Kuinka neuvotella uuden auton kauppa? – Viisi vinkkiä | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kuinka neuvotella uuden auton kauppa? – Viisi vinkkiä

Uuden auton ostamista suunnittelevan kannattaa valmistautua etukäteen selvittämällä auton myyntihintoja ja eri liikkeiden varustepakettitarjouksia. On myös hyvä selvitellä auton tulevia ylläpitokustannuksia, kuten ajoneuvoveron määrä, vakuutusmaksut ja mahdolliset huoltokustannukset. Itse kaupantekotilanteeseen kannattaa suhtautua maltilla, koska ostajana voit kuitenkin valita liikkeen, joka tarjoaa parhaat kaupan ehdot juuri sinulle.
Kuinka neuvotella uuden auton kauppa? – Viisi vinkkiä

1.    Vaihtoauto

Jos antaa aikaisemman autonsa vaihdossa, kannattaa vaihtoauton keskimääräinen pyyntihinta myös selvittää etukäteen, jotta autosta tarjottu hyvitys saataisiin mahdollisimman hyvin kohdilleen. Yleensä alennusta saa helpommin kun vaihtoautoa ei ole. Tästä syystä on hyvä pyytää uudesta autosta tarjous vaihtoauton kanssa ja ilman.

2.    Rahoitus

Jos tarvitsee rahoitusta auton hankintaan, kannattaa rahoituksen saanti selvittää etukäteen. Lainatarjous kannattaa pyytää ensisijaisesti omasta pankista, jonka jälkeen tarjousta on helppo verrata rahoituslaitosten tarjouksiin sekä autokauppiaan tarjoamaan rahoitukseen.

3.    Tarjoukset

Ennen kuin lähtee autokauppaan, on hyvä pyytää uudesta autosta tarjouksia useista samaa mallia myyvistä liikkeistä. Uuden auton hinta koostuu liikkeen maahantuojalle maksamasta hinnasta ja liikkeen omasta myyntipalkkiosta. Tästä syystä tarjouksissa voi olla selviäkin eroja. Samasta syystä tarjouksia kannattaa kysellä myös oman asuinalueen ulkopuolelta. Tarjouspyyntöihin on hyvä sisällyttää myös lisävarustetarpeet, kuten vetokoukku, lohkolämmitin, kattotelineet, rengaspaketit ym.

4.    Vakuutukset ja ajoneuvoverot

Vakuutuksiin ja tulevan ajoneuvoveron määrään kannattaa tutustua etukäteen. Veron pystyy laskemaan helposti Trafin internetsivustolta löytyvällä laskurilla. Vero koostuu perusverosta ja mahdollisesta käyttövoimaverosta jos kyseessä on jotakin muuta kuin bensiiniä polttoaineenaan käyttävä ajoneuvo. Perusvero perustuu valmistajan ilmoittamiin hiilidioksiidipäästöihin (CO2). Käyttövoimavero esimerkiksi dieseliä polttoaineenaan käyttävälle autolle määräytyy auton painon mukaan (5,5 senttiä / päivä / alkava 100 kg). Uuden auton vakuutusta ei välttämättä kannata ottaa autoliikkeestä oston yhteydessä vaan kilpailuttaa vakuutus itse suoraan vakuutusyhtiöiden kesken. Näin saa todennäköisesti edullisimman vakuutuksen autolleen.

5.    Kaupantekotilanne

Vielä kaupanhieromistilanteessakin kannattaa olla valmis kävelemään rauhallisesti ulos ilman autoa. Uuden kulkupelin osto on suuri hankinta, eikä ostopäätöstä kannata tehdä kiirehtien. Aina voi nukkua yön yli ja palata autokaupoille seuraavana päivänä. Jos on tekemässä kaupat ilman vaihtoautoa tai rahoitusta niin kannattaa muistaa, että automyyjälle kaupasta koituva paperityö jää huomattavasti pienemmäksi, joka on myös tinkimisvaltti.

Auton osto voi olla stressaava tilanne, varsinkin jos autolle on elämässä tarvetta mahdollisimman nopeasti. Hankintaan kannattaa kuitenkin valmistautua hyvin ja selvittää edellä mainitut asiat hyvin ennen kauppakirjan allekirjoittamista.

Voit aloittaa uuden auton etsimisen katsomalla Autotallin heti ajoon -autot tästä.

Haluatko kätevästi eroon vanhasta autosta? Kilpailuta tarjoukset Baanassa ja myy eniten tarjoavalle autoliikkeelle! 

Autotalli.com ja Baana kuuluvat samaan Alma Media -konserniin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin