Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Lataaminen kannattaa – koeajossa BMW 330e -lataushybridi

BMW on pärjännyt koronavuodesta huolimatta Suomessakin hyvin. Merkin myynti on kasvanut nimenomaan laajan lataushybridimalliston vetämänä.
Lataaminen kannattaa – koeajossa BMW 330e -lataushybridi

Vuodesta 1975 lähtien valmistettua BMW:n 3-sarjaa voi helposti pitää segmenttinsä ikonina. Monen autoilijan mielessä malli on yhtä kuin saksalainen laatu-sedan, ja nyt mittatikku vakuuttaa myös ladattavana hybridiautona. 

Koeajoimme uusimman mallisarjan 330e:tä Suomen syksyisissä noin 0-10 celciusasteen lämpötiloissa. Auto oli nelihenkisen perheen käytössä ja pääkaupunkiseudun sisällä tapahtuneet matkat kuljettiin täysin sähköllä. Polttomoottori käynnistyi vain kokeiltaessa Sport-ajotilaa.

BMW 330e -lataushybridi kulkee valmistajan ilmoituksen mukaan sähköllä noin 50-60 kilometriä, ja lukemaan on herkällä kaasujalalla mahdollista myös päästä. Ladattavan 3-sarjan hienous piilee pitkälti siinä, että suurimman osan ajosta voi kulkea pihistellen, mutta mielihalujen yltyessä sähkön rinnalle voi herättää kaksilitraisen bensaturbon ja päästää lähes 300 heppaa valloilleen.

BMW 330e etupenkit 

BMW 330e on ennen kaikkea ajajan auto. Etuistuimet tarjoavat erinomaista tukea niin pitkälle kuin lyhyemmällekin vartalolle. Paksukehäinen ohjauspyörä istuu hyvin suurempaankin kouraan. Auton digitaalinen mittaristo tarjoaa muiden hallintalaitteiden ohella selkeää käytettävyyttä ja hyvää ergonomiaa. Useimmin käytettyjen toimintojen säilyttäminen myös perinteisinä painikkeina on hyvä ratkaisu. Ajon aikana kosketusnäyttöä on turvallisinta käyttää keskikonsolin pyörösäätimellä.

Lataaminen helppoa 

Koeajossa lataus onnistui vaivattomasti yön aikana perinteisestä suko-pistokkeestakin. Tukes suosittelee Suomessa käytettäväksi 8 A:n virtaa, ja BMW:n tapauksessa ampeerimäärän voi helposti valita auton latausvalikoista haluamakseen. Jos päivittäistä pätkittäistä ajoa on enemmän, panostus kiinteään Type 2 -latauslaitteeseen kannattaa. Sellaisella auton lataa 3,7 kW:n teholla tyhjästä täyteen noin 3,6 tunnissa.

BMW 330 e latausasetukset

BMW 330e-malliin pätee oikeastaan sama kuin mihin tahansa lataushybrideihin: toisin kuin täyssähköautoja, pistokehybridiä saa olla kytkemässä piuhan päähän käytännössä joka kerta kotiin tullessa. Tästäkin syystä kotona kiinteä latausasema helpottaa lataushybridin arkikäyttöä, kun latausjohtoja ei tarvitse kaivaa joka kerta esille tavaratilasta tai sen välipohjan alta. 

Perheellisen kannattaa suunnata katse suosiolla farmariperäiseen 330e:hen, sillä suurimmat haasteet sedanin käytettävyydelle asettaa varsin ahdas tavaratila. Esimerkiksi lastenrattaiden mahduttaminen mukaan vaatii vähintään niiden renkaiden irrottamista. Muutoin 3-sarjan arkikäytön helppous on kohdillaan, ja erityisesti selkeät latausasetusten valinnat miellyttivät koeajossa. Auton lataus- ja esilämmitysajastukset on helppo asettaa etukäteen vaikka koko viikon työmenojen mukaan.

BMW 330e lataushybridi sivusta

Kuten tämän hintaluokan lataushybridiltä voi olettaakin, matkustamon lämpö tuotetaan lämpöpumpulla ilman, että polttomoottoria on tarvetta käynnistää. Mikäli liikkeelle lähtee kylmällä autolla noin nollakelissä, matkustamon lämmitys syö toimintamatkaa mittarin mukaan karkeasti arvioiden noin viisi kilometriä. Esilämmittäminen siis kannattaa.

330e ohjauspyörä

Tällä hetkellä BMW 330e:n hinnat alkavat Charged Edtition -mallin 49 243 eurosta. Nelivetoisena sama auto maksaa noin kaksituhatta euroa enemmän. Farmarina ladattavan 3-sarjan saa edullisimmillaan 51 665 eurolla. Charged Edition -varustetason vakiovarusteluun kuuluu esimerkiksi Live Cockpit Professional -mittaristo, Connected Professional -paketti, nahkainen urheiluohjauspyörä sekä pysäköintitutkat eteen ja taakse.

BMW Easy Lease -yksityisleasingin kautta BMW 330e -lataushybridiä on kirjoitushetkellä tarjolla vain nelivetoisena mallina 649 euron kuukausihintaan kolmen vuoden sopimuksella.

BMW 330e:n voisi tiivistää mutkattomaan käytettävyyteen ja hienosti toimivaan voimalinjaan. Koronavuodesta huolimatta BMW on ollut vahvassa vedossa Suomessa. Lokakuun loppuun mennessä merkin ensirekisteröinnit ovat kohonneet 14,9 prosenttia vuodentakaisesta, mikä oikeuttaa maamme 8. suosituimman automerkin titteliin (Mercedes-Benz 7. ja Audi 11.).

 

BMW 330e Sedan - TEKNISET TIEDOT

Moottori: 2,0 l bensiini + sähkö

Maksimiteho: 292 hv

Maksimivääntö: 420 Nm

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 5,8 s

Huippunopeus: 240 km/h

Yhdistetty kulutus: 1,3 -1,6 l/100 km

CO2-päästöt: 30-36 g/km

Hinta: Alkaen 49 243 euroa / BMW EasyLease yksityisleasing 649 €/kk

Toimintamatka sähköllä: 56-60 km

 

AUTOTALLI.COM

Tutustu uusiin myytäviin BMW:n pistokkeesta ladattaviin hybridimalleihin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin