Mercedes-Benz GLC uudistuu – nämä ovat uutuuden kohokohdat | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Mercedes-Benz GLC uudistuu – nämä ovat uutuuden kohokohdat

Suomessakin suosittu Mercedes-Benz GLC ja GLC Coupé uudistuvat. Kuljettajaa avustaa jatkossa älykäs MBUX-käyttöjärjestelmä.
Mercedes-Benz GLC uudistuu – nämä ovat uutuuden kohokohdat

Mercedes-Benzin keskikokoinen katumaasturi GLC uudistuu perusteellisesti. Näyttävimmät uudistukset koetaan matkustamon puolella auton tietoviihdejärjestelmässä, mutta muutoksia on tehty myös auton ulkomuotoon sekä konepellin alle. 

Kaikki Suomeen tuotavat GLC-mallit ovat nelivetoisia, mukaan lukien uudella suuremmalla akkukapasiteetilla varustettu pistokkeesta ladattava bensiinihybridi GLC 300e. Sen nelisylinterinen polttomoottori ja sähkömoottori tuottavat yhdessä 320 hevosvoiman enimmäistehon ja muhkean 700 newtonmetrin huippuväännön. Kyseinen plugin-hybridi saapuu myyntiin jo kuluvan vuoden aikana, mutta ensi vuoden puolella mallistoa laajennetaan myös dieselpistokehybridillä. Diesel- ja sähkömoottorien yhdistelmä sopii pienen kulutuksen ja päästöjen puolesta parhaiten autoilijalle, jolla on tarve ajaa paljon myös pitkää matkaa.

Lanseerausvaiheessa uuden Mercedes-Benz GLC:n voi valita kolmella eri moottorivaihtoehdolla:

  • GLC 200 d 4Matic (163 hv / 360 Nm)
  • GLC 220 d 4Matic (194 hv / 400 Nm)
  • GLC 300 d 4Matic (245 hv / 500 Nm)

Kyseiset OM 564 -mallimerkintäiset dieselmoottorit edustavat Mercedes-Benzin uusinta moottoriteknologiaa, joka on todennäköisesti tämän hetken puhtain markkinoilta löytyvä dieselmoottori. Siinä tärkeimmät pakokaasupäästöjen jälkikäsittelyyn liittyvät komponentit on asennettu moottorin välittömään läheisyyteen, ja poikkeuksellista on myös toinen SCR-katalysaattori, jossa on ammoniakkijäämien puhdistuskatalysaattori ASC. Moottori täyttää jo nyt todellisissa ajotilanteissa vasta tulollaan olevan Euro 6d -päästönormin. 

GLC saa MBUX-tietoviihdejärjestelmän

Paljon kehuja muun muassa uudesta A-sarjasta kerännyt MBUX-tietoviihdejärjestelmä saadaan GLC-mallipäivityksen myötä myös Mersun keskikokoiseen katumaasturiin. MBUX on kuljettajan käyttötottumuksista oppiva järjestelmä, jonka tekoäly osaa reagoida muun muassa vapaamuotoisesti lausuttuihin äänikomentoihin.

Ajoavustinjärjestelmien kohokohtia uudessa GLC:ssä on muun muassa aktiivinen etäisyysavustin Distronic, joka osaa jarruttaa automaattisesti paikallaan olevaan kohteeseen törmäyksen välttämiseksi ja kulkea ruuhkaliikenteessä sulavasti itsenäisesti.

Aktiivinen ohjausavustin osaa puolestaan muun muassa avustaa kuljettajaa vapaan ajoväylän muodostamisessa hälytysajoneuvoille alle 60 km/h nopeuksissa. Niin kaista-avustin, katveavustin kuin jarrutusavustinkin ovat aktiivisia ja osaavat nimensä mukaisesti varoittamisen lisäksi myös toimia kuljettajaa avustaakseen.

Vaikka Mercedes-Benz GLC on katumaasturikategorian ajoneuvo, auton maastokykyjä ei voi väheksyä. Jatkuva neliveto on yhdistetty yhdeksänportaiseen 9G-Tronic-automaattivaihteistoon laipalla. Vetävä voima välittään etu- ja taka-akseleille planeettatasauspyörästön välityksellä, ja vetosuhde riippuu moottorista (joko 45:55 tai 31:69).

Vakiovarusteisen alustan voi korvata lisävarustelistalta joko Dynamic Body Control -alustalla tai ilmajousitetulla Air Body Control -alustalla. Jälkimmäisen kohdalla auton korkeutta voi laskea tai nostaa viisi senttimetriä. Dynamic Body Control yhdistää puolestaan kierrejousituksen ja jatkuvasti säätyvän iskunvaimennuksen.

Kuvat: Mercedes-Benz / Veho

 

AUTOTALLI.COM

Katso Mercedes-Benz-malliston uudet autot

Katso Mercedes-Benz GLC-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Mercedes-Benz vaihtoautot

Katso myytävät Mercedes-Benz GLC vaihtoautot 


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin