Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Volkswagen Tiguan - katumaastureiden uusi mittapuu

Jo oli aikakin. Se on ensimmäinen ajatus täysin uutta Volkswagen Tiguania ihastellessa. Lähes kymmenen vuoden ikään ehtinyt ensimmäisen sukupolven Tiguan kaipasi jo kipeästi pienen kasvojenkohotuksen sijaan kunnon operointia, mutta näköjään hyvää kannatti odottaa. Wolfsburgin kirurgit ovat heiluttaneet veitsiään niin huolella, ettei auto ole tunnistaa samaksi malliksi. Auton ilme on viimein päivitetty vastaamaan nykyisten Golf- ja Passat-mallien ulkomuotoa.
Koeajossa Volkswagen Tiguan - katumaastureiden uusi mittapuu

Koeajamamme Volkswagen Tiguan on tarkalta mallimerkinnältään Highline 2,0 TDI 110 kW 4MOTION DSG. Neliveto yhdistettynä offroad-pakettiin ja ajotilanvalitsimeen antaa etuvetoista versiota paremmat lähtökohdat syksyn sienimetsäreissuille. Tiguan ei ole maastoauto, eikä sitä yritä ollakaan, mutta tarpeen vaatiessa auto kyllä selviää mukavasti tiukemmiltakin mökkipoluilta. 

Volkswagen Tiguan

Uudessa Tiguanissa on niin paljon hyvää, että siitä on helppo innostua. Autolla on täydet edellytykset samanlaiseksi mittapuuksi keskikokoisten katumaasturien luokassa, kuin mitä Volkswagen Golf on jo vuosikymmenet ollut omassa luokassaan. Tiguania on markkinoitu Suomessa vahvasti verkkoon liitettävyyden kautta, mutta se on vain kuorrutusta muutenkin makealle kakulle. Hattua täytyy toki nostaa erityisesti virtuaalimittaristolle, jonka erilaisista näkymistä jokainen löytänee itselleen sopivan. 

Volkswagen Tiguan

Yleensä hyvän auton tunnistaa siitä, että kuljettajan paikalle istahtaessa tulee välittömästi kotoisa tunne, vaikka kyseistä mallia kokeilisi vasta ensimmäistä kertaa. Tiguanissa tämä kriteeri täyttyy ja mieluisa ajoasento on helppo löytää. Huomio kiinnittyy välittömästi myös sinänsä mitättömältä tuntuvaan yksityiskohtaan, nimittäin erinomaisiin ovien tiivisteisiin. Kolminkertaiset tiivisteet on tehty esimerkillisesti ja ovi jysähtää kiinni kuin paremmassakin premium-autossa. Laadukkaan tiivistyksen huomaa konreettisimmin ajossa auton hiljaisuudesta, tuulensuhinoita ei juurikaan ilmene. 

Volkswagen Tiguan

Vertailu premiumiin ei auton hinta huomioiden ole kaukaa haettua, sillä koeajamamme yksilö maksaa lisävarusteineen reilut 57 000 euroa. Perushinnaltaan 2,0 TDI 110 kW 4MOTION DSG Highline maksaa kymmpitonnin vähemmän. Hintahaitari Tiguan-mallistossa on melkoinen, hinnat alkaen -mallin kustantaessa noin 31 000 euroa. Sinänsä hyvä, että valinnanvaraa löytyy. Lisävarustelistaa selaillessa pää meinaa kuitenkin mennä pyörälle sekä vaihtoehtojen määrän että joidenkin hintojen osalta. Jos Tiguan miellyttää ajo-ominaisuuksien puolesta, niin auton pystyy takuuvarmasti varustelemaan itselleen mieluisaksi. 

Volkswagen Tiguan

Vaikka Tiguanin hinta lähtee nopeasti kipuamaan varustelun myötä, järkevillä ja maltillisilla valinnoilla autosta pystyy rakentamaan hinta-laatusuhteeltaan fiksun. Esimerkiksi koeajetun auton 2400 euron nahkaverhoilun sijaan oma valinta osuisi todennäköisesti 669 euron hintaisiin ergoActive-etuistuimiin, joiden myötä penkit säätyvät 14 suuntaan ja kuljettaja saa ristiselälle hierontatoiminnon. Edessä niskatuet syvyys-säätöineen lisäävät huomattavasti matkustusmukavuutta. Ominaisuus, joka on valunut pikku hiljaa premium-merkeiltä edullisempiin malleihin. 

Volkswagen Tiguan 

Tiguan on muodoiltaan loppujen lopuksi varsin kulmikas, minkä myötä sisätilat on pystytty suunnittelemaan tilaviksi. Tilojen muunneltavuuteen on myös panostettu, ja esimerkiksi takapenkit kulkevat kiskoilla eteen ja taakse, ja istuinten kallistusta pystyy muuttamaan. Tällöin valinnan voi tehdä tarpeen mukaan suuremman takajalkatilan tai tavaratilan välillä. 

Ajettavuudeltaan Volkswagen Tiguan on yllättävänkin henkilöautomainen. Kori ei kallistele katumaasturille ja tila-autolle tyypilliseen tapaan kaarteissa, ja tuntuma tiehen välittyy hienosti kaikilla tienpinnoilla. Jämäkkä tuntuma tuo kuitenkin myös hieman häiritsevän ominaisuuden esille. Moottoritiesiltojen saumat ja terävät hidastetöyssyt töksäyttävät turhankin voimakkaasti takamukseen. Lisäksi ekologisen ajotilan ollessa valittuna vaihteisto nykäisee maantievauhdissa painettaessa kaasua rullaustoiminnon ollessa aktiivisena.

Volkswagen Tiguan

Kaiken kaikkiaan Tiguan tuntuu hyvältä valinnalta pidempiaikaiseksi kumppaniksi. Täytyy kyllä toivoa, ettei Tiguanin seuraavaa sukupolvea joudu odottamaan aivan kymmentä vuotta. 

Katso auton tekniset tiedot ja varustele auto mieleiseksesi

Autotalli.com
Volkswagen Tiguan uudet autot
Volkswagen Tiguan vaihtoautot

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin