Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa täysin uusi Peugeot 308 -lataushybridi – hintaluokka huomioiden erittäin houkutteleva ja hienosti viimeistelty

Peugeot 308 sähköistyy ladattavilla hybridimalleilla. Vuonna 2023 on luvassa myös automallin täyssähköversio.
Koeajossa täysin uusi Peugeot 308 -lataushybridi – hintaluokka huomioiden erittäin houkutteleva ja hienosti viimeistelty

Ranskalainen Peugeot on onnistunut tuomaan viime vuosina autojensa muotoiluun arvokkaan urheilullista särmää. Nimenomaan ulkonäkö onkin ensimmäinen uuden 308:n wow-efekteistä. 

Perusväriltään tyylikkään oliivinvihreässä uudessa 308:ssa Peugeotin muotokieli on viety monelta osin muuta mallistoa pidemmälle. Täysin uutta on esimerkiksi merkin uusi leijonalogo, joka nähdään ensimmäistä kertaa auton keulalla.

Keulan kromimaski yhdessä syöksyhammas-päiväajovalojen kanssa antaa autolle sopivan ärhäkän ilmeen, samoin perän muotoilu on taidokkaasti viimeistelty.

Peugeotin uusi logo

Kurkistus sisälle loksauttaa leuan vielä enemmän auki. Peugeotin i-Cockpit -ohjaamoasettelu on kokenut uuden tietoviihdejärjestelmän myötä suuren mullistuksen. Nimenomaan multimediajärjestelmä on ollut Peugeotin nykymalliston ehkäpä heikoin kohta, nyt uuden 308:n myötä se saattaa hyvinkin kohota autoluokkansa parhaimpien joukkoon.

Uudessa i-Cockpitissa on tuttuna elementtinä verrattain pienikokoinen ohjauspyörä, joka sopii erityisen hyvin mutkaisille teille ja kaupunkipyörittelyyn. Suomalaislähtöisen Rightware-yrityksen tekniikalla toteutettu 3D-mittaristo on sekin päivitetty aiempaa näyttävämpään versioon. Mittaristo on paremmin mukautettavissa ja erilaisia näkymiä on laajemmin tarjolla. Esimerkiksi mittariston karttanäkymä on hyvinkin käyttökelpoinen ja selkeälukuinen.

Suurin parannus uudessa i-Cockpit -ohjaamoasettelussa on uusi keskinäyttö ja sen käyttöliittymä muokattavine digitaalipainikkeineen. Uusi tietoviihdejärjestelmä koostuu 10-tuumaisesta kosketusnäytöstä ja sen alapuolelle sijoitetuista i-toggle -pikanäppäimistä, joiden sisällön pystyy muuttamaan todella helposti ja monipuolisesti. Pikapainikkeisiin voi määrittää lähestulkoon kaikki auton oleellisimmat toiminnot, minkä lisäksi valittavana on erikoisempia komentoja, kuten ”navigoi kotiin”.

Digitaalisten kosketuspainikkeiden lisäksi i-toggle -painikkeiden alapuolelta löytyy edelleen perinteisiä painikkeita esimerkiksi ilmastoinnille ja hätävilkuille. Uuden multimedian käyttöä voi luonnehtia aidosti intuitiiviseksi ja helppokäyttöiseksi. Hankalat valikkorakenteet on tuotu vihdoin tähän päivään.

Ladattavat hybridit varastavat huomion

Vaikka uuden Peugeot 308:n pystyy ostamaan perinteisillä bensiini- ja dieselmoottoreilla, malliston ylivoimaisesti mielenkiintoisimmat mallit ovat pistokkeesta ladattavia hybridejä. Lataushybridin voi valita joko 180 tai 225 hevosvoimaisena malliversiona. Molemmat voimalinjat ovat tarjolla niin hatchback- kuin farmarimalliin.

Koeajoimme lataushybrideistä molemmat tehoversiot, ja vahvemman ostosuosituksen saa pienempitehoinen malli. Noin 2 500 euron hintaero ei ole lisähevosvoimien väärti, etenkin kun molempien lataushybridien maksimivääntö on sama ja autojen kiihtyvyysero nollasta sataan on vain 0,1 sekuntia.

Liikkeelle lähdettäessä ensimmäisenä kiinnittää huomiota lataushybridin hiljaisuuteen. Moottoriäänten puuttuminen on luonnollisesti suuri tekijä, mutta kehuja voi antaa myös auton äänieristyksestä. Esimerkiksi kaksikerroksiset laminoidut etuikkunat kuuluvat lataushybridin vakiovarusteluun.

Ajettavuudeltaan lataushybridi on tasapainoinen ja voimanvälitys sujuvaa. Sähköajotilan voimavarat riittivät mainiosti ajoittain kiivastempoisessakin ranskalaisessa tieliikenteessä ja autolla oli helppoa ajaa myös taloudellisesti.

Täydellä akulla pääsimme ensikoeajossa 56 kilometriä ennen polttomoottorin käynnistymistä. Sitä voi pitää kelpolukemana, sillä auton WLTP-toimintamatkaksi ilmoitetaan tehoversiosta riippuen 58-60 kilometriä, ja koeajo oli ensimmäinen kyseisellä automallilla. Vastaavalla 12,4 kWh:n ajoakulla varustetulla nelivetoisella Peugeot 3008 Hybridillä pääsimme kesällä Suomessa yli 70 kilometrin matkan.

Huomionarvoista uudessa Peugeot 308 -lataushybridissä on 7,4 kW:n tehoinen sisäinen laturi, jolla auton pystyy lataamaan kiinteästä latausasemasta nopeimmillaan alle kahdessa tunnissa. Miinuspuolella auton oma laturi on 1 X 32A -konfiguroinnilla, joten harvassa kotitaloudessa täyttä latausnopeutta päästään hyödyntämään. Kiinteällä 3 X 16 A -kotilaturillakin päästään tosin riittäviin latausnopeuksiin.

Edullisimmillaan uuden Peugeot 308 Hybridin pystyy ostamaan 35 380 eurolla (hatchback) ja farmarikorisena 36 462 eurolla. Kyseiset hinnat ovat kattavalla Allure Pack Launch Edition -varustelulla, joka pitää sisällään muun muassa kuljettajan ergonomisen AGR-istuimen, lämmitettävän tuulilasin sekä uuden aiempaa teräväpiirtoisemman peruutuskamerajärjestelmän. Kaiken kaikkiaan uudessa 308:ssa on etenkin Allure-varustetasossa laaja vakiovarustelu, mikä kertoo myös osaltaan siitä, että malli on Peugeotille erityisen tärkeä ja sen halutaan myyvän.

Perhekäyttöön farmari

Uusi 308 tarjoaa perushyvät perheauton sisätilat etenkin farmarina. Tavaratila on 308 SW Hybrid -farmarissa perusasennossaan 548 litraa ja takapenkit kaatamalla 1574 litraa. Auton monikäyttöisyyttä lisää 40:20:40-suhteessa taittuvat takapenkit, mikä mahdollistaa esimerkiksi neljän henkilön ja pidempien esineiden samanaikaisen kuljettamisen.

Tavaratila on selkeän mallinen, ja välipohjan alta löytyy harvemmin tarvittaville varusteille lisätilaa. Silmämääräisesti arvioituna farmarimallin tavaratilaan mahtuu heittämällä kookkaammatkin lastenrattaat tai useampi golfbägi.

Kuljettajan istuin on etenkin AGR-mallisena hyvin muotoiltu, joskin pitkälle kuljettajalla niskatuen ergonomia voi jättää toivomisen varaa. Samoin pieni haaste löytyy pitkäjalkaisella kuljettajalla i-Cockpit -ohjaamoasetelmasta, jossa mittaristoa katsellaan ohjauspyörän yli. Jotta mittariston alalaidan näkisi kokonaisuudessaan, ohjauspyörä tulisi laskea jalkoihin asti kiinni. Tässä asiassa saksalaiset ja korealaiset vievät pidemmän korren.

 

Kokonaisuutena uusi Peugeot 308 Hybrid jättää erittäin positiivisen yleisvaikutelman. Auton kohokohdat ovat hieno muotoilu, uusi helppokäyttöinen multimediajärjestelmä sekä sisätilojen laadukas yleisvaikutelma. Auton maahantuoja kertoo uuden 308:n tähtäävän lähelle premium-luokkaa, vaikkei premium-tuotteesta puhutakaan. Monelta osin laatuvaikutelma onkin kuin hintaluokkaa kalliimmissa menopeleissä.

Ensimmäiset uudet kolmenollakasit saapuvat Suomeen lokakuun aikana.

 

Peugeot 308 SW Hybrid 180 EAT8 – tekniset tiedot

Hinta: 36 462 euroa (Allure Pack Launch Edition)

Moottori: 1,6-litrainen bensiinimoottori + vaihteistoon integroitu sähkömoottori

Suurin teho: 132 kW (180 hv)

Suurin vääntö: 360 Nm

Korkeajänniteakku: 12,4 kWh

Ajoneuvolaturi: 7,4 kW (1-vaihe)

WLTP-toimintamatka sähköllä: 58-60 km

Huippunopeus: 225 km/h

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,7 s.

CO2-päästöt: 25-26 g/km

Perävaunumassa: 750 kg (jarruton) / 1 450 kg (jarrullinen)

 

Katso uuden Peugeot 308:n ajantasaiset hinta- ja varustetiedot Autotalli.comista tai pyydä autosta yksityisleasing-tarjous.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin