Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Volvo V90 Cross Country D5 AWD - hyvä vaihtoehto katumaasturille

Volvo V90 Cross Countryn maavara on lähes sama katumaasturi XC60 kanssa.
Koeajossa Volvo V90 Cross Country D5 AWD - hyvä vaihtoehto katumaasturille
Volvon uusi V90 Cross Country tuntuu ensikohtaamisella jopa hieman hämmentävältä konseptilta. Sisältä täynnä ylellisiä yksityiskohtia, mutta ulkoa tavanomaista V90-mallia karskimpi ulkokuori, joka lupailee autolle hyvää suorituskykyä myös hankalakulkuisemmille poluille. 
 
Uusien Volvo-mallien suosio suomalaisostajien keskuudessa ei yllätä, sillä auto vetoaa yksinkertaisuudellaan pohjoismaiseen makuun. Ohjaamon selkeät muodot, hienot materiaalivalinnat sekä nappulaviidakon piilottaminen suurikokoisen kosketusnäytön taakse, ovat kuitenkin vain silmänlumetta, sillä auto on täynnä viimeisintä tekniikkaa. 

Matalampi mutta pidempi 

Auton rattiin istuessa huomaa välittömästi auton perinteistä farmariautoa korkeamman istuma-asennon. Itse asiassa V90 Cross Countryssa on peräti kuusi senttimetriä korkeampi maavara tavalliseen V90:ään verrattuna. Maavara on vain puoli senttiä niin sanotusti aitoa katumaasturia (Volvo XC60) vähemmän, mutta auton korkeudessa XC60 vie voiton reilulla kymmenellä sentillä. 
Pituutta V90 Cross Countryssa on 25 senttimetriä XC60:ta enemmän, joten löytänee ostajansa autoilijoista, jotka haluavat katumaasturin maavaran, mutta siromman ulkomuodon. Jos V90 Cross Country alkuun ihmetytti, kenelle tämä on oikein suunnattu, nyt asia alkaa vaikuttaa yllättävänkin selvältä. 
 
Järkiperusteet tämän kaltaisen auton ostamiselle eivät ainakaan vähene kilometrien kertyessä. Olettaen toki, että tililtä löytyy katetta koeajamamme auton yli 90 000 euron verran. V90 Cross Country on yksinkertaisesta mahtava auto ajaa ja käyttää.

Kohti autonomista autoa

 

Kaikki Suomeen tuotavat malliversiot on varustettu 8-portaisella automaattivaihteistolla ja nelivedolla; niin myös koeajamamme 235 hevosvoimaisella D5-moottorilla varustettu yksilö. 
 
480 newtonmetrin vääntö puskee autoa eteenpäin alle kahdentuhannen minuuttikierroksen kohdalla ja voimantunne sopii hyvin auton luonteeseen. Voimakasta menoa korostaa auton verrattain matala melutaso, joka korostaa lähes ylellistä ajokokemusta. 
 
Tämäkään Volvo ei olisi Volvo, ellei autoa olisi pakattu täyteen uusinta turvallisuusteknologiaa. V90 Cross Countryn puoliautomaattinen ajotila osaa pitää auton omalla kaistallaan ja turvallisen välimatkan päässä edellä ajavasta täsmällisesti, vaikka paikoitellen toisen puolen kaistaviivat katoaisivatkin. Kuljettaja ei voi kuitenkaan ummistaa silmiään liikenteen seuraamiselta, sillä esimerkiksi tietyömaiden kohdalla väliaikaisten kaistaopasteiden kohdalla auto kadottaa kontrollin. Pilot Assist -järjestelmä antaa kuitenkin hyvää osviittaa siitä, kuinka nopeasti autonomisen ajamisen järjestelmät kehittyvät. 
 

Suurikokoinen kosketusnäyttö vie huomion

 

Tablet-tietokonetta muistuttava keskikonsolin suuri pystysuuntainen näyttö on turvallisuuden kannalta hieman ristiriitainen. Pienikokoiset tekstit ja laajat valikot vievät huomiota suotta ajamiselta. Esimerkiksi BMW:n järjestelmä, jossa kosketusnäyttöä pystyy ohjaamaan myös suurella pyörösäätimellä, tuntuu paremmalta ja turvallisemmalta.
Tällöin jokaisen valinnan tekemiseen ei tarvita täsmällistä sormen kohdistamista tiettyyn kohtaan ruutua. Onneksi Volvo on koonnut tärkeimmät asetukset pikavalintoina yhdelle välilehdelle.
 
Koeajoautomme kallein yksittäinen lisävaruste on
Bowers&Wilkinsin audiojärjestelmä (3221 euroa), joka tarjoaa kieltämättä varsin muhkean äänikokemuksen. Yhdessä hyvän äänieristyksen ja laminoitujen lasien (515 euroa) auton sisällä pääsee nauttimaan lempimusiikistaan vaikkapa sisäänrakennetun Spotifyn kautta. 
 
Valtavaan 913 litran tavaratilaan on saatavana kaksi varsin näppärää lisävarustetta: tavaratilan väliseinä ostoskassipidikkeillä sekä automaattinen näkösuoja. Ensin mainittu maksaa 103 euroa ja automaattisesti rullautuva näkösuoja 193 euroa. Tavaratila on niin syvä, että ilman väliseinää yksittäisten ostoskassien kuljettaminen saattaa käydä hankalaksi.
 
Kaiken kaikkiaan Volvo V90 Cross Country vakuuttaa ominaisuuksillaan, ajettavuudellaan sekä tiloillaan. Katumaasturia vierastavalle korotettu Cross Country tarjoaa mainion kokonaisuuden.
 
Volvo V90 Cross Country D5 AWD
Hinta:  90 976,19 euroa
Tekniset tiedot:
Sylinteritilavuus cm3: 1 969
Vääntö Nm/rpm: 480 / 1750-2250
Teho kW/hv/rpm: 173 / 235 / 4000
Kiihtyvyys 0-100 km/h/s: 7,5
Huippunopeus km/h: 230
EU-kulutus (yhdistetty) l/100 km: 5,3
CO2 g/km: 139
Mitat:
Pituus/leveys/korkeus mm:  4 939 / 1 879 / 1 544. Vetopaino kg: 2200-2500 (jarrullinen). Tavaratila: 913 / 1526 litraa.

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin