Minin ensimmäinen täyssähköauto Cooper SE hinnoiteltiin – Suomessa alkaen 38 400 euroa | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Minin ensimmäinen täyssähköauto Cooper SE hinnoiteltiin – Suomessa alkaen 38 400 euroa

Mini Cooper SE sähköistää pienten premiumautojen segmentin. Verrattain edullinen hinta on saavutettu karsimalla akkukapasiteettia.
Minin ensimmäinen täyssähköauto Cooper SE hinnoiteltiin – Suomessa alkaen 38 400 euroa

Minin ensimmäinen täyssähköauto Cooper SE lienee monelle sähköautoa harkitsevalle mieluinen uutuus. Merkille tyypillinen leikittelevä muotokieli yhdessä emokonserni BMW:stä tutun laadukkaan viimeistelyn kanssa on yhdistelmä, jollaista täyssähköautojen joukkoon on ehditty odottaa.

Mini Cooper SE:n hinta alkaa Suomessakin vain 38 400 eurosta, mutta kääntöpuolella edullinen hinta on saavutettu akkupaketilla, jolla auton toimintamatka jää virallisten lukemien mukaan 235-270 kilometriin. Monelle tämä kuitenkin riittää, ja kilowattitunneilla nokittelun sijaan Mini lienee pyrkinyt tuomaan markkinoille kohtuuhintaisen täyssähköauton. 

Mini Cooper SE kuluttaa valmistajan ilmoituksen mukaan 15,0-13,2 kWh:a sataa kilometriä kohden, mikä kielisi auton akkukapasiteetin olevan reilun 30 kWh:n luokkaa. Taloudellinen kuljettaja pääsee Cooper SE:llä todennäköisesti jopa yli 300 kilometrin, sillä kolmiovinen auto ei koollaan koreile, ja saman konsernin BMW i3 on osoittautunut varsin energiataloudelliseksi menopeliksi. Samaa voisi olettaa myös Minin täyssähkötuotteelta.

Mini Cooper SE sähköauto sisätilat

Pikalataus Mini Cooper SE:ssä onnistuu nopeiten 50 kW:n tehoisella latausasemalla, jollaisia suurin osa Suomenkin pikalatureista on. Autoon kuuluu vakiona esimerkiksi LED-ajovalot, kaksialueinen automaatti-ilmastointi, akun hukkalämpöä hyödyntävä ilmalämpöpumppu ja auton lämmityksen sekä jäähdytyksen etähallinnointi. Hinnat alkaen -mallia (Essential) runsaampaa varustelua kaipaavalle tarjotaan Suomessa Experience- (41 000 euroa) ja Maximise-varustetasoja (43 100 euroa).

Mini Cooper SE:n ajoakun vaatima tila on otettu auton suunnittelussa alusta alkaen huomioon. Akku löytyy pohjalevystä, jolloin auton painopiste on saatu alhaiseksi eikä sisätiloista ole jouduttu karsimaan perinteisellä polttomoottorilla varustettuun malliin verrattuna. Tavaratilan suuruudeksi Cooper SE:ssä kerrotaan 211 litraa tai takapenkit kaatamalla 731 litraa.

Alhaisen painopisteen ja välittömästi 270 newtonmetriä vääntöä tuottavan sähkömoottorin voi odottaa tarjoavan Minille tyypillisen hauskan ajettavuuden. Auto kiihtyy nollasta sataan 7,3 sekunnissa ja paikoiltaan 60 kilometrin tuntinopeuteen 3,9 sekunnissa. Liikennevaloista lähdetään näin ollen liukkaasti.

Kuvat: Mini

AUTOTALLI.COM

Katso lisätiedot Mini SE Electric Cooper Experience -mallista

Katso Mini-malliston uudet autot

Katso myytävät Mini vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin