Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Mercedes-Benzin C-sarja uudistuu perusteellisesti – tässä uutuusmallin 10 kohokohtaa

Täysin uudesta Mercedes-Benz C-sarjasta tulee valmistajansa ensimmäinen automalli, jonka kaikki voimalinjavaihtoehdot ovat sähköistettyjä.
Mercedes-Benzin C-sarja uudistuu perusteellisesti – tässä uutuusmallin 10 kohokohtaa

Mercedes-Benz ui viime vuonna taloudellisilla mittareilla vahvasti vastavirtaan koronaepidemiasta huolimatta. Daimlerin vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi peräti 53 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna. Viivan alle jäi vuonna 2020 lopulta 6,6 miljardia euroa. 

Etenkin Mercedes-Benzin ladattavat hybridimallit ovat kiinnostaneet kuluttajia, ja automallit ovat keränneet kehuja paitsi pitkistä sähköisistä toimintamatkoista myös mahdollisuudesta ostaa ladattava dieselhybridi.

Uuden S-sarjan lippulaivamallin vanavedessä esiteltiin täysin uuden sukupolven C-sarja, jossa tullaan näkemään paljon myös S-sarjan tekniikkaa. Automallin hinnat julkaistaan kevään aikana, auto saapuu Suomeen kesän ja syksyn kynnyksellä. 

Kokosimme kymmenen uuden Mercedes-Benz C-sarjan kohokohtaa:

Vain sähköisiä voimalinjoja

Uudessa C-sarjassa tullaan näkemään niin bensiini- kuin dieselmoottoreita yhdistettynä kevythybriditekniikkaan. Tekniikka tarjoaa polttoainesäästön lisäksi myös hetkellisesti lisätehoa kiihdytyksiin. 

Esimerkiksi nelisylinterisen M 254 -bensiinimoottorin yhteydessä kevythybridivoimalinjan ISG-käynnistysgeneraattori pystyy tuottamaan 15 kW:n lisätehon ja 200 newtonmetrin lisäväännön.

C-sarjan lataushybridi bensiini diesel

Lataushybridillä jopa 100 km

Myös ladattavan C-sarjan pystyy valitsemaan joko bensiini- tai dieselmoottorilla. Korkeajänniteakun kapasiteetti on kiitettävät 25,4 kilowattituntia, ja toimintamatkaksi kerrotaan jopa 100 kilometriä täydellä latauksella. Akussa on erillinen lämmönhallintajärjestelmä, joka takaa parhaan mahdollisen toiminnan myös kylmissä olosuhteissa.

Ladattavan hybridin voi ostaa sekä sedan- että farmarimallisena. Tavaratilan käytettävyyttä on parannettu edellisestä C-sukupolvesta. Uudessa mallissa lataushybridin akku ei muodosta enää tavaratilaan erillistä kynnystä.

Myös pikalataus mahdollista

Lisävarusteena uuteen C-sarjaan voi hankkia CCS-pikalatausmahdollisuuden. Tällöin akun lataa noin puolessa tunnissa 55 kW:n teholla. Vakiona auton sisäinen laturi on kolmivaiheinen ja 11 kW:n tehoinen. Moneen muuhun kilpailijaan nähden 11 kW:n latausteho on varsin harvinainen lataushybridissä.

Kasvaneet mitat

Uuden Mercedes-Benz C-sarjan mitat ovat kasvaneet korkeutta lukuunottamatta joka suuntaan. Esimerkiksi sedan-mallissa pituutta on tullut 65 millimetriä lisää ja akselivälikin on venähtänyt 2,5 senttimetrillä. Tämä näkyy ennen kaikkea takamatkustajien lisääntyneenä jalkatilana (+21 mm).

Nelipyöräohjaus

C-sarja on saanut ketteryyttä nelipyöräohjauksesta, jonka voi hankkia autoon lisävarusteena. Nelipyöräohjauksen kanssa ohjauksen välitys on tavanomaista nopeampi; ohjauspyörä kääntyy laidasta laitaan 2,1 kierroksella. Myös auton kääntöympyrä on tavallista C-sarjan autoa 43 senttimetriä pienempi.

2,6 miljoonan pikselin valot

Vakiona uudessa C-Mersussa on LED High Performance -valojärjestelmä, jonka voi päivittää lisähinnasta S-sarjasta tuttuun Digital Light -järjestelmään.

Digital Light -ajovaloissa on yhteensä kuusi tehokasta LED-valoa, joiden valo heijastetaan 2,6 miljoonan mikropeilin avulla. Tekniikka mahdollistaa myös varoitussymbolien ja ajoratamerkintöjen heijastamisen tien pintaan, mikäli paikallinen lainsäädäntö vain tekniikan hyväksyy.

2. sukupolven MBUX

Uudesta S-sarjasta on lainattu C-sarjaan myös täysin uusi toisen sukupolven MBUX-käyttöjärjestelmä, joka tuo aiempaa enemmän älyä ajokokemukseen. Erilaisten hyöty- ja mukavuustoimintojen kerrotaan olevan nyt helpommin omaksuttavissa.

C-sarja istuimetLisää värinää

Todellista luksusta haluava autoilija valitsee uuteen C-sarjaansa lisävarusteiset hierovat istuimet. Hierontatoimintoa on laajennettu ulottumaan nyt koko selän alueelle. Selkänojassa on kahdeksan hierovaa ilmatyynyä ja istuimessa neljä värinämoottoria. 

Ilmajousitus vakiona ladattavissa malleissa

Ennen kaikkea mukavuusvarusteeksi voi laskea myös ilmajousituksen, joka on ladattavissa hybridimalleissa jatkossa vakiovaruste. Ilmajousitus mahdollistaa auton peräpään tasonsäätämisen, jolloin tavaratilan lastaaminen on aiempaa helpompaa.

Entistä digitaalisempi

Matkustamon ilmettä hallitsee suurikokoiset digitaalimittaristo ja keskikonsolin näyttö. Mittariston koko on varustelusta riippuen joko 10,25 tuumaa (26 cm) tai 12,3 tuumaa (31,2 cm), keskinäytön koko on puolestaan joko 9,5 tuumaa (24,1 cm) tai 11,9 tuumaa (30,2 cm).

 

Kuvat: Mercedes-Benz

 

AUTOTALLI.COM

Tutustu uusiin myytäviin Mercedes-Benzin lataushybridimalleihin tai pyydä yksityisleasing-tarjous.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin