Mercedes-Benzin A-sarjasta myös sedan | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Mercedes-Benzin A-sarjasta myös sedan

Mercedes-Benz esittelee Suomessakin valmistettavasta A-sarjasta porrasperäisen sedan-mallin.
Mercedes-Benzin A-sarjasta myös sedan

Lokakuisen Pariisin autonäyttelyn yksi kirkkaista tähdistä tulee olemaan täysin uusi A-sarjan sedan-malli, joka saapuu Suomen markkinoille ensi kevään aikana.

Virtaviivainen muotoilu ei ole vain silmänlumetta, sillä autolla on saavutettu ennätysalhainen ilmanvastuskerroin, Cd-arvoltaan 0,22.

Tyylikkäästä muotoilusta huolimatta A-sedania ei ole yritetty muotoilla coupémaiseksi, ja takamatkustajille on onnistuttu säilyttämään reilu pääntila. Itse asiassa 944 millimetrin takamatkustajien päätilan kerrotaan olevan kokoluokkansa runsain.

Kuten hiljattain myyntiin tulleessa A-sarjan hatchback-mallissa, myös sedanissa yksi auton kohokohdista on oppiva ja ääniohjattu MBUX-käyttöjärjestelmä. Se koostuu suurimmillaan kahdesta 10,25-tuumaisesta laajakuvanäytöstä, jotka luovat autoon varsin futuristisen sisätilojen ilmeen.

A-sedan

Lisävarusteisen Driving Assistance -varustepaketin myötä A-sarja kykenee paikoitellen puoliautomaattiseen ajamiseen kaista-avustimen, aktiivisen hätäjarrutusavustimen ja etäisyysvakionopeudeusavustimen yhteispelillä. Kamera- ja tutkajärjestelmä pystyy näkemään jopa 500 metrin päähän eteenpäin, ja toimintoja täydennetään navigointitietojen avulla.

Seuraavaksi sähköllä?

Uutuus esitellään aluksi kahdella moottorivaihtoehdolla: 163 hevosvoimaisella A 200 -bensiinimoottorilla ja 116 heppaisella A 180 d -dieselmoottorilla. Automallia koskevan tiedotteen "polttomoottori"-sanavalinta jättää kuitenkin ilmoille kutkuttavan arvailun, tullaanko autossa näkemään pian myös sähköisiä voimalinjaratkaisuja.

Mercedes-Benz esitteli viime vuoden Frankfurtin autonäyttelyssä täyssähköisen EQA-konseptiauton, joka on nimensä mukaisesti A-sarjan kokoluokkaa. Sen toimintamatkaksi kerrottiin noin 400 kilometriä riippuen asiakkaan valitseman akkupaketin koosta. EQA:n on kerrottu olevan myös nelivetoinen kahden sähkömoottorin ansiosta, joiden yhteistehoksi kerrotaan 200 kilowattia.


Autotalli.com
Mercedes-Benz A-sarjan vaihtoautot
Mercedes-Benz A-sarjan uudet autot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin