Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Toyota Aygo - malliston pienin ja edullisin

Koeajossa Toyota Aygo - malliston pienin ja edullisin

Pienet A-segmentin autot eivät Suomessa myyntimäärillään juhli, mutta mahdollisimman edullista uutta autoa etsivälle ne tarjoavat moneen käyttötarpeeseen riittävät ominaisuudet. 

Mallisukupolvensa puolivälissä kulkeva Toyota Aygo koki facelift-päivityksen, jonka tärkeimmät uudistukset liittyvät turvavarusteluun, ajettavuuteen sekä tietoviihdejärjestelmään.

Pieni yksilitrainen ahtamaton bensiinimoottori pörisee liikkeelle lähdettäessä melkoisen voimakkaasti varsin vaatimattomalla 72 hevosvoiman teholla. Vääntöä Aygon ainoasta moottorivaihtoehdosta irtoaa enimmillään 93 Nm:n verran, joten varsinaisesta voimapesästä ei voida tässä tapauksessa puhua. 

Aygo hoitaa kuitenkin perustehtävänsä mallikkaasti ja kuljettaa koeajossa kahden aikuisen kuormaa läpi polkupyöräilijöiden valloittaman Kööpenhaminan. Kaupungissa pieni auto on omimmillaan, mutta uudistetun ohjauksen ansiosta Aygolla ajelee aiempaa vakaammin myös maantievauhdeissa. Tuulenpuuskat tarraavat Toyota-malliston pienimpään malliin varsin voimakkaasti ja ajomelu tuntuu kasvavan kovemmissa vauhdeissa melko kovaksi. Aiempaan malliin verrattuna äänieristystä on kuitenkin parannettu. 

Pienikin riittää arkitarpeisiin

Toyota Aygoa myydään ennen kaikkea yritysasiakkaille, kuten bussinkuljettajien siirtymäautoiksi, mutta mahtuu ostajien joukkoon myös yksityisasiakkaita. Hintaeroa pykälää suurempaan Toyota Yarikseen on vain noin kaksituhatta euroa, joten monen ostajan valinta kallistuu monipuolisemmat tilat tarjoavaan malliin.

Kahdelle matkustajalle Aygon tilat riittävät varsin mainiosti, rajoitteet liittyvät lähinnä takamatkustajien tiloihin sekä takakonttiin. Auton eduksi täytyy kuitenkin laskea viisiovisuus sekä se, että pieni 163 litran tavaratila on itse asiassa tyypilliselle kauppareissulle mainio. Ostoskassikoukut ovat käytännössä tarpeettomat, sillä kassit pysyvät pienessä tilassa itsestään pystyssä. 

Moni tämän kokoluokan autoilija arvostanee myös Aygon leikkisää mutta tyylikästä muotoilua, jota on mallipäivityksessä terävöitetty uusilla etu- ja taka-ledvalonauhoilla. Tätä Toyotaa ei voi ainakaan moittia tylsän näköiseksi. 

Matkustamossa suurin uudistus liittyy keskikonsolin uuteen 7-tuumaiseen kosketusnäyttöön, jossa pystyy käyttämään myös Apple CarPlay- ja Android Auto-järjestelmiä. Näin ajantasalla oleva navigaattori kulkee puhelimen kautta aina mukana.

Tässä autoluokassa edistyksellistä on myös kattava turvavarustelu, joka kantaa Aygon kohdalla Toyota Safety Sense -nimeä. Lisävarustepakettiin kuuluu Pre- Crash –järjestelmä, kaistavahti, ajovalojen hämärätunnistin ja ilmastointiautomatiikka.

Toyota Aygo saapuu Suomeen elokuun puolivälissä ja hinnat alkavat 13 676 eurosta. Suosituimmaksi mallivaihtoehdoksi maahantuoja arvioi kuitenkin kohoavan 14 395 euron hintaisen Launch Edition mallin, jonka vakiovarusteluun kuuluu muun muassa peruutuskamera, 7-tuuman näyttö älypuhelimen integroinnilla sekä kevytmetallivanteet. 

Autotalli.com
Toyota Aygo vaihtoautot
Toyota Aygo uudet autot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin