Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Miljoona kilometriä rikki ja vielä kulkee – onko tässä Suomen sitkein lanssi?

Lapin pitkät välimatkat ja haastavat olosuhteet laittavat myös sairaankuljetuskaluston koetukselle.
Miljoona kilometriä rikki ja vielä kulkee – onko tässä Suomen sitkein lanssi?

Kolarissa toimivan ambulanssiyhtiö Äkkihoppu Oy:n vuosimallin 2008 Mercedes-Benz Vito-ambulanssi on todennäköisesti maamme eniten kilometrejä nähnyt, edelleen työkäytössä oleva, sairaankuljetusauto. 

– Tässä on ilmajouset vakiovarusteena. Vieläkin jotkut kyyditettävät sanovat, että teillähän on uusi auto. Ei se ikä niin näy, kun auto on pidetty puhtaana, Äkkihoppu Oy:n Sakari Lipponen

Suomessa Mercedes-Benzillä oli ambulanssikalustossa markkinaosuutena 75,9 prosenttia vuonna 2019.

Edelleen Äkkihoppu Oy:n ykkösautona toimivan Viton mittariin on kertynyt reilussa kymmenessä vuodessa jo 30 000 kilometriä päälle miljoonan. Lapissa toimivalla ensisairaanhoidon yrityksellä kuljetusmatkat ovat tyypillisesti pitkiä, ja toisinaan keikkaa on ajettu myös Helsinkiin asti.

– Porokolhuja ja muuta pientä on ollut, mutta ei ole välille jättänyt, vaikka haluaisinkin sellaisen nyt muistaa. Kuutoskone on hyvä, sen kanssa ei tarvitse miettiä, pääseekö ohi, Lipponen muistelee.

Tällä päivämäärällä 11.2. vietetään valtakunnallista 112-päivää ja kampanja-aika kestää koko viikon erilaisten tapahtumien muodossa.

Kuva: Äkkihoppu Oy / Veho

AUTOTALLI.COM

Katso myytävät uudet Mercedes-Benz Vito -mallisarjan autot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin