Koeajossa täysin uusi Ford Transit Custom - askelmerkit laajaan malliuudistukseen | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa täysin uusi Ford Transit Custom - askelmerkit laajaan malliuudistukseen

Ford Transit Custom -pakettiauton uudistus antaa esimakua siitä, mihin suuntaan Fordin hyötyajoneuvomallisto on menossa.
Koeajossa täysin uusi Ford Transit Custom - askelmerkit laajaan malliuudistukseen

Ford on tällä hetkellä myyntimäärissä mitattuna aivan kärkikahinoissa hyötyajoneuvojensa kanssa sekä Euroopassa että Suomessa. Autovalmistaja on kertonut uudistavansa seuraavan puolentoista vuoden aikana koko hyötyajoneuvomallistonsa, joten uusi Transit Custom on hyvä katsaus siitä, mihin suuntaan automalleja ollaan viemässä.

Ford Transit Custom on niin sanottu tonniluokan pakettiauto, joka alittaa 3,5 tonnin kokonaispainon. Kyseistä pakettiautoa saa ajaa b-luokan ajokortilla ja hallituksen esityksessä uudeksi tieliikennelaiksi kyseinen ajoneuvoluokka vapautettaisiin kuljetuslupavaatimuksesta. Näin ollen periaatteessa kuka tahansa voisi alkaa kuljettaa tavaroita maksua vastaan tämän kokoisilla ja pienemmillä ajoneuvoilla ilman lupaa.

Ajettavuus on taattua Fordia

Ford Transit Custom

Kun pakettiautolla ajokokemus rajoittuu satunnaisiin muuttokeikkoihin, Transit Custom onnistuu yllättämään varsin henkilöautomaisella ajettavuudellaan. Kuljettajan istuimesta ja ohjauspyörästä löytyy riittävästi säätövaraa ja hallintalaitteet on sijoitettu helposti kädenulottuville.

Näkymää ohjaamossa hallitsee suurikokoinen 8-tuuman kosketusnäyttö, joka reagoi kosketukseen mukavan rivakasti. Käyttöliittymä muistuttaa uuden Ford Fiestan vastaavaa.

FOrd Transit Custom

Vaikka ajoasento on toki pakettiautomaisen ryhdikäs, liikkeellelähtö tuntuu vaivattomalta ja auton luonteeseen tottuu nopeasti. Transit Custom on saatavilla kaksilitraisella turbodieselillä kolmessa eri teholuokassa: 105, 130 ja 170 hevosvoimaisena. Koeajoimme 105 ja 130 hevosvoimaisia versioita kahden henkilön ja noin 500 kilon kuormalla. Erityisesti moottorin alavääntö ja tunnokas ohjaus miellyttivät.

Ford Transit Customista myös hybridi

FOrd Transit Custom

Mielenkiintoisena uutuutena Ford tuo Transit Customista täysin uuden sarjahybridin, jonka akun pystyy lataamaan pistokkeesta mutta matka jatkuu tarpeen litran Ecoboost-moottorin voimin. Erikoiseksi auton tekee se, ettei polttomoottoria ole yhdistetty lainkaan voimansiirtoon, joten se toimittaa ainoastaan generaattorin virkaa ja lataa ajoakkua bensiinin avulla.

Täyteen ladatun akun toimintamatkaksi luvataan 50 kilometriä ja täyden bensatankin avulla matkaa pystyy jatkamaan keskytyksettä noin 500 kilometriä.

Yksityiskohtiin on panostettu

Uuteen Ford Transit Customiin on tarjolla vakio- ja lisävarusteina kattava joukko uusimpia turvallisuusvarusteita kuten kuolleenkulmanvaroitus risteävän liikenteen tunnistuksella, automaattinen nopeusrajoitin liikennemerkkien mukaan ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijatunnistuksella, jonka luvataan toimivan myös pimeässä. Mielenkiintoinen varuste on myös sivutuuliavustin ja sen yhteyteen toteutettu peräkärryn vakautusjärjestelmä, joka jarruttaa tuulen mukaan kevyesti toisen puolen pyöriä.

Ford Transit Custom

Niin sanotusti paperilla näkymättömiä uudistuksia ovat esimerkiksi säilytyslokeroiden aiempaa suurempi määrä ja istuimet, joiden kestävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Fordin maahantuonnin mukaan selvästi suurin osa Transit Customeista myydään Trend-varustetasolla, joten vakiovarustukseen on haluttu panostaa. Maahantuoja korostaakin, että vaikkei Fordin hyötyajoneuvot ole hankintahinnaltaan edullisimpia, niiden jälleenmyyntiarvo ja elinkaarikustannukset ovat parhaasta päästä.

Ford Transit Custom on mielenkiintoinen autouutuus, vaikka pakettiautot olisivatkin hieman vieraampia tuttavuuksia. Auto yllättää henkilöautomaisella ajettavuudellaan, ja nykyvaatimusten mukaisesti se myös näyttää hyvältä. Tuleva vuosi näyttää, miten asiakkaat ottavat kattavasti uudistuneen Transit Customin vastaan. Oletettavasti jo nyt hyvin sujuvan myynnin ei voi ainakaan ennustaa lähtevän laskuun.

 

 

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin