Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ladattavat ohittivat jo dieselien myynnin – myös perinteiset hybridit porskuttavat

Ladattavien hybridiautojen ja täyssähköautojen ensirekisteröinnit ylittivät Suomessa dieselkäyttöiset henkilöautot suosituimmuudessaan.
Ladattavat ohittivat jo dieselien myynnin – myös perinteiset hybridit porskuttavat

Auton käyttötarpeita on monenlaisia, ja samoin markkinoilta löytyy kattavasti erilaisia käyttövoimaratkaisuja erilaisille autoilijoille. Kuluvan vuoden tammi-lokakuussa dieselkäyttöiset henkilöautot vaikuttaisivat olevan markkinaosuutta eniten menettänyt käyttövoima. 

Dieselautoja on ensirekisteröity lokakuun loppuun mennessä 10 995 kappaletta, kun koko viime vuonna dieseleitä ensirekisteröitiin vielä 20 871 kappaletta.

Sen sijaan lataushybridit tulevat tuplaamaan myyntinsä tänä vuonna, sillä tähän mennessä niitä on ensirekisteröity jo 10 603 autoa (koko viime vuonna 5 966 kpl).

Täyssähköautojen myyntimäärät ovat nousseet nekin, vaikka lataushybridit näyttäisivätkin olevan enemmän suomalaisostajien mieleen. Toisaalta myös lataushybridien tarjonta on kattavampaa. Täyssähköautoja on ensirekisteröity tammi-lokakuussa 2 924 kappaletta.

Niin sanottuja perinteisiä täyshybridejä, eli hybridejä, jotka voivat kulkea osan matkasta pelkän sähkömoottorin voimin, mutta joita ei pysty pistokkeesta lataamaan, on ensirekisteröity tähän mennessä tänä vuonna 15 162 kappaletta.

Yhteenlaskettuna ladattavat autot siis ohittavat suosiollaan jo dieselit. Yleisesti ottaen hääppöisesti ei mene myöskään perinteisillä bensiiniautoilla, jos vertailukohtana käytetään viime vuoden lukemia.

Koronan aiheuttama markkinahäiriö selittää suuren osan tämän vuoden kehnoa uusien autojen myyntiä, mutta vaikutusta on ollut varmasti myös sillä, että moni kuluttaja saattaa odottaa sähkö- ja hybridiautojen mallivalikoiman laajenemista ja mahdollista hintojen laskua ennen seuraavaa autonvaihtoa.

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan tänä vuonna ensirekisteröidyistä autoista noin 62 prosenttia on hankittu kotitalouksiin ja noin 38 prosenttia yrityksille. Kotitaloudet hankkivat yritysautoilijoita useammin bensiini- ja täyssähköautoja, kun taas työsuhdeautoiksi valikoituu enemmän ladattavia hybridiautoja sekä dieseleitä.  


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin