Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Miksei tätä keksitty aiemmin? Skodalta jälleen nerokkaan yksinkertainen ja kätevä patentti

Skoda on patentoinut valaistut turvavyönsoljet, jotka helpottavat turvavyön kytkemistä pimeässä.
Miksei tätä keksitty aiemmin? Skodalta jälleen nerokkaan yksinkertainen ja kätevä patentti

Jokainen auton takapenkillä joskus matkustanut on todennäköisesti joutunut hamuilemaan hämärässä turvavyön vastakappaleen sijaintia. 

Auton arkikäyttöä helpottavista teknisistä ratkaisuistaan tunnettu Skoda kertoo patentoineensa valaistut turvavyön vastakappaleet, jotka on paitsi helppo löytää pimeässä, ne muistuttavat myös mikäli turvavyötä ei ole kytketty.

Uusi keksintö toimii niin, että kytkettäessä virrat autoon, turvavyön vastakappaleet hohtavat kirkasta valkoista väriä. Kun istuintyynyjen paineanturit tunnistavat, että matkustaja on istunut autoon, väri vaihtuu punaiseksi. Kun turvavyö kytketään kiinni, valo muuttuu ensin vihreäksi ja pienen hetken päästä takaisin valkoiseksi, jotta se ei häiritse kuljettajaa.

Vaikka ratkaisu voi kuulostaa lähes naurettavan yksinkertaiselta, yksikään toinen autovalmistaja ei ole vastaavaa aiemmin tehnyt. Toisaalta patentin ensimmäistä mahdollista kaupallista käyttökohdetta Skodakaan ei ole vielä paljastanut, mutta ainakaan muutaman led-valon lisääminen autojen vakiovarusteluun ei pitäisi jäädä kustannuksista kiinni.

Lue myös: Listasimme kaikki uuden sukupolven Skoda Octavian Simply Clever -ratkaisut.

Kuva: Skoda


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin