Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Mercedes-Benz GLE Coupé – luksusluokan menopeli kilpailee BMW X6:n kanssa

Ensimmäiset Mercedes-Benz GLE Coupé -autot saapuvat Suomeen ensi vuoden alkupuoliskon aikana. Hinnat varmistuvat tammikuussa 2020.
Mercedes-Benz GLE Coupé – luksusluokan menopeli kilpailee BMW X6:n kanssa

Mercedes-Benz esitteli Frankfurtin autonäyttelyn parrasvaloissa uuden entistäkin ylellisemmän GLE Coupé -mallin, jonka kilpailevan tuotteen, BMW X6:n, mallipäivitystä esiteltiin niin ikään viereisessä messuhallissa.

Katumaastureiden myynti kattaa Mercedes-Benzin myynnistä jo kolmanneksen, joten tuoteportfoliota on kasvatettu vuosien varrella tasaisesta. Nyt kahdeksan eri SUV-mallia kattavan malliston yksi ylellisimmistä tuotteista on Mercedes-Benz GLE Coupé, joka tarjoaa nimensä mukaisesti E-sarjasta tuttua laatua ja tilaa, mutta virtaviivaistetuin coupé-tyylisin muotoiluin.

Mercedes-Benz GLE Coupé ei ole täysin uusi automalli, joskaan edeltäjäänsä ei juuri suomalaisessa arkiliikenteessä tule vastaan. Hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan luksusluokan tuotteeksi lukeutuva GLE Coupé on kasvanut pituutta 3,9 senttimetriä ja leveyttä 7 millimetriä. Lähes viisimetrisessä ja yli kaksi metriä leveässä autossa on matkustamotilaa väljälti, ja edelliseen malliin nähden akseliväli on venynyt kahdella senttimetrillä.

Kulmikkaampaan ”perinteiseen” GLE-katumaasturiin nähden akseliväliä on kuitenkin edelleen 6 senttimetriä vähemmän urheilullisemman ajettavuuden ja ulkonäön takaamiseksi. Lisääntyneen istuma- ja jalkatilan ohella myös autoon käyntiä on helpotettu suuremmilla oviaukoilla.

Tavaratilaa uudessa GLE Coupéssa on 655 litran verran, ja laajentaminen onnistuu takapenkit 40:20:40-suhteessa kääntämällä. Välipohjan alta löytyy yllättävänkin syvä lokerikko tavaroille, joiden ei ole tarpeen olla koko ajan saatavilla. Tasaista laskutilaa saadaan penkit kaatamalla yli kahden metrin mittaisille tavaroille. 

Kuusi pyttyä, turbo ja kaksi katalysaattoria

Tämän autoluokan ja -merkin tuotteessa mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti myös moottorivalikoimaan, joka koostuu GLE Coupén kohdalla lanseerausvaiheessa kahdesta kuusisylinterisestä turbodieselistä. Molemmat moottorivaihtoehdot ovat Mercedeksen OM 656 -moottorityyppiä, jossa pienet NOx-päästöt on saavutettu voimansiirtolinjaan lisätyllä toisella SCR-katalysaattorilla. Sen avulla AdBlue-puhdistusaineen annostelu on voitu sopeuttaa paremmin yksilölliseen ajotapaan, sillä ammoniakin mahdolliset ylijäämät pystytään keräämään ja muuntamaan toisella SCR-katalysaattorilla.

 

Lähtötason GLE Coupé 350 d 4MATIC -mallin moottori tuottaa sekin 272 hevosvoiman huipputehon ja muhkean 600 Nm:n väännön. Jos potkua kaipaa enemmän, valittavissa on myös GLE Coupé 400 d 4MATIC, jossa suorituskykyarvot ovat 330 hv ja 700 Nm. Moottoreissa on erityisen mielenkiintoista se, että viralliset polttoaineenkulutusarvot ovat täsmälleen samat, ja tehokkaammassa mallissa hiilidioksidipäästöksikin on ilmoitettu vain yhden gramman verran suurempi lukema. Tämä kielii siitä, että tavanomaisessa ajossa eroa kulutuksessa ja päästöissä ei ole, vaan tehoreservi otetaan käyttöön vain kuljettajan niin käskiessä.

Mercedes-Benz GLE Coupén voimansiirron motoksi kerrotaan ”Torque on Demand” eli ”Voimaa tarvittaessa”, jolla viitataan akselien keskinäisen voimanjaon muuntautuvan 0-100 prosenttisesti. Moottorilta voimaa jaellaan 9-vaihteisen 9G-Tronic-automaattivaihteiston kautta, joten voimaa uskoisi olevan tarjolla vähintään riittävästi kaikenlaisiin ajo-olosuhteisiin.

Yksi GLE Coupén edistyksellisimmistä ominaisuuksista on Airmatic-ilmajousitukseen yhdistetty lisävarusteinen E-Active Body Control -alusta, jonka kerrotaan olevan markkinoiden ainoa järjestelmä, jossa kunkin pyörän jousitusta ja iskunvaimennusta voidaan säätää yksilöllisesti. Järjestelmällä pystytään vaikuttamaan kallisteluliikkeiden ohella myös korin nyökkäily- ja nousuliikkeitä vastaan. Järjestelmä mukautuu erilaisiin ajo-olosuhteisiin nuuskimalla tienpintaa kameran avulla.

Ensi-istumalta uusi Mercedes-Benz GLE Coupé jättää ennen kaikkea ylellisen ja tilavan vaikutelman. Kuljettajanistuimella näkymää hallitseva kahden näyttöruudun panoraama-mittaristo antaa autolle modernin ilmeen, jota tasapainottaa perinteikkäät nahka- ja metallipinnat läpi ohjaamon. 

Mersun GLE Coupé on kilpailijoitaan Audi Q8:aa ja BMW X6:ta pyöreämmin muotoiltu, mikä jättää lopulta tähtikeulasta aavistuksen hillitymmän ja arvokkaamman mielikuvan. Vaikka GLE Coupé on kilpailijoidensa tapaan hienoa tuote, väistämättäkin tulee mieleen, alkavatko katumaasturimallistot rönsyillä jo liiankin laajoiksi eri koko- ja korivaihtoehdoin. Niin tai näin, asiakkaat lopulta päättävät, ja GLE Coupélle on annettu tyylikäs jatkokausi.

Lue muut Frankfurtin autonäyttelyyn 2019 liittyvät uutiset ja artikkelit.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin