Kohtuuhintaisen sähköauton lupaus 449 km – kulki 710 km toimittajan testissä | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kohtuuhintaisen sähköauton lupaus 449 km – kulki 710 km toimittajan testissä

Auto Bild Liettua -lehden toimittaja ajoi Hyundai Kona electric -täyssähköautolla 710 kilometriä täyteen ladatulla akulla.
Kohtuuhintaisen sähköauton lupaus 449 km – kulki 710 km toimittajan testissä

”Lappiin yhdellä latauksella ilman pissataukoa” alkaa olla sähköautopiireissä jo kulunut vitsi, mutta liettualainen autotoimittaja Vitoldas Milius todisti, että täyteen ladatulla sähköautollakin pääsee jo pitkälle. 

Suomessa lähtöhinnaltaan 42 990 euron Hyundai Kona electric 64 kWh:n akulla on lunastanut paikkansa kohtuuhintaisten sähköautojen toistaiseksi harvalukuisessa joukossa. Autolle luvataan 449 kilometrin toimintamatka täyteen ladatulla akulla WLTP-mittaustavalla.

Milius ajoi 710,7 kilometrin ennätyslukeman Vilnassa 30 tunnin aikana. Hän kertoo ajaneensa muuta liikennettä häiritsemättä, eli ei liian hitaasti tai agressiivisesti. Sähköä säästääkseen hän oli kytkenyt ilmastoinnin pois päältä ja ajeli ikkuna auki, mutta muuten auton asetuksiin ei puututtu taloudellisen ajotilan käyttämistä lukuun ottamatta.

Ajon aikana Milius käytti Kona electricin ohjauspyörän takaa löytyviä jarrutusenergian talteenoton voimakkuuden säätimiä. Niistä auton hidastuvuutta pystyy säätelemään vaivattomasti ajon aikana. Taloudellisen ajon kannalta erityisen hyödyllinen ominaisuus on rullaustila, jolloin auto kulkee täysin ilman sähkönkulutusta. Näin kertaalleen kerrytetyt vauhdit on kaupunki- ja taajamanopeuksissa helppo käyttää mahdollisimman hyvin hyödyksi ja kytkeä jarrutusenergian talteenotto päälle vasta siinä vaiheessa kun lähestyy vaikkapa liikennevaloja.

 

Lue Autotalli.comin koeajoraportti Hyundai Kona electricistä.

 

AUTOTALLI.COM

Katso Hyundai-malliston uudet autot

Katso Hyundai Kona-mallisarjan uudet autot

Katso Hyundai Kona electric 64kWh 204hv Comfort mallin uudet autot

Katso myytävät Hyundai vaihtoautot

Katso myytävät Hyundai Kona vaihtoautot

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin