Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Mazda CX-5 Premium Plus 2.0 6AT (vm.2018) – tyylitietoisen valinta

Mazdan Suomeen tuotavista automalleista suurikokoisin, Mazda CX-5, on poikkeuksellisen kaunis katumaasturi.
Koeajossa Mazda CX-5 Premium Plus 2.0 6AT (vm.2018) – tyylitietoisen valinta

Käsi ylös, mikäli pystyt viidessä sekunnissa nimeämään yhdenkin erityisen kauniisti muotoillun keskikokoisen katumaasturin. Paljon myydyt Volvon, Skodan tai Volkswagenin korkeampien korimallien autot ovat tyylikkäitä, mutta tietynlaista herkkyyttä niiden muotokieleen jää kaipaamaan. Japanilainen Mazda ei tarjoa edullisinta vaihtoehtoa katumaasturiostoksille, mutta CX-5 on perushyvä vaihtoehto tyylikkäisiin kuoriin puettuna.

Koeajamamme Mazda CX-5 oli kaksilitraisella bensiinimoottorilla ja automaattivaihteistolla varustettu, mutta nelivetoisuus autosta uupui. Toisaalta etuvetoista malliversiota voi pitää järkivalintana noin 5000 euroa nelivetoa edullisemman hintansa ansiosta. Premium Plus -niminen varustetaso on laajentunut vuosi vuodelta, ja se täyttääkin lähes kaikki peruslaadukkaalta autolta vaadittavat ominaisuudet. Oikeastaan vain navigointia jää vakiovarustelusta kaipaamaan (myös Apple CarPlay -järjestelmä tulee tilata lisävarusteena).

Mazda CX-5 -mallistoa voi pitää yksinkertaistetun selkeänä. Valittavana on joko 2,0 tai 2,5 -litrainen bensiinimoottori, joista molemmat saa nelivetoisena. Dieseliä Suomeen ei autosta tuoda, joten moottorin ja vetotavan jälkeen valittavaksi jää vaihteistotyyppi sekä varustetaso, joita on tarjolla neljä.

Parhaan vastineen rahalle saa koeajamallamme Premium Plus -varustelulla. Huomattavasti hintavampi Luxury-varustelu tuntuu suomalaisella verotuksella jo hieman turhan tyyriiltä.

CX-5 on ajajan auto

Mazdan kaksilitrainen bensiinimoottori käsivalintaisella vaihteistolla on hyvin toimiva ja täsmällinen, mutta automaattivaihteisto on tämän kokoiseen autoon rehellisesti sanottuna järkevämpi valinta ennen kaikkea vaivattomuutensa puolesta.

Mazda on panostanut CX-5:ssä erityisen paljon kuljettajakeskeiseen tilasuunnitteluun ja ratin takana kieltämättä viihtyy. Säätövarat eivät yllä eurooppalaisten automerkkien tasolle, mutta keskimittaiselle kuljettajalle mitat ovat täysin riittävät. Hallintalaitteet ovat kaikki hyvin kädenulottuvilla ja muutoin jo aavistuksen vanhahtavalta näyttävää MZD Connect -tietoviihdejärjestelmää pystyy hallitsemaan näppärästi myös suomenkielisin äänikomennoin.

 

Premium Plus -auton istuinten kangasverhoilu on miellyttävän pehmeää ja myös takana riittää mukavasti tilaa. Tavaratila on litramitoiltaan (494 l) hyvänkokoinen, mutta parempia tavaransidontamahdollisuuksia jää kaipaamaan. Sama vaivaa Mazdan muitakin automalleja. Sen sijaan automaattisesti tavaratilan luukun kanssa rullaava verho on näppärä, ja mahdollistaa yläasennossa myös näkyvyyden matkustamoon ja päinvastoin.

 

Hyppääminen CX-5:n rattiin todistaa sen, että uusimmat Mazdat ovat todella ajajan autoja. Kuljettajan ja auton saumatonta yhteyttä ei ole suotta hehkutettu CX-5:n mainoksissa, sillä ajoittain auto tuntuu rutkasti kokoistaan ketterämmältä. Kehuja voi antaa myös aiempaa paremmasta äänieristyksestä.

Kattava varustelu mutta puutteitakin löytyy

Yksi nimenomaan Premium Plus -varustetason valintaa puoltava seikka on kattava turvallisuusvarustelu. Älykäs kaupunkijarrutusavustin kuuluu jo edullisimpaan varusteluun, mutta Premium Plus -tasossa sitä on täydennetty peruutusavustimella, joka voi ehkäistä kolhuja esimerkiksi parkkipaikoilla. Lisäksi mainitsemisen arvoisia lisukkeita Premium Plus -varustelussa ovat katvealueen varoitusjärjestelmä, risteävän liikenteen varoitus peruutettaessa, kaistallapitoavustin ja tutkat sekä edessä että takana. Lisäksi 360-asteinen kamerajärjestelmä helpottaa entisestään pyörittelyä ahtaissa paikoissa.

Mazdan helppojen lisävarustetasojen yhtenä haasteena voi pitää sitä, että osa nykypäivänä kuluttajien arvostamista varusteista jää täysin saavuttamattomiin. Esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin on CX-5:n kohdalla yksi tällaisista. Se kuuluu varustetasoista vain kalleimpaan Luxuryyn, eikä sitä pysty edes lisävarusteena alemman tason autoihin ostamaan.

 

Mazda CX-5 2.0 SKYACTIV-G Premium Plus 6AT – tekniset tiedot

Hinta alkaen:38 482 euroa

Moottori:2.0-litrainen bensiinimoottori

Vaihteisto:6-vaihteinen automaatti

Suurin teho:121 kW (165 hv)

Suurin vääntö:213 Nm

Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,8 sekuntia

Huippunopeus:192 km/h

Yhdistetty polttoaineen kulutus:7,7 l/100 km

CO2-päästöt:173 g/km (WLTP)

Mitat:pituus 4550 mm / leveys 1840 mm / korkeus 1675 mm / akseliväli 2700 mm

Tavaratila:494 / 1620 litraa

Suurin sallittu perävaunumassa:750/2000 kg

 

Katso Mazda CX-5-mallisarjan uudet autot

Katso Mazda CX-5 2,0 SKYACTIV-G Premium Plus 6AT FB3N mallin uudet autot

Katso myytävät Mazda CX-5 vaihtoautot

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin