Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kohoaako uusi Renault Captur Suomen myydyimmäksi? Hitin ainekset ovat ilmassa

Renault Captur koettelee kompaktin katumaasturiluokan kokorajoja kasvattamalla automallin mittoja merkittävästi.
Kohoaako uusi Renault Captur Suomen myydyimmäksi? Hitin ainekset ovat ilmassa

Myyntivolyymeilla mitattuna yksi tämänvuotisen Frankfurtin autonäyttelyn mielenkiintoisimmista automalleista oli täysuudistuksen kokenut Renault Captur. Automalli jakaa saman perusrakenteen täysin uuden Renault Clion kanssa, jonka lyhyt tutustumiskoeajo Suomessa jätti erittäin positiivisen ensivaikutelman.

Renault Capturia myydään Suomessa noin puolet siitä mitä Clioa, mutta Renaultin maahantuonnin toimitusjohtaja Heikki Vuorinen arvioi Frankfurtissa, että Captur saattaa hyvinkin nousta myynnillään Clion ohi Suomessa, mikä tarkoittaisi maamme myydyimmän Renault-mallin titteliä. Euroopassa Captur on kokoluokkansa myydyin automalli jättäen taakseen muutaman kymmentä kilpailijaa.

Renault Captur

Vuorisen arvio voi osua suurella todennäköisyydellä oikeaan jo siitäkin syystä, että Clio-mallistosta tiputettiin suosittu farmarimalli pois. Suomalaisille autonostajille tavaratilan koolla on monesti väliä, ja uudessa Capturissa kontin koko on saatu kasvatettua peräti 536 litraan. Se on enemmän kuin monessa pykälää suuremmassa autossa.

Captur

Aivan kuten täysin uudessa Cliossa, myös Renaulta Capturissa auton ulkonäkö on edelleen tunnistettava, mutta kaikki on laitettu uusiksi. Mittojen puolesta korin pituus on kasvanut 11 senttimetrillä, mikä näkyy nimenomaan tavaratilassa ja 3,3 senttimetriä pidentyneessä akselivälissä, eli väljemmässä matkustamossa. Leveyttä on sitäkin tullut kaksi senttimetriä lisää. 

Kaunis ulkoa ja sisältä 

Auton muotoilun onnistuminen on aina makuasia, mutta Renault Captur teki ensimmäisellä tutustumisella vaikutuksen. Pyöreälinjaisuuteen on haettu uudenlaista särmää, mutta kylkilinjaan osuva valo leikittelee auton muodoilla edelleen miellyttävän pehmeästi.

Capturin ilmeelle tekee hyvää uudet led-valot sekä edessä että takana. Korinväri on valittavissa 11 vaihtoehdosta, minkä lisäksi katon saa neljällä eri värillä. Sisätilojen yksityiskohdissa ja koristepaneeleissa samaa väriteemaa voi halutessaan jatkaa. Ruusuja voi antaa myös miellyttävän tuntuisista ja tyylikkäistä istuinten verhoilumateriaaleista. Muutenkin matkustamossa on käytetty aiempaa enemmän pehmeäpintaisia materiaaleja, mikä lisää auton arvokkuutta.

Ohjaamon keskikonsolin asettelu riippuu siitä, valitseeko auton manuaali- vai automaattivaihteisena. Viimeksi mainitun vaihtoehdon yhteydessä vaihteenvalitsin on sijoitettu tyylikkään kelluvan tason päälle, jonka alapuolelle jää hyvin säilytystilaa.

 

Kuljettajan istuimelle ajotiedot tarjoillaan 7- tai 10,2-tuumaisesta digitaalimittaristosta, jonka näkymät ovat muokattavissa omien mieltymysten mukaisiksi. Multimediajärjestelmän näytöksi on tarjolla varustelusta riippuen joko 7- tai 9,3-tuumainen kosketusnäyttö. Järjestelmä toimii verrattain viiveettä ja mobiiliverkon ansiosta haut esimerkiksi navigaattorissa onnistuvat Googlen kautta. Myös tietoviihdejärjestelmän päivitykset onnistuvat verkon kautta ”over-the-air”-päivityksinä.

Renault Capturin hintoihin saadaan selvyys vasta kuluvan syksyn kuluessa, mutta maahantuoja vakuutteli niiden pysyvän kilpailukykyisellä tasolla. Vertailukohtaa voi hakea uudistuneesta Cliosta, jonka hinnat nousivat alle tuhannella eurolla edelliseen sukupolveen verrattuna merkittävästi parantuneesta varustelusta ja suuremmasta koosta huolimatta.

Pistokehybridi tarjolle ensi vuonna

Renault Captur tuodaan Suomeen kolmella eri tehoisella bensiinimoottorilla, joiden perässä seuraa ensi vuoden puolella pistokkeesta ladattava hybridimalli Captur E-TECH plug-in.

Capturin lähtötason moottorina on kolmisylinterinen 1,0 litran turboahdettu pata, joka tuottaa 100 hevosvoiman enimmäistehon. Tehokkaammat 130 ja 155 hevosvoimaiset moottorit ovat puolestaan 1,3-litraisia nelisylinterisiä bensaturboja. Moottoreiden huippuväännöt ovat 160, 240 ja 270 newtonmetriä.

Captur E-TECH plug-in -mallissa polttomoottori on 1,6-litrainen ahtamaton bensiinikone, jonka lisäksi voimaa tuottaa kaksi sähkömoottoria, joista toinen on uudentyyppisen vaihteiston yhteydessä. Täyssähköautoista Renaultilla on jo pitkät kokemukset ja tätä osaamista on hyödynnetty nyt myös pistokehybridissä muun muassa ajoakun latausjärjestelmässä.

Pistokehybridin akusto on 9,8 kWh, jonka kerrotaan riittävän sekalaisessa ajossa 45 kilometrin toimintamatkaan. Kaupunkiolosuhteissa päästään sitäkin pidemmälle (65 km).

Lue muut Frankfurtin autonäyttelyyn 2019 liittyvät uutiset ja artikkelit.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin