Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Maukas talviauto – koeajossa Hyundai Tucson 2.0 CRDi 48V hybrid 8AT (vm. 2019)

Kun kohdalle osuu talven pahimmat lumimyrskyt, väkevästi vetävää neliveto-dieseliä on vaikea päihittää. Koeajoimme Hyundai Tucsonin kevythybridi-mallin.
Maukas talviauto – koeajossa Hyundai Tucson 2.0 CRDi 48V hybrid 8AT (vm. 2019)

Monen mielestä katumaasturi ei ansaitse maasturi-nimitystä, ellei auto ole tarjolla myös nelivetoisena. Rajanveto henkilöautosta korotettujen crossoverien ja katumaasturien välillä on ajoittain vaikeaa, mutta Hyundai Tucsonin kohdalla voidaan puhua ihan rehellisestä keskikokoisesta katumaasturista, jossa riittää kykyjä myös ankarampaan Etelä-Suomen talveen.

Helsingin haastavat talviajolosuhteet saattavat kuulostaa lähinnä vitsiltä, mutta todellisuudessa Ivalossakin on helpompaa ajaa lumimyrskyn osuessa kohdalle. Nelivedolle on todella tarvetta, kun taskuparkki täytyy suorittaa korkean lumiharjanteen yli jyrkässä ja liukkaassa mäessä.

Lukittava neliveto 

Uudella kahdeksanvaihteisella automaattivaihteistolla varustettu 185 hevosvoimainen Hyundai Tucson esitteli parasta osaamistaan koeajon ajalle sattuneessa lumimyräkässä. Liikkeellelähdöt liukkaiksi kiillottuneissa risteyksissä sujuivat rivakasti jopa kitkarenkailla, ja vieressä sudittelevat saksalaiset nelivetoautot oli yllättävänkin helppo siirtää taustapeilin puolelle.

Polttoaineen säästämiseksi Tucsonin HTRAC-nelivetojärjestelmä kytkeytyy päälle automaattisesti tarpeen mukaan, mutta nelivedon voi niin halutessaan myös lukita päälle. Hyvää lukituksessa on se, ettei sitä tarvitse kytkeä erikseen päälle jokaisen käynnistyksen yhteydessä.

Koeajoautomme varsinainen uutuustekijä oli kevythybridijärjestelmä, jossa kaksilitraista turbodieseliä avittaa 48V:n sähköjärjestelmä. Se kerää hidastuksissa energiaa talteen pieneen 0,44 kWh:n akustoon ja tarjoaa kiihdytyksissä enimmillään 12 kW:n lisätehon. Suhteutettuna 185 hevosvoimaisen dieselmoottorin tehoon apu on varsin pieni, muttei kuitenkaan täysin olematon, harvoin kun liikkeelle lähdetään pedaali lattiaan painettuna. Ehkäpä suurin ja näkyvin hyöty kevythybridistä on start-stop -järjestelmälle, joka toimii todella huomaamattomasti etenkin kun moottori sammuu auton vielä liikkuessa.

Tuntuu laadukkaalta

Hyundai Tucsonin ajettavuudessa ja yleisessä laatuvaikutelmassa on monin paikoin saksalaista tuntua ja autoa voisi verrata vaikkapa Volkswagen Tiguaniin tai Skoda Karoqiin. Tucson on etenkin ulkoapäin tyylikkäällä tavalla agressiivisen näköinen ja koeajoautomme Premium-varustetason vaaleat ilmastoidut nahkaistuimet sekä kojelaudan nahkaverhoilu miellyttävät silmää. Sen sijaan muutamat pienet yksityiskohdat, kuten ohjauspyörä, näyttävät turhan edullisilta kyseisessä varustetasossa.

Takaikkunoiden melko matala profiili hämää luulemaan Tucsonin takamatkustajien tiloja ahtaiksi, mutta tilaa on niin edessä kuin takana jopa ruhtinaallisesti. Tavaratilakin on 459 litran koollaan käytännöllinen ja ekstrapisteitä voi antaa pyöräkoteloiden kannellisista lokeroista, selkänojaan sijoitetusta kassikoukusta sekä tavaratilan etureunan välipohjan säilytystilasta.

Varustetasoja Tucson-mallistossa on neljä: Fresh, Comfort, Style ja Premium. Näistä kolmen ensimmäisen kohdalla hyppäys pykälää parempaan tuo aina 3000 euron lisähinnan, Style- ja Premium-tasojen välillä hintaero on 5000 euroa. Mikäli autonsa haluaa kevythybridinä, valittavissa on vain kaksi kalleinta varustetasoa.

Edullisimmillaan nelivetoisen Tucsonin saa 38 990 eurolla, mikäli valitsee 1,6-litraisen ja 136 hevosvoimaisen dieselkoneen. Tuhatlappusen lisäämällä valittavissa on myös nelivetoinen 1,6-litrainen T-GDI-bensiinimoottori (177 hv). Kevythybridiä lukuun ottamatta nelivetomallit ovat 7-portaisella kaksoiskytkinautomaatilla varustettuja.

Tucson-malliston varustetasojen sisällöt on rakennettu varsin ovelasti, sillä jo edullisemmat Fresh ja Comfort tuntuvat täyttävän hyvin perustarpeet, mutta kurkistus kalliimpiin saa nopeasti himoitsemaan niiden herkkuja.

Hyundai Tucson on kokonaisuutena tasapainoinen ja onnistunut keskikokoinen katumaasturi. Kevythybridin todellista tarvetta kannattaa punnita, joskin samalla rahalla autoon saa tuntuvasti lisätehoa ja automaattivaihteistoon yhden pykälän lisää.

Hyundai Tucson 2.0 CRDI 48V hybrid 4WD 8AT – tekniset tiedot

Hinta alkaen: 46 990 euroa

Moottori: 2.0-litrainen dieselmoottori + 48V:n sähköjärjestelmä

Vaihteisto: 8-vaihteinen automaatti

Suurin teho: 138 kW (185 hv)

Suurin vääntö: 400 Nm

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,5 sekuntia

Yhdistetty polttoaineen kulutus: 7,0 l/100 km (WLTP)

CO2-päästöt: 184 g/km (WLTP)

Mitat: pituus 4480 mm / leveys 1850 mm / korkeus 1660 mm / akseliväli 2670 mm / maavara 172 mm

Tavaratila: 459 / 1449 litraa

Suurin sallittu perävaunumassa:750/1900 kg

 

Plussat:

  • Nelivetojärjestelmä toimii upeasti
  • Kulutus vastaa hyvin ilmoitettua WLTP-lukemaa (7,0 l/100 km)
  • Tilava ja arkikäytettävyydeltään mainio matkustamo
  • Huomaamaton kevythybridijärjestelmä

Miinukset:

  • Muutamien yksityiskohtien edullinen ulkonäkö
  • Hintava hyppäys Style-varustelusta Premiumiin

 

Katso Hyundai-malliston uudet autot

Katso Hyundai Tucson-mallisarjan uudet autot

Katso Hyundai Tucson 2,0 CRDi 185hv 48V hybr 4WD 8AT Premium mallin uudet autot

Katso myytävät Hyundai vaihtoautot

Katso myytävät Hyundai Tucson vaihtoautot

 

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin