Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kun lataushybridi yllättää koeajossa positiivisesti – nelivetoinen Peugeot 3008 Hybrid4 ylitti luvatun toimintamatkan reilusti

Yksi pistokkeesta ladattavien hybridiautojen tärkeimmistä ominaisuuksista on toimintamatka sähköllä. Peugeot 3008 Hybrid4 -lataushybridi yllätti koeajossa positiivisesti.
Kun lataushybridi yllättää koeajossa positiivisesti – nelivetoinen Peugeot 3008 Hybrid4 ylitti luvatun toimintamatkan reilusti

Lataushybridit ja täyssähköautot käyvät kaupaksi tällä hetkellä ennätyksellisellä tahdilla. Ehkäpä yleisin kysymys, joka ladattavista autoista kysytään, on se, kuinka pitkälle täydellä akulla pääsee.

Akkukapasiteetin ohella melkeinpä yhtä tärkeä ominaisuus on auton energiatehokkuus, eli kuinka hyvin kilowattitunnit pystytään käyttämään.

Otimme kesällä koeajoon Peugeotin uuden 3008 Hybrid4 -lataushybridin, jolle luvataan 59 kilometrin toimintamatka sähköllä. Se on nelivetoiselle katumaasturille varsin optimistinen lukema ottaen huomioon 13,2 kWh:n ajoakun.

Peugeotin sähköisiä voimalinjoja on monessa yhteydessä moitittu turhankin energiasyöpöiksi, ja myös omiin kokemuksiin peilaten odotukset 3008-lataushybridin sähköisestä toimintamatkasta olivat varsin maltilliset.

Ennen ajoa akku ladattiin täyteen kotona, ja matkaan lähdettiin noin 20 asteen lämpötilassa ilmastointi pois päältä kytkettynä ikkuna hieman raollaan.

Kehä 2:lla ja Länsiväylällä ajettujen ensimmäisten 15 kilometrin jälkeen auto arvioi jäljellä olevaksi toimintamatkaksi vielä 50 kilometriä, mikä yllätti iloisesti.

Lähtötilanne: Akku täynnä ja auto arvioi sähköiseksi toimintamatkaksi 60 kilometriä.

Ajotyyli oli tietoisesti soviteltu ensimmäisistä kilometreistä alkaen mahdollisimman taloudelliseksi, mutta ajo suoritettiin muun liikenteen mukana ja moottoritiellä ajettiin sallittua 100 km/h nopeusrajoitusta.

Nopeamman väylän jälkeen reitti suuntasi Espoon Suvisaariston mutkaisille teille ja sieltä takaisin kohti Leppävaaraa. Kun matkaa oli kulunut autolle luvatut 59 kilometriä, sähkönkulutusmittari näytti edelleen 12 kilometrin toimintamatkaa.

Lopulta polttomoottori hyrähti ensimmäisen kerran käyntiin 70,9 kilometrin kohdalla, eli 11,9 kilometriä yli luvatun. Tällöin sähköiseksi toimintamatkaksi luvattiin vielä 2 kilometriä, mutta monen muun merkin tapaan Peugeot ei päästä akku tyhjäksi asti, vaan siirtyy täyssähköisestä ajotilasta Hybrid-ajomoodiin.

Vaikka ajotyyli oli mahdollisimman taloudellinen ja sääolosuhteet lähes optimaaliset, koeajo sai pohtimaan myös sitä, että erilaisilla auton ohjelmistopäivityksillä sähkötaloudellisuutta on mahdollista parantaa jälkikäteenkin. Tiedossa ei ole, olisiko uudessa 3008 Hybrid4:ssa käytössä aiempaa pätevämpää softaa, mutta mahdollista se on.

Ongelmana Peugeotin sähkö- ja hybridiautoissa on ollut se, että hidastuvuusenergian talteenoton voimakkuutta on ollut vaikea säädellä pelkällä kaasupolkimella. Niin sanottua rullausasentoa, joka on kaikista taloudellisinta matkantekoa, on vaikea löytää. Uuden 3008 Hybrid 4:n kanssa taloudellisesti ajaminen tuntui kuitenkin aiempaa helpommalta.

Polttomoottori hyrähti ensimmäisen kerran käyntiin 70,9 kilometrin kohdalla. 

Peugeot 3008 Hybrid4 tarjoaa hyvät keskikokoisen katumaasturin tilat perhekäyttöä ajatellen. Myös neljän pitkän miehen kuormalla matka Helsingistä Turkuun ja takaisin taittui mukavasti.

Ladattavan 3008:n voi ostaa joko etuvetoisena tai nelivetoisena. Edullisin etuvetoinen malliversio irtoaa 39 996 eurolla, nelivetoinen puolestaan 46 655 eurolla. Käteiskauppaa pienemmällä kynnyksellä Peugeot 3008 -lataushybridin voi hankkia Peugeot Go -yksityisleasingillä, jolla sopimuskauden pituudeksi voi valita kaksi tai kolme vuotta.

Yksityisleasingillä etuvetoinen Peugeot 3008 -lataushybridi maksaa esimerkiksi 3 vuoden ja 15 000 kilometrin vuosittaisella ajomäärällä 547 euroa kuukaudessa.

Koeajomme perusteella ahkera kotilataaja voi päästä ladattavalla 3008:lla noin 1,9 euron käyttökuluihin sataa kilometriä kohden, mikäli autolla ajetaan vain sähköllä ja sähkön hintana käytetään espoolaiselle omakotitalolle tarjottavaa kiinteähintaista Fortum/Caruna-yhdistelmää sisältäen myös sähköveron.

Mikäli ladattavaa 3008:aa vertaa perinteiseen polttomoottorimalliin, joka söisi vaikkapa 6,5 litraa bensiiniä sadalla kilometrillä (bensiinin hinta 1,6€/l), potentiaalinen säästö polttoainekuluissa olisi noin 8,5 euroa sadalla kilometrillä. Kiinteähintaiseen leasingiin (15 000 km / vuosi) polttoainesäästöiksi voisi teoreettisesti laskea noin 106 euroa kuukaudessa. Tämä toki niin ihanteellisessa tapauksessa, että kaikki ajo tapahtuisi sähköllä.

 

AUTOTALLI.COM

Kilpailuta yksityisleasing-toimijat ja hanki auto kiinteällä kuukausihinnalla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin