Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Skoda Superb iV -plugin-hybridi – hinta yllättää positiivisesti

Skoda Superb iV kulkee sähköllä parhaimmillaan jopa 57 kilometriä. Tilaa autossa on skodamaiseen tapaan lähes edustusauton verran.
Koeajossa Skoda Superb iV -plugin-hybridi – hinta yllättää positiivisesti

Jos käytettävissä on 40 000 – 50 000 euron budjetti ja tarve on tilavalle perheautolla, uusi pistokkeesta ladattava Skoda Superb iV on erittäin houkutteleva vaihtoehto monestakin syystä. 

Ensinnäkin auton voi valita joko porrasperäisenä Liftback-mallina tai farmariversiona, molemmissa tavaratilaa 13 kWh:n ajoakusta huolimatta reilusti (485 tai 510 litraa). Matkustamo on sekin lähes edustusautomaisen tilava ja hiljainen.

Toinen nimenomaan pistokehybridiä puoltava ostoperuste on houkutteleva hinnoittelu. Skoda Superbin hinnoittelu alkaa toki edullisimman perinteisen bensiinimallin kohdalla reilusta 29 000 eurosta, mutta suomalaiset Skoda-ostajat suosivat tunnetusti runsaammin varusteltuja Style- ja L&K-varustetasoja.

Kun vertailuun ottaa suunnilleen samantehoisen 2.0 TSI Style DSG -mallin (44 112,58 euroa) ja Superb iV Style DSG:n (44 125,26 euroa), hinnastosta löytyy todellinen yllätys. Tehokkaampi Superb iV (140 vs. 160 kW) maksaa vain 12,68 euroa enemmän. Kyllä, luit oikein.

Skoda Superb iV pistokehybridi 

Viimeistään hinnastoa selailemalla käy ilmi, että Superbin pistokkeesta ladattava iV-malli on melkeinpä itsestään selvä valinta. Etenkin kun ottaa huomioon, että Superbin hankkivista valtaosa on työsuhdeautoilijoita. Käytettyjen markkinoille Superb iV:tä voi näin ollen odotella runsaammin muutaman vuoden kuluttua.

Sähkömoottori vääntää hyvin

Ominaisuuksiltaan sekä sisätilojen viimeistelyltään Superb iV edustaa parasta, mitä valmistajalla on tarjota. Suoritusta voi pitää tasaisen vahvana ja onnistuneena. Sekä Style- että L&K-mallit tuntuivat koeajossa todellisia hintojaan kalliimmilta.

Plugin hybridi Skoda Superb iV mittaristo

Täyssähköisessä ajotilassa pelkkä sähkömoottorin tarjoama 85 kW:n teho ja 330 Nm:n vääntö vievät kookasta autoa mukavasti eteenpäin. Arkiajossa pelkällä sähkömoottorillakin pärjäisi hyvin, mutta 1.4-litraisen bensiinimoottorin herättämällä ajaminen muuttuu astetta juhlavammaksi yhteistehon kohotessa 160 kW:iin (218 hv) ja huippuväännön 400:aan newtonmetriin. Satasen vauhti saavutetaan paikoiltaan lähtiessä 7,7 sekunnissa.

Superb iV:n vakiovarusteluun kuuluu myös mukautuva alustan säätöjärjestelmä, jolla auton luonnetta pystyy muuttamaan mukavuuden ja urheilullisuuden välillä. Ajettavuus on Superb iV:ssä todella tasapainoinen, eikä mitään yksittäistä ominaisuutta voi nostaa negatiivisessa mielessä tikun nokkaan.

Tavallisella suko-sähkölläkin pärjäisi

Auton 13 kWh:n ajoakuston riittävyyteen 57 kilometrin ilmoitetulle matkalle täytyy suhtautua varsin skeptisesti. Koeajon perusteella raskaammalla kaasujalalla todellinen toimintamatka lienee jossain 30 kilometrin paikkeilla, hieman ajotyyliä petraamalla reilussa 40 kilometrissä.

Skoda Superb iV ohjaamo

Olosuhteet ja ajotyyli vaikuttavat merkittävästi Superb iV:n sähköiseen toimintamatkaan, mutta suomalaisissa olosuhteissa latauksen ja lämmityksen etähallinta puhelinsovelluksella parantaa tilannetta.

Tavallisesta suko-pistorasiasta Skoda Superb iV:n pystyy lataamaan 2,3 kW:n teholla täyteen noin viidessä tunnissa. Tehokkaammalla Type 2 -laturilla lataus hoituu kolmessa ja puolessa tunnissa. Ero on sen verran pieni, että kotilatailijan kannattaa miettiä varsin tarkkaan, kannattaako kiinteän latausaseman asentaminen taloudellisesti. Mukavampaa sellaisen käyttäminen toki on, kun latausjohtoa ei tarvitse kaivaa joka kerta tavaratilasta esille. Tavallista kotipistorasiaa käytettäessä sen soveltuminen auton lataukseen tulisi myös varmistaa ammattilaisen kanssa.

Skoda Superb iV tavaratila

Skoda Superb iV jätti ensikoeajolla erittäin hyvän ja tasapainoisen kuvan itsestään. Mikäli Superbia on hankkimassa Style- tai L&K -varustetasolla ja tehokkaammalla moottorilla, pistokkeesta ladattava iV-malli tuntuu lähes itsestään selvältä valinnalta kilpailukykyisen hintansa vuoksi. Auto tullee olemaan takuuvarma hitti ensi vuoden rekisteröintitilastoissa.

 

Skoda Superb iV – tekniset tiedot

Hinta alkaen: 39 232 euroa

Sähkö- ja polttomoottorien suurin yhteisteho: 160 kW (218 hv)

Suurin yhteisvääntö: 400 Nm

Huippunopeus: 224 km/h

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,7 sekuntia

Yhdistetty polttoaineenkulutus: 1,4 l/100 km

Yhdistetyt CO2-päästöt: 32 g/km

Suurin sallittu vetopaino: 750 / 1600 kg

Tavaratila: 485 litraa (Liftback) / 510 litraa (Combi-farmari)

 

AUTOTALLI.COM

Katso Skoda Superb iV:n tarkemmat hinta- ja varustetiedot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin