Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Peugeot 508 PSE Sports Engineered – Peugeotin kaikkien aikojen tehokkain sarjatuotantoauto

Peugeot 508 Sports Engineered PSE -mallin erikoisuus on kolmen moottorin raju suorituskyky ja päitä kääntävä muotoilu.
Koeajossa Peugeot 508 PSE Sports Engineered – Peugeotin kaikkien aikojen tehokkain sarjatuotantoauto

Mikäli tykkäät Peugeotin nykyisestä muotokielestä, rakastat todennäköisesti uutta 508 PSE -mallia. Melko tarkalleen kolme vuotta sitten yksi Geneven autonäyttelyn maukkaimmista konseptimalleista oli Peugeotin esittelemä tehokas, kolmella moottorilla ryyditetty tehotykki. 

Nyt auton seistessä vantaalaisen autoliikkeen näyttelytilassa, on kuin täsmälleen samaa konseptia katsoisi. Konseptimallissa nähdyt erikoiset c-pilarien siivekkeet sekä osa sisustan yksityiskohdista ovat jääneet pois, mutta muuten auto on värimaailmaa myöten hämmentävänkin tutun oloinen. 

Ranskalaisilla autovalmistajilla on pitkät perinteet moottoriurheilun parista, vaikka suomalaisen autoilijan näkökulmasta ranskalaisuus onkin pitkään mielletty lähinnä mukavuuden synonyymiksi.

Peugeot 508 Sports engineered

508

Peugeot 508 PSE -mallista huokuu ammattiylpeydellä viimeistellyt urheilulliset yksityiskohdat. Tavanomaiseen 508:aan verrattuna PSE-malliversiossa etenkin maski, helmalevikkeet ja perän muotoilu naulaavat katseen positiivisessa mielessä autoon.

Mallinimen PSE-kirjaimet ovat lyhenne Peugeot Sports Engineered -sanoista, jonka visuaalisena symbolina ovat kolme /// -kenoviivaa. Myös auton neonvihreä korostusväri on nimenomaan PSE:n tunnuspiirre.

Peugeot 508 PSE:n voi ostaa joko sedan- tai farmarikorilla. Hinnoittelu on tehty siltä osin varsin yksinkertaiseksi, että autoon on pakattu lähes kaikki tarjolla olevat varusteet jo niin sanottuun alkaen hintaan. Peugeot 508 PSE Sedan maksaa Suomessa 62 4 79 euroa ja Peugeot 508 PSE SW -farmari 63 982 euroa.

PSE 508 lataushybridi

Uudessa 508 PSE -mallissa asiakas maksaa ennen kaikkea tehosta ja tekniikasta. Auton kolmesta moottorista kukin olisi riittävän tehokas liikuttelemaan henkilöautoa jo itsessään, mutta nyt yksiin kuoriin niitä on pakattu peräti kolme kappaletta. 

Konepellin alta löytyy 200-hevosvoimainen 4-sylinterinen turboahdettu bensiinimoottori, jonka iskutilavuus on 1,6 litraa. Vääntöä polttomoottori tuottaa 300 newtonmetriä.

Lisäksi etu- ja taka-akseleilta löytyy sähkömoottorit, joista etummaisen teho on 110 hevosvoimaa ja taaimmaisen 113 hv. Auto on siis nelivetoinen, ja mikä mielenkiintoista, etumoottorin huipputeho tarjoillaan jo 2 500 minuuttikierroksen kohdalla, kun takana huiput irtoavat 1 400 minuuttikierroksella.

Vääntöä etusähkömoottori tuottaa 320 Nm ja takamoottori 166 Nm. Vaihteistona Peugeot 508 Sports Engineered -mallissa on 8-vaihteinen automaattilaatikko.

Peugeot Fokalin audiot

Sähkömoottorit saavat energiansa pääasiassa 11,8 kWh:n ajoakustosta, ja autoa voi käyttää siis myös täysin sähköiseen ajoon. Mikäli vain malttaa käyttää muutakin kuin sport-ajotilaa. 

Urheilullisen ajotilan kytkemällä kolme moottoria pystyvät välittämään neljälle vetävälle pyörälle yhtä aikaa enimmillään 360 hevosvoiman huipputehon ja 520 newtonmetrin väännön. Auto on siis ladattavien hybridiautojenkin mittapuulla tehokas.

Paikoiltaan satasen vauhtiin 508 PSE pinkaisee kuivalla tienpinnalla 5,2 sekunnissa ja huiput saavutetaan 250 km/h nopeudessa.

Koeajo osui muutaman pakkasasteen keliin, mutta kuivilla tienpinnoilla kiihtyvyyttä pääsi mukavasti kitkarenkaillakin kokeilemaan. Auton ajofiiliksessä on onnistuttu välittämään erinomaisesti hauska ja riittävän räväkkä tuntu. Myös äänimaailma yllätti positiivisesti. Kiihdytyksissä matkustamoon pusketaan moottorin pärinää, mutta gti-tasoiseen pakoputken paukkeeseen ei valitettavasti päästä.

Uuden 508 PSE:n kohdalla voidaan oikeutetusti puhua Peugeotin tämän hetken lippulaivatuotteesta. Autoon on paketoitu pimeänäkökamerasta ja istuinten hierontatoiminnosta alkaen kaikki oleellinen ja vähän päälle. Tiloiltaan ja viimeistelyltään auto on tavanomaisen 508:n tasoinen, eli moitittavaa on vaikea löytää.

Hieman yllättäen Peugeotin i-Cockpit -ohjaamojärjestelyyn kiinteänä osana kuuluva pieni ohjauspyörä sopii suureen ja tehokkaaseen autoon paremmin kuin esimerkiksi 208:aan. Ohjaustuntuma on 508 PSE:ssä hyvällä tavalla hieman mikroautomainen, tuntuma tiehen tuntuu paranevan, mitä kovempaa ajetaan. 

Vaikka Peugeot 508 PSE:n kohdalla voidaan puhua myynnillisesti marginaaliin sijoittuvasta tuotteesta, on autoa myyty ennakkoonkin jo muutaman kymmentä kappaletta. Suomeen autoa saadaan vain rajattu erä, joten aivan loputtoman pitkään ostopäätöstä ei voi jahkailla, mikäli tämän tyyppinen ranskalainen iskee.

Koeajon päätteeksi suupielet kääntyvät vahvasti ylöspäin, mutta mieli ei voi olla vaeltelematta ajatukseen, että täyssähköisenä tämän kaltainen automalli voisi olla vieläkin sykähdyttävämpi. Peugeot Sports Engineered -perhe tulee tuskin jäämään tähän yhteen malliin, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

 

AUTOTALLI.COM

Tutustu uusiin myytäviin Peugeot-merkkisiin lataushybrideihin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin