross Country -mallistoonkin.

Vaikka tarkempia tietoja saati hinnastoa mahdollisille V60 Cross Country -pistokehybrideille ei ole, hinnaston voisi veikata alkavan alle 60 000 eurosta. Esimerkiksi 340-hevosvoimainen V60 T6 -malli maksaa noin 55 500 euroa, kun taas puolestaan Cross Countryn lisä perus-V60:een nähden on noin 3000-4000 euroa. Siinä missä V60 Cross Country D4:n hinnasta lähes kymppitonni on autoveroa, pistokkeesta ladattavalla V60 T6:lla veron osuus on vain alle 2000 euroa.

Tasaisen vahva suoritus

Yksi Volvo V60 Cross Countryn parhaista puolista on käytettävyyden vaivattomuus. Kun ajoasennon katsoo kuntoon, ratista ei tohtisi poistua lainkaan. Volvolle voi antaa pisteet siitä, että se on onnistunut yhdistämään arvokkuuden ja käytännöllisyyden samoihin kuoriin. V60 sopii erinomaisesti lapsiperheen valinnaksi, mikä korostuu myös Volvon painottamissa aktiivisissa ja passiivisissa turvavarusteissa.

Volvo V60 Cross Countryn ohjaamo

istuimet

Premium-merkkeihin lukeutuva Volvo sortuu valitettavasti kilpailevien merkkien tapaan varsin monimutkaiseen lisävarustetykitykseen. Laaja lisävarustelu on toki plussa, mutta hinnastoa ymmärtääkseen vaaditaan aikaa tai vaihtoehtoisesti osaavan automyyjän apua.

Lisävarusteet on paketoitu pääosin erilaisiin kokonaisuuksiin, mutta omat tarpeet kannattaa miettiä tarkkaan ennen lopullisen tilaussopimuksen allekirjoitusta, ettei mikään toivottu ominaisuus jää autosta uupumaan. Voi olla, että hinnaston sekavuus on lopulta varsin pieni huoli, sillä Volvo palkittiin hiljattain Auto Bild Suomi -lehden ostotutkimuksessa maamme parhaana autokaupan asiakaspalvelun taitajana.

Volvo V60 Cross Country takapenkit

4,78 metriä pitkässä V60 Cross Countryssa akseliväli on 2,87 metriä, mikä näkyy ja tuntuu miellyttävän väljänä matkustamona. Vaaleat nahkaistuimet ja kattoikkuna korostavat avaruutta ja osansa tekee myös rauhallinen kojelaudan asettelu, jota hallitsee suurikokoinen pystysuuntainen kosketusnäyttö. Kaksi keskimittaista aikuista mahtuu vaivatta istumaan peräkkäin ja takaistuimilla myös pääntilaa on riittävästi. 

Kuljettajan ajoergonomia on kaikin puolin erinomaisella tasolla ja säätövarat riittävät hyvin myös keskimääräistä pidemmille. Tavaratilaa V60 Cross Countryssa on 529 litraa perusasennossa ja käytettävyyttä parantaa koeajoauton alas taittuva väliseinä, jonka avulla ostoskassit saa pysymään tukevasti pystyssä. Tavaratilan suojaverho jää hieman häiritsemään muutoin niin hyvin mietityssä kokonaisuudessa.  Verhon asettaminen paikoilleen on ajoittain arpapeliä lukituksen ollessa varsin nirso juuri oikealle asennolle. Peite tahtookin räpsähdellä helposti takaisin ylös, ja auki-asennossa se peittää kuljettajan näkymää taustapeilistä.

tavaratila

Volvo tavaratilan väliseinä

Volvo V60 D4 AWD:n kahdella turboahtimella varustettu moottori ei jätä suuremmin toiveille sijaa. Varsinaisesta tykistä ei auton kohdalla puhuta, mutta hyvä 400 newtonmetrin vääntö tarjoaa vaivatonta menoa yhdessä 8-vaihteisen automaatin kanssa.

Auton alusta tuntuu miellyttävän jykevältä eikä korkeampi maavara näy keinumisena kaarteisessa ajossa. Ohjaustuntuma ei välttämättä ole vertailuluokkansa paras tai tarkin, mutta ei siinä mitään vikaakaan ole.

tavaratilan verho unohtuu helposti auki

Volvo V60 Cross Country on harkitsemisen arvoinen auto etenemiskykyä, hyvää käytettävyyttä ja laadukasta viimeistelyä kaipaavalle. Runsaasti varusteltuna auton hinta kohoaa, mutta rahoille tuntuu saavan myös vastinetta. Pistoke- ja kevythybridimalleja V60 Cross Country -mallistoon jää kaipaamaan ja odottelemaan.

Volvo V60 Cross Country D4 AWD aut. – Tekniset tiedot

Hinta alkaen: 51 495 euroa

Moottori: 2-litrainen nelisylinterinen diesel (2 x turboahdin)

Suurin teho: 140 kw (190 hv) / 4250 rpm

Suurin vääntö: 400 Nm / 1750-2500 rpm

Vaihteisto: kahdeksanvaihteinen Geartronic-automaatti

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,2 sekuntia

Huippunopeus: 210 km/h

Yhdistetty polt.aineen kulutus (WLTP): 6,0 l/100 km

Yhdistetyt CO2-päästöt (WLTP): 157 g/km

Omapaino: 1854 kg

Tavaratila: 529 litraa

Suurin sallittu perävaunumassa: 2000 / 750 kg

Mitat: Pituus 4784 mm / Leveys 1850 mm / Korkeus 1499 mm / Akseliväli 2874 mm

 

Lue myös tavallisen Volvo V60:n koeajo Autotalli.comista.

 

AUTOTALLI.COM

Katso Volvo-malliston uudet autot

Katso Volvo V60 Cross Country-mallisarjan uudet autot

Katso Volvo V60 Cross Country D4 AWD Business aut, MYE:1 mallin uudet autot

Katso myytävät Volvo vaihtoautot

Katso myytävät Volvo V60 Cross Country vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin