Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Mukavuuden uusi tuleminen – ensifiilikset Citroën C5 Aircross -lataushybridistä

Perhekäyttöön uusi pistokkeesta ladattava Citroën C5 Aircross -Plug-in tarjoaa mainiot tilat ja hienosti toimivan sähköisen voimalinjan.
Mukavuuden uusi tuleminen – ensifiilikset Citroën C5 Aircross -lataushybridistä

Citroën kuuluu tällä hetkellä Suomessa henkilöautopuolen ensirekisteröintien noin kahden prosentin markkinaosuudellaan merkkilistausten keskikastiin. Citroëniin liitetään vahvasti varsin persoonallinen mielikuva, mikä saattaa karsia autonostajia paljon jo ennen koeajoa. 

Mutta rehellisesti sanoen ranskalaismerkille soisi suurempaakin suosiota, mikäli tuotantoputkesta alkaa putkahdella lisää C5 Aircross -lataushybridin kaltaisia sähköistettyjä automalleja.

Citroën C5 Aircross Plug-in ratsastaa ennen kaikkea mukavuuspainotteisuus edellä. Ensimmäisen koeajon perusteella lupaukset miellyttävän hiljaisesta ja tasaisesta kyydistä toteutuvat auton hinta huomioon ottaen erittäin hyvin. Noin 40 000 euron hinta ei ole tämän kokoluokan ladattavasta katumaasturista paljon, ja laatuvaikutelma yltää paikoitellen jopa pykälää kalliimpien merkkien rinnalle. Istuimet tuntuvat hyvältä yhdistelmältä pehmeyttä ja tukea, ja ajoasento löytyy hyvin myös pidemmälle kuljettajalle.

C5 Aircross ohjaamo

C5 Aircross soveltuu erityisen hyvin nimenomaan lapsiperheen ykkösautoksi, sillä tilat taipuvat monipuolisesti erilaisiin kuljetustarpeisiin. Tavaratilaa on perusasennossaan 460 litraa, mutta mikäli takapenkit siirtää etumaiseen asentoon, kontti kasvaa 600 litraiseksi. Takana ehkäpä parasta on se, että kaikki kolme takapenkkiä ovat tasalevyiset ja niitä kutakin pystyy säätelemään erikseen syvyys-suunnan lisäksi myös kaltevuuden osalta.

C5 aircross takapenkit

Tavaratila C5 Aircross 

Lyhyellä koeajolla luvattua 50 kilometrin sähköistä toimintamatkaa ei ehditty testaamaan, mutta muutoin auton 80 kW:n tehoinen ja 320 Nm vääntävä sähkömoottori riittää jo itsessään riittävän rivakoihin kiihdytyksiin. Tarvittaessa polttomoottorin kanssa yhteistehoa on 225 hevosvoiman edestä.

Energiasisällöltään 13,2 kWh:n akuston lataaminen kestää tavanomaisesta 14A:n shuko-pistokkeesta noin 4 tuntia tai 8A:n virralla seitsemän tuntia. Erikoinen yksityiskohta löytyy lisävarusteista, sillä autoon voi valita 3,7 kW:n vakiolaturin lisäksi tehokkaamman 7,4 kW:n vaihtoehdon. 

Citroën on aina kiteytynyt sanaan mukava, mutta C5 Aircross -Plug-in osoittaa, että liiallinen konstailu loistaa poissaolollaan. Kyllä, auto on edelleen persoonallisen näköinen ja sitä pystyy varsin laajasti myös muokkaamaan omien mieltymysten mukaisesti, mutta sisätiloissa ranskalaisuus on ottanut aimo harppauksen kohti saksalaisia standardeja. Lisäksi uusi sähköinen voimalinja tasapäistää vertailua niin sanottuihin parempiin merkkeihin, auto nimittäin kiihtyy perheautoksi vähintäänkin riittävän nopeasti.

Perheautoa etsivälle Citroën C5 Aircross -lataushybridi on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Auto saattaa yllättää positiivisesti. Varustetasosta riippuen C5 Aircross -Plug-inin hinnat alkavat 39 361 ja 42 355 euron väliltä. Automalli tulee tarjolle myös Citroën GO -yksityisleasingpalveluun.

 

AUTOTALLI.COM

Valitse mieleinen automalli ja kilpailuta kiinteään kuukausihintaan pohjautuva yksityisleasing helposti Autotalli.comin leasingkilpailutuksessa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin