Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Moottorin murinasta ja pakoputkien paukkeesta pitäville – Porsche 911 Turbo S on bensalenkkareiden uusi märkä päiväuni

Porsche tuo uuden sukupolven 911-malliston huipulle Turbo S:n, joka kiihtyy 2,7 sekunnissa nollasta sataan.
Moottorin murinasta ja pakoputkien paukkeesta pitäville – Porsche 911 Turbo S on bensalenkkareiden uusi märkä päiväuni

Vähiin alkavat käydä ne uudet automallit, joissa voimalinja olisi edelleen rehellisesti pelkällä bensiinillä toimivia. Saksalaisen Porschen mallistosta voi toki valita uuden himoittavan Taycan-täyssähköauton, mutta perinteisiin polttomoottoriautoihin vannoutuneita bensalenkkareitakaan ei näytetä unohdetun. 

Uusi Porsche 911 Turbo S asettaa legendaarisen mallisarjan suorituskykyarvot täysin uudelle tasolle 3,8-litraisella bokserimoottorilla, joka tuottaa kahden VTG-ahtimen avustamana 650 hevosvoiman huipputehon ja 800 newtonmetrin väännön. Edelliseen vastaavaan malliin verrattuna tehoa on tullut 70 hevosvoimaa ja vääntöä 50 newtonmetriä lisää.

Paikoiltaan lähdettäessä uusi 911 Turbo S saavuttaa satasen vauhdin 2,7 sekunnissa ja 0-200 km/h pinkaistaan sekin huikean nopeasti 8,9 sekunnissa. Jälkimmäinen arvo on sekunnin verran edellismallia nopeammin.

Porsche 911 Turbo SKuusisylinterinen voimanlähde on varustettu myös uudella imujärjestelmällä. Aikaisempi prosessi-ilman ja ahtoilman jäähdytyskierto on vaihdettu päinvastaiseksi: osa prosessi-ilmasta virtaa nyt Turbo-malleille tyypillisten takana sivuilla sijaitsevien ilmanottoaukkojen läpi.

Takapyöräkoteloihin sijoitettujen ilmansuodattimien etupuolelle on lisätty kaksi muuta ilmakanavaa, jotka johtavat takakannen säleikön läpi. Uutuusmallissa on siten neljä ilmanottoaukkoa, joiden yhteinen poikkipinta-ala on entistä suurempi. Tämä parantaa moottorin taloudellisuutta entisestään.

Sisätiloissa vakiovarustelu pitää sisällään muun muassa täysnahka- ja hiilikuituverhoilun, 18 suuntaan säädettävät urheiluistuimet koristetikkauksin, uuden 10,9-tuumaisen keskusnäytön, Bose Surround Sound System -hifijärjestelmän sekä GT-urheiluohjauspyörän.

Toki Porsche 911 -malliston huippumallilla on myös huippuhinta, joka on veroineen 911 Turbo S Coupén kohdalla 380 052 euroa ja avokattoisessa 911 Turbo S Cabriolet -mallissa 406 823 euroa.

Kuvat: Porsche

AUTOTALLI.COM

Tutustu Porsche 911 -mallisarjan uusiin myytäviin autoihin sekä 911-vaihtoautoihin


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin