Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa uusi Volvo V60 D4 – puhuttelee lapsiperheitä

Volvo V60 on yksi tämän hetken houkuttelevimmista automalleista lapsiperheen tarpeisiin.
Koeajossa uusi Volvo V60 D4 – puhuttelee lapsiperheitä

Täysin uudessa Volvo V60:ssa kiteytyy hienosti ruotsalaisen autovalmistajan pitkään vaalimat perinteet turvallisuudesta sekä helposta käytettävyydestä. Volvon uuden muotokielen mukaisiin ulkokuoriin kätkeytyy laadukkaan tuntuiset sisätilat, jotka eivät ole kuitenkaan liian pröystäilevät. Uutukainen on ruotsalaista ”lagomia” parhaimmillaan. 

Täysin vaalea nahkasisustus on tyylikäs, joskin rohkea valinta syksyn kurakeleille. Matkustamossa on käytetty runsaasti pehmeitä pintoja, jotka ovat paitsi miellyttäviä koskea myös ääntä eristäviä. Uusi Volvo V60 osoittautuukin koeajossa äänieristykseltään keskimääräistä laadukkaammaksi, mihin vaikuttaa osaltaan myös koeajoautomme lisävarusteiset (400€) laminoidut äänieristelasit. Pienen särön muuten hienoon äänimaailmaan luo yllättävän kovaääninen D4-moottori, jonka raksutus kantautuu suuremmilla kierroksilla melko kovana ohjaamoon.

Muutoin 190 hevosvoimainen vahvasti vääntävä dieselkone sopii hyvin V60:n luonteeseen. Moottorissa on riittävästi potkua eikä enempää jää oikeastaan kaipaamaan. Volvolle täytyy nostaa hattua siitä, kuinka uuteen V60:een on onnistuttu luomaan turvallinen tunnelma. Toki osansa tähän tekee merkin markkinointi, mutta ennen kaikkea turvallisuudentunteeseen vaikuttavat pienet asiat kuten se, että liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä osaa muistuttaa koulujen lähettyvillä alueella liikkuvista lapsista.

Vaikka lähes kaikista moderneista premium-luokan autoista löytyy nykyään melko samanlaisia turvavarusteita, kuten jalankulkijat tunnistavia automaattisia hätäjarrutusjärjestelmiä, Volvo on onnistunut pysymään vuosikymmenet pienen askeleen muita edellä. Uudessa V60:ssa yksi tällaisista ominaisuuksista on väistöavustin, joka avustaa kuljettajaa 50-100 km/h nopeuksissa väistämään esimerkiksi yllättäen auton eteen juoksevaa ihmistä tilanteissa, joissa hätäjarrutus ei riitä pysäyttämään autoa. Järjestelmä auttaa kuljettajaa tekemään väistöliikkeen mahdollisimman tehokkaasti jarruttamalla käännöksen sisäpuolen renkaita ja palauttamaan ajolinjan väistöliikkeen jälkeen vastakkaisen puolen renkaita jarruttamalla.

Todennäköisesti Volvon automalleja ymmärtää ja osaa arvostaa parhaiten vasta siinä vaiheessa kun takapenkillä istuu lapsi tai kaksi. Mikäli autokaupoilla vaihtoehtoina on urheilullisesti brändätty saksalainen merkki tai Volvo, joka on jo pitkään rummuttanut tavoitettaan tehdä automallit niin turvallisiksi vuoteen 2020 mennessä, ettei niissä kuole yksikään matkustaja, valinta saattaa lapsiperheellä kallistua helposti viimeksi mainittuun.

Ladattavat hybridit pian tuotantoon 

Edellisen sukupolven V60:een verrattuna uusi kuusikymppinen tuntuu selvästi tilavammalta. Volvon skaalautuvaan SPA-nimiseen alustarakenteeseen pohjautuva V60 tarjoaa aiempaa lokoisammat oltavat etenkin takamatkustajille. Vaikka tilaa ei olekaan suuremman V90:n tavoin, myös taakse mahtuu helposti kaksi aikuista.

Tavaratilaa farmariperästä löytyy 529 litran edestä, mikä ei yllä kokoluokan kärkeen, mutta Volvon tapauksessa tilan käytettävyydelle voi antaa kiitettävän arvosanan. Volvon näppärä nostettava väliseinä kassikoukkujen ja sidontakuminauhojen kera on osoittanut jo vuosien ajan näppäryytensä (mikseivät muut valmistajat kopioi tätä?). Sen avulla "fredagsmysiin", eli ruotsalaiseen kotoiluun, kiinteästi kuuluvat pitsat ja irtokarkit kulkevat muiden päivittäisostosten kanssa nätisti tavaratilassa vaeltelematta. Tavaratilan verho on V60:ssa sellainen, että sen unohtaa helposti yläasentoon, mutta onneksi peite ei estä täysin näkyvyyttä taustapeilistä.

Volvo V60 on tällä hetkellä tarjolla kahdella bensiinimoottorilla (T5 ja T6) sekä kahdella dieselkoneella (D3 ja D4). Näiden lisäksi joulukuussa käynnistyy nelivetoisen T8 Twin Engine -pistokehybridin valmistus, jota seuraa ensi vuoden puolella myös T6 Twin Engine -pistokehybridi. 

Koeajamamme Volvo V60 D4 Business Inscription automaatti -mallin hinnat alkavat 52 412 eurosta, minkä päälle autoamme oli varusteltu reilun 8000 euron edestä tehdasasenteisilla lisävarusteilla. Reilun 60 000 euron hinnan voi toki kyseenalaistaa, onko se enää kovin ”lagom”, mutta toisaalta Volvot tuntuvat pitävän arvonsa myös hyvin. Ehkäpä osin tästä syystä automerkiltä on nähty varsin agressiivisesti hinnoiteltuja yksityisleasing-kampanjoita, joissa auto vuokrataan pitkäksi aikaa kiinteää kuukausihintaa vastaan.

 

Vaikka odotukset ennen uuden V60:n koeajoa olivat korkealla, uutuusmalli pystyi ylittämään ne. Auton ehdottomia valtteja ovat avarat ja laadukkaasti viimeistellyt sisätilat sekä turvallisuudentunne, jonka ymmärtää vasta autoa kokeiltuaan. Suurin haaste autoon tutustuessa tuntui olevan monimutkaiselta vaikuttava pitkä lisävarustehinnasto, jonka tulkitsemiseen ja selvittämiseen tarvittaneen kokenutta automyyjää.

Volvo V60 D4 Business Inscription aut – tekniset tiedot

Hinta alkaen:52 412 euroa

Moottori:2.0-litrainen dieselmoottori (2 x turboahdettu)

Vaihteisto:8-vaihteinen automaatti

Suurin teho:140 kW (190 hv)

Suurin vääntö:400 Nm / 1750-2500 rpm

Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,9 sekuntia

Huippunopeus:220 km/h

Yhdistetty polttoaineen kulutus:5,5 l/100 km

CO2-päästöt:145 g/km (WLTP)

Mitat:pituus 4761 mm / leveys 1850 mm / korkeus 1427 mm / akseliväli 2872 mm

Tavaratila:529 litraa

Suurin sallittu perävaunumassa:750/2000 kg

Autotalli.com
Volvo V60 uudet autot
Volvo V60 vaihtoautot

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin