Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Toyota C-HR - tuleva myyntimenestys

Täysin uuden automallin lanseeraus on aina iso juttu, mutta Toyota C-HR:n kohdalla onnistuminen on erityisen tärkeää. Ei siksi, että C-HR olisi erityisen ratkaisevassa roolissa Toyotan taloudellisen menestymisen kannalta, käyväthän valmistajan auton muutenkin hyvin kaupaksi, vaan ennen kaikkea merkin uudistumisen takia.
Koeajossa Toyota C-HR - tuleva myyntimenestys

C-HR esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä vuonna 2014 konseptimallina, ja nyt tuotantoon päästyään auto on pysynyt jopa hämmentävän uskollisena alkuperäiselle ilmeelleen. Hyvä niin, sillä C-HR todella erottuu Toyotan muusta mallistosta. Voimakkaasta muotoilusta huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, auto näyttää hyvältä tarkastelipa sitä mistä kulmasta tahansa. Symbolisesti C-HR vie Toyotaa selvästi yhden askeleen ylöspäin laatumielikuvassa. 

Myös käytännössä laadukkaan viimeistelyn huomaa ja auto menisi luokkaa kalliimmasta, mikäli logot korvaisi Lexuksen vastaavilla. Autoa tarkastellessa tuntuu, että C-HR:n avulla halutaan houkutella myös täysin uusia asiakkaita Toyotan leiriin, ja kieltämättä se voi hyvin onnistuakin. 

Toyota C-HR

Malliston puuttuva palanen

Toinen syy C-HR:n tärkeydelle on se, että Toyotalta on puuttunut tämän kokoluokan auto mallistostaan. C-segmentin crossover-mallit ovat osoittautuneet hyvin myyviksi ja Toyota ennustaakin uutukaistaan myytävän Euroopassa noin 100 000 kappaletta vuosittain. 

C-HR asettuu kokonsa puolesta Toyota mallistossa Auris Touring Sportsin ja RAV4:n väliin. Autossa on hyödynnetty uutta TNGA-nimellä kulkevaa alustarakennetta, joka on mahdollistanut aiempaa pienemmät etu- ja takaylitykset, ja näin matkustamoon on saatu hyvät tilat. Kuvissa C-HR näyttää jopa kokoaan pienemmältä, joten ensikohtaaminen auton kanssa oli positiivinen yllätys. 

Toyota C-HR

Hybridinä totta kai

Toyota-malliston ainoan crossoverin saa kahdella eri moottorivaihtoehdolla, joko 1.2-litraisella bensaturbolla tai 1.8-litraisen bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhdistävänä hybridinä. Turbomoottorin yhteydessä valittavissa on joko automaatti- tai käsikäyttöinen vaihteisto, ja automaattivaihteiston jatkeeksi on mahdollisuus ottaa myös neljä vetävää pyörää. 

C-HR:n hinnat lähtevät noin 26 500 eurosta ja edullisin automaattivaihteinen versio kustantaa hieman reilut 29 000 euroa. Hybridin saa omakseen noin 30 800 eurolla. Hybridijärjestelmä on sama kuin uusimmassa Priuksessa ja varustettu luonnollisesti aina automaattivaihteiston kera, joten valinta 1.2-automaattiturbon ja hybridin välillä pitäisi olla kohtuullisen helppo. Edullisemmat käyttökulut ja suurempi teho puhuvat vahvasti hybridin puolesta. Toyotan maahantuojan arvion mukaan 70 prosenttia Suomessa myytävistä C-HR:stä tullaan ostamaan hybridinä.

Toyota C-HR

Perinteisestä polttomoottoriautosta poiketen suurimmat säästöt hybridillä saavuttaa kaupunkiajossa, jossa valmistajan ilmoittama polttoaineenkulutus on 3,5 litraa sadalla kilometrillä. Myös auton hiljaisuus ja ketteryys sopivat parhaiten kaupunkipainotteiseen ajoon. 

Uuden TNGA-alustarakenteen ansiosta hybridin akut eivät syö tavaratilaa, jota on tarjolla kaikkiin malliversioihin saman 377 litran edestä. Monesti crossover-malleissa tavaratilan koko aiheuttaa etenkin lapsiperheissä harmaita hiuksia. C-HR on tässä mielessä vahvoilla, sillä auton perä vetää hyvin lastenrattaat ilman hattuhyllyn irrotusta tai muita vippaskonsteja. 

Toyota C-HR

Eurooppassa suunniteltu ja valmistettu

Toyota C-HR on suunniteltu Euroopassa eurooppalaisia kuluttajia silmällä pitäen, ja se valmistetaan Turkissa. ”Eurooppalaiseen makuun tehty” on käsitteenä hieman epämääräinen, mutta kuvaa toisaalta hyvin Toyotan uutuutta. Koeajamamme hyridin painopiste on erityisen alhaalla, mikä tekee ajosta vakaata. Myös jousitus on säädetty jämäkäksi olematta kuitenkaan epämiellyttävän pintakova. Positiivista on myös se, että ohjauksen tarkkuuteen on kiinnitetty huomiota. Autoa ei ole tarvetta paimentaa maantiellä, vaan se kulkee melkeinpä kuin raiteilla. 

Hybridin portaaton automaattivaihteisto on mukava käyttää, mutta hätäisemmän kuljettajan täytyy totutella ajoittain hieman tahmeaan kiihtyvyyteen. Vaihteistosta voi valita ajoasetukseksi tehokkaamman moottorijarrutuksen, joka osoittautui kaupunki- ja vuoristoteillä jarruja säästäväksi vaihtoehdoksi, akkujen latautuessa samalla tehokkaammin.

Toyota C-HR

Suurimmat moitteet C-HR saa ajoittaisesta äänekkyydestä, mikä ei oikein vastaa mielikuvaa hybridin hiljaisuudesta. Koeajetun premium-varustellun auton renkaat 18-tuumaisilla vanteilla ovat toki komeat, mutta karkeammilla tienpinnoilla rengasmelu yltyi melkoiseksi. Myös polttomoottorin äänet tunkevat kiihdytyksissä läpi aavistuksen turhan voimakkaasti. 

Hyvin varusteltu

Toyota CH-R:n varustelua ei ole turhaan hehkutettu, sillä auto pitää sisällään hyvin turvavarusteita jo edullisimmasta Life-varustetasosta alkaen. Kaikista versioista löytyy muun muassa mukautuva vakionopeudensäädin, Pre-Collison -järjestelmä jalankulkijatunnistuksella, kaistavahti ja automaattisen kaukovalot. Kun tiskiin iskee vajaat tuhat euroa enemmän, autonsa saa Active-versiona kaksialueilmastoinnin, liikemnemerkkien tunnistusjärjestelmän ja Toyota Touch -mediakeskuksen peruutuskameran kera. 

Ylemmät Style- ja Premium -versiot tuovat lisää lähinnä nahaverhoilua ja muita auton ulkonäköön liittyviä ominaisuuksia. Lisäksi valittavissa on jos jonkinlaisia varustepaketteja, joilla autostaan saa takuuvarmasti yksilöllisen. Siinä missä C-HR:n ajettavuus on viety eurooppalaiselle tasolle, samaa voi sanoa myös lisävarustelistan monipuolisuudesta. 

Toyota C-HR

Kaiken kaikkiaan Toyota C-HR on erittäin houkutteleva auto, joka tarjoaa hyvän vaihtoehdon esimerkiksi menestyneelle Nissan Qashqaille. Auton kiinnostavuudesta kertoo myös suuri ennakkotilausten määrä, joista suomalaiset ovat innostuneet tilaamaan poikkeuksellisen hyvin varusteltuina. Noin 300:sta ennakkotilauksesta 57 prosenttia on tilattu korkeilla Style- ja Premium-varusteilla. 

Toyota C-HR

Tutustu Toyota C-HR -mallisarjan teknisiin tietoihin ja varustele mieleisesi auto

Katso myytävät Toyota C-HR vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin