Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Skoda Rapid Spaceback 2017

Skoda Rapid on mainio vaihtoehto autoilijalle, joka haluaa Octaviaa edullisemman, mutta lähes yhtä hyvät tilat tarjoavan auton.
Koeajossa Skoda Rapid Spaceback 2017

Skoda Rapid on loistava todiste siitä, että suomalaiset ovat todellista farmariautokansaa. Moni järkiperuste puhuisi porrasperäisen Rapid Liftbackin puolesta, mutta silti myydympi malli meillä on viistoperäinen Rapid Spaceback. Edes sedanin 135 litraa suurempi tavaratila ei ole ollut riittävä houkute porrasperän valinnalle.

Skoda Rapidin suurimpana haasteena lieneekin se, että monelle ostajakandidaatille auto näyttäytyy väliinputoajana Octavian ja Fabian rinnalla. Ensirekisteröinneissä Octavia ja Fabia vievät, mutta Rapidista löytyy monia ominaisuuksia, joiden takia automalliin kannattaa tutustua.

Yksi näkökulma on tarkastella Rapidia edullisena Octaviana. Uudistuneen Rapidin hintoja ei ole vielä julkaistu, mutta suuria muutoksia hinnastoon tuskin lienee luvassa. Nykyhinnaston mukaan Rapidin lähtöhinnat ovat lähes viisituhatta euroa Octavian alapuolella, joten puhutaan merkittävästi edullisemmasta automallista. Toki Rapid ei yllä tiloiltaan aivan Octavian tasolle, mutta monelle nelihenkisellekin perheelle tilaa on täysin riittämiin.

Skoda Rapid

Moottorivaihtoehtojen määrä on myös Octaviaa pienempi, mutta uuden Rapidin saa nyt 1.0 TSI -moottorilla, joka osoittautui koeajossamme houkuttelevimmaksi vaihtoehdoksi. Jatkossa Rapidin saa ainoastaan bensiinimoottorilla, sillä dieselit tiputetaan kokonaan Suomeen tuotavasta mallistosta pois.

Valittavina on 1.0 TSI kahdella tehoversiolla (95 hv ja 110 hv ) sekä 1.4 TSI 125 hevosvoimaisena. Molempien moottorien yhteyteen on saatavilla 7-portainen DSG-vaihteisto.

Skoda Rapid

Kolmipyttyistä litran moottoria on turha karsastaa, sillä auto kulkee senkin voimin vaivattomasti. Myös tasaiselle ja hiljaiselle käyntiäänelle täytyy antaa kiitosta, sillä monen kilpailevan merkin kolmisylinteriset moottorit ovat korviin pistävän kovaäänisiä.

Sisällä erot Octaviaan paljastuvat

Jos uutta moottorivalikoimaa voi pitää Rapidin malliuudistuksen pihvinä, lisukkeiksi luettakoon päivitykset tieto- ja viihdejärjestelmien sekä turvallisuusvarusteiden puolella, ja tervetulleet päivitykset auton ulkonäköön.

Skoda Rapid

Uudessa Rapidissa on vakiovarusteena Active-varustetasoa lukuun ottamatta esimerkiksi automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sekä kuljettajan vireystason valvonta. Puhelimen kartta- ja viestitoimintojen peilaaminen auton näytölle käy nyt näppärästi Apple CarPlayn ja AndroidAuton kautta. Samalla keskikonsoliin on lisätty usb-latausportteja, jotka ovat myös takamatkustajien ulottuvilla.

Ulkonäköä on viilattu ennen kaikkea uusilla led-päiväajovaloilla, jotka tuovat auton Octavian ja Superbin kanssa samaan sukupolveen. Sisätilat puolestaan voi viedä pykälää ylellisemmälle tasolle lisävarusteisella suurella yhtenäisellä kattoikkunalla. Hieman harmittavasti sisätilat muutoin tuntuvat paikoitellen keinotekoisen karsituilta. Esimerkiksi Skoda Octavia on laatutuntumaltaan jo niin hyvällä tasolla, että Rapidin kovat muovipinnat näyttävät turhankin halvoilta.

Käytettävyydeltään koeajamamme Rapid Spacebackin 415 litran tavaratila on hyvä ja riittävän syvä (ei häiritsevää välipohjaa), mutta autokaupoilla kannattaa kurkata myös Rapid Liftbackin 550 litran kontti. Sedanin muodoista huolimatta Liftbackin takaluukku aukeaa takalasia myöten, joten lastaaminen on jopa Spacebackia vaivattomampaa.

Uudet Skoda Rapidit saapuvat Suomeen kesän aikana.

Skoda Rapid

Skoda Rapid Spaceback 1.0 TSI DSG - tekniset tiedot

Suurin teho: 70 kW (95 hv)

Suurin vääntö: 160 Nm

Mitat: 4,3 m (pituus), 1,71 m (leveys), 1,46 m (korkeus)

Yhd. polttoaineen kulutus: 4,5 l.

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 11,3 s.

CO2-päästöt: 105 g / km

Skoda Rapid

 

Katso myytävät Skoda Rapid vaihtoautot
Katso myytävät Skoda Rapid uudet autot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin