Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Opel Insignia Country Tourer - 4 syytä koeajaa

Koeajossa Opel Insignia Country Tourer - 4 syytä koeajaa

Vuoden talviautoksikin valittu Opel Insignia on ajettavuudeltaan ja ominaisuuksiltaan upea auto, joka alkaa olla jopa premium-tasoisesti viimeistelty. Listasimme neljä hyvää syytä tutustua tavanomaista Insigniaa 2,5 senttimetriä korkeampaan nelivetoiseen Country Toureriin.

Erinomaiset istuimet

Opelilla on jo pidemmän aikaa ymmärretty ajoergonomian merkitys. Lisähintaiset AGR-istuimet ovat ehdottomasti pienen lisäpanostuksen arvoiset. Suositeltavaa on valita autoon AGR Premium -niminen lisävarustepaketti, jonka noin 1840 euron hintaan kuuluu erinomaisten istuinten lisäksi muun muassa nahkaverhoilu, sähkösäädöt ja hierontatoiminto kuljettajalle, etuistuinten ilmastointi, 360 asteen kamerajärjestelmä, liikennemerkkien tunnistus, pysäköintiavustin, katvealueen varoitus ja risteävän liikenteen varoitin peruutettaessa. 

Tavanomaisten säätövarojen lisäksi kuljettajan istuimesta löytyy sivutukien puristavuuden säätö, istuimen kallistus ja jatkettava reisituki. Myös hierontatoiminto on yllättävän piristävä arkiaamujen pelastaja. 

FlexRide-alusta

Ajettavuudeltaan Opel Insignia Country Tourer osoittautui erinomaiseksi. Auton vakiovarusteluun kuuluu 1.5-litraista bensiinimoottoria lukuunottamatta mukautuva FlexRide-alusta, jonka aktiivinen iskunvaimennus muuttaa tuntumaa tiehen ja töyssyihin ajotilavalinnan mukaan. Mukavuuspainotteisena auto nielee tien epätasaisuudet hienosti, ja urheilullisessa ajotilassa meno jämäköityy niin iskunvaimennuksen, automaattivaihteiston kuin ohjauksenkin osalta. 

Suuresta koostaan huolimatta Insignia Country Tourer on kohtuullisen ketterä kaupungissa, ja etenkin urheilullisessa ajotilassa autoa vie mielellään tiukkoihin mutkiin. Joku voisi kyseenalaistaa, onko Country Tourerin 25 millimetrin korotettu maavara riittävän suuri verrattuna tavalliseen Insigniaan, mutta toisaalta maltillinen korotus ei syö ainakaan ajettavuutta.

260 hevosvoimainen bensaturbo

Urheilullisen ajokokemuksen kruunaa 260 hevosvoimainen kaksilitrainen bensaiinimoottori yhdistettynä nelivetojärjestelmään. Insignia ei huuda ulospäin astetta ärhäkämmästä moottorista, mutta liikennevaloista lähdettäessä auton tehot käyvät tarpeen vaatiessa ilmi. Moottorin äänimaailma on normaalissa ajossa miellyttävän hiljainen, mutta täyskaasulla moottori päästää onneksi myös ohjaamon puolelle maltillista murinaa. 

Tehokkaan bensiinimoottorin kääntöpuolena on toki varsin korkeat käyttökulut. Koeajomme aikana Insignia kulutti taajama- ja kaupunkipainotteisessa ajossa lähemmäs kymmenen litraa sataa kilometriä kohden. 

Vaihtoehtoina tälle tehokkaimmalle myllylle löytyy etuvetoisista malleista 1.5-litrainen bensakone sekä kaksilitrainen diesel. Nelivetopuolella sekä bensiini- että dieselvaihtoehdot ovat kaksilitraisia. Dieselmalliston huipulta löytyy tuplaturbolla varustettu 210 heppainen kone.

Yksityiskohdat mietittyjä

Laatuvaikutelmaltaan Insignia Country Tourer on ohjaamon nahkaverhoiluillaan jopa premium-tason auto. Hyvän viimeistelyn lisäksi myös auton käytettävyyteen on tunnuttu panostettavan paljon. Hyvä esimerkki on tuulilasin heijastusnäyttö, jonka toimintoja, kirkkautta ja korkeutta pystyy säätämään ohjauspylvään vasemman laidan viereen asetetuista kytkimistä. Yleensä hud-näytön asetukset joutuu penkomaan pitkän valikkopolun takaa auton asetuksista. 

Toinen pieni mutta tärkeä yksityiskohta, jonka Opel on toteuttanut monia muita paremmin, on tavaratilan handsfree-avaus. Insigniassa autoa lähestyttäessä takapuskurin pieni valoprojektori heijastaa maahan merkin, mistä kohtaa jalkaa heilauttamalla takaluukun saa avattua ja suljettua. Näin marketin parkkipaikalla ei tarvitse suorittaa loputtoman pitkältä tuntuvaa potkimisperformanssia. Auton sisällä takaluukun avauspainikkeesta pystyy määrittelemään myös sen, kuinka korkealle luukku aukeaa.

Hyvä laatuvaikutelma ulottuu myös Insignian äänieristykseen, jonka pystyy toteamaan esimerkiksi ovien eristeitä tarkastelemalla. Fyllinkiä on niin paljon ja niin monessa kohtaa, että ovista on vaikea sanoa, kuinka moninkertaiset eristykset niissä oikein on. Myös etusivuikkunat ovat ääntä eristävää kaksikerroslasia. 

 

Katso Insignia Country Tourerin tekniset tiedot ja varustele auto mieleiseksesi.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin