Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa uusi Hyundai i20 - monta pientä parannusta

Koeajossa uusi Hyundai i20 - monta pientä parannusta

Hyundai i20 on korealaisvalmistajan suosituin automalli Suomessa. Uudistuksen myötä auton saa modernilla kaksoiskytkinautomaatilla. Samalla i20:n ulkonäkö päivittyy ennen kaikkea perän osalta ja keulalle ilmestyy automerkille tunnusomainen etusäleikkö.

Hyundai i20 kuuluu niihin automalleihin, joita näkee mainostettavan usein alle 200 euron kuukausierillä. B-segmentin kompaktit automallit ovat kasvaneet viime vuosina ulos kauppakassin maineesta ja tarjoavat monelle perheelle hyvän vaihtoehdon pienellä budjetilla. Koska tämän autoluokan mallit käyvät hyvin kaupaksi, kiristyvässä kilpailussa myös korealainen Hyundai laittoi suositun i20:n uusiksi.

Uuteen Hyundai i20:een on tarjolla kaksi eri tehoversiota 1,0-litraisesta bensiiniturbomoottorista. Tehokkaamman 120 hevosvoimaisen moottorin yhteydessä on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, pienempitehoisen vaihteiden määrä pysyy viidessä. Molemmat tehoversiot on mahdollista valita myös 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaatilla. Lisäksi moottorivalikoimasta löytyy 1,2-litrainen ahtamaton bensiinikone, jonka voi valita 75 tai 84 hevosvoimaisena.

Koeajoimme i20:sta sekä viisiovista mallia että crossover-henkistä Active Crossia. Uuden kaksoiskytkinautomaatin koeajo jäi valitettavan lyhyeksi, mutta kokonaisuutena 7-vaihteinen laatikko tuntui vievän pientä autoa kolmen aikuisen kuormalla kiitettävällä puhdilla eteenpäin. Moitittavaa ei löydy myöskään käsivalintaisen vaihteiston toiminnasta. Jämäkkä kytkin ja vaihteenvalitsimen selkeät pykälät tekevät ajamisesta vaivatonta.

Ohjaustuntumaltaan i20 on ottanut yllättävänkin suuren askeleen eteenpäin. Edellistä mallia vaivanneeseen keskialueen tunnottomuuteen on saatu parannusta ja kaarteissa auto kulkee aiempaa täsmällisemmin ilman tarvetta korjausliikkeille kesken mutkan. Myös alusta tuntuu hieman vähemmän pintakovalta, mikä on tervetullutta Suomen karkeille teille.

Kivasti tilaa, mutta materiaalit mietityttävät

Mittojensa puolesta i20 on pysynyt ennallaan, mutta uudessa mallissa sisätiloja komistaa suurimmillaan 7 tuuman kosketusvärinäyttö, joka tukee myös älypuhelimen peilausta Apple CarPlayn ja AndroidAuton kautta. Muutoin i20:n ohjaamo on pysynyt pitkälti edellisen mallivuoden kaltaisena, joskin valinnanvaraa sisustuksen väriin on tullut lisää.

Valitettavasti etumatkustajan istuimesta ei löydy vieläkään korkeuden säätöä, ja ohjaamon koviin muovipintoihin ei ole koskettu. Suurin epämukavuustekijä pitkillä matkoilla on ovien kyynärnojista tyystin puuttuvat pehmusteet. Helposti korjattavissa oleva puute on sääli, sillä Hyundai i20 on tiloiltaan muuten varsin suuri ja soveltuu mainiosti myös pidempään maantieajoon. Kuljettajan paikalla mieluisa ajoasento on helppo löytää ja säätövarat ovat riittävät myös pitkälle kuljettajalle.

Verrattain korkean auton hyvä pääntila tuo sisälle avaruutta ja tilat riittävät varsin hyvin esimerkiksi kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Tavaratila on kooltaan 326 litraa ja sinne mahtuu samaan aikaan golfbägi ja kevyet lastenrattaat muutaman ostoskassin kera. Tavaratilan pohjan pystyy säätämään joko lastauskynnyksen kanssa tasan tai alemmas, jolloin yhtenäistä tilaa on enemmän. Sidontaratkaisuja löytyy kahden ostoskassikoukun ja tavaraverkon muodossa.

Uusi Hyundai i20 saapuu Suomeen kesän aikana, mutta tarkkoja hintoja ei ole toistaiseksi vahvistettu. Suurempia muutoksia hinnastoon tuskin lienee luvassa, mutta mielenkiintoista on nähdä, kuinka kilpailukykyisesti uudet automaattivaihteiset mallit hinnoitellaan.

Uusi Hyundai i20

Mikä auto? Korealaisen Hyundain kompakti perheauto viiden vuoden takuulla. Saatavana Suomessa viisiovisena hatchbackina sekä Active Cross -mallina.

Mitä uutta? Uusi i20 jatkaa hyväksi havaittua kaavaa: pienelle budjetille sopivasti tilaa ja tyyliä. Uuden mallin kohokohdat ovat kaksoiskytkinautomaatti, uudet SmartSense-turvavarusteet, päivitetty muotoilu sekä uusi tietoviihdejärjestelmä.

Millaiset moottorit? Suomessa tarjolla 1,0-litrainen bensaturbo 100 ja 120 hevosvoimaisena, sekä 1,2-litrainen ahtamaton kone 75 ja 84 hevosvoimaisena. Litran turbomoottorin yhteyteen saatavilla 7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti.

Milloin Suomeen? Uusi i20 saapuu Suomeen kesän aikana. Hintoja ei ole vielä julkaistu.

Autotalli.com
Hyundai i20 vaihtoautot
Hyundai i20 uudet autot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin