Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Miksi suomalainen ostaa Kian? Taina tietää vastauksen 2000 auton kokemuksella

Korealaisen Kia-automerkin maahantuonnin aloittamisesta Suomessa tulee tänä vuonna kuluneeksi 15 vuotta.
Miksi suomalainen ostaa Kian? Taina tietää vastauksen 2000 auton kokemuksella

Kun Kian ensimmäiset automallit saapuivat myyntiin Suomeen vuonna 2004, vastaanotto täysin uudelle automerkille oli epäileväinen. 

”Alussa oli haastavaa, kun asiakkailla oli paljon ennakkoluuloja uuden merkin suhteen. Monet tulivat vain uteliaisuuttaan katsomaan uutta merkkiä. Aikamoista pohjatyötä piti tehdä, että saatiin asiakkaille luottamus merkkiin”, myyntipäällikkö Taina Sikanen muistelee.

Sikanen työskentelee Seinäjoen J.Rinta-Joupilla ja on ollut mukana Kian ensiaskelista lähtien. Hän on myynyt uransa aikana lähes 2000 Kia-merkkistä uutta autoa. Sikasen mukaan läpimurto tapahtui vuonna 2006, kun ensimmäisen sukupolven Kia Cee’d julkistettiin pitkän seitsemän vuoden takuun kera.

Pitkän takuun myötä asiakkaiden epäilyt autojen laadusta hälventyivät, mikä takasi merkille nopean nousun myyntilistoilla. Tällä hetkellä Kian myyntivaltteja on Sikasen mielestä laadun lisäksi malliston nopea kehitys ja nuorekkuus.

Kian keihäänkärkinä on viime vuosina ollut panostukset paitsi hybridi- ja sähköautomallistoon, myös urheilullisiin GT- ja GT-line-malleihin. Näistä äärimmäisenä esimerkkinä toimii Kia Stinger GT, jonka 3,3-litrainen V6-moottori tuottaa 370 hevosvoimaa. Kian sähköautomalliston uutuuksia ovat tällä hetkellä muun muassa Kia e-Niro ja Kia e-Soul.

Kuva: Kia-maahantuonti, Berge Auto Nordics

 

AUTOTALLI.COM

Katso Kia-malliston uudet autot

Katso myytävät Kia vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin