Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Näin käytät Helsingin yhteiskäyttöautoja - testissä DriveNow ja GoNow

Maailmalla suositut autojen yhteiskäyttöpalvelut ovat rantautuneet viime vuosina myös Helsinkiin. Kokosimme ohjeet siitä, mitä kahden suurimman palvelun, DriveNow:n ja GoNow:n käytössä tulee ottaa huomioon.
Näin käytät Helsingin yhteiskäyttöautoja - testissä DriveNow ja GoNow

Yhteiskäyttöautojen käyttöönotto

Sekä GoNow että DriveNow ovat toimintaperiaatteiltaan varsin yhteneväisiä. Ennen varsinaista käyttöä palveluihin kannattaa rekisteröityä hyvissä ajoin. Sekä DriveNow että GoNow tarkistavat rekisteröinnin ja ajokortin käsin, joten palveluiden käyttöä ei voi aloittaa heti rekisteröitymisen jälkeen. Kummassakin yhteiskäyttöautopalvelussa asiointi hoituu täysin sähköisesti.

Kun rekisteröinti on onnistunut, vapaa auto etsitään puhelinsovelluksen avulla. Haluamansa auton voi varata varttitunnin ajaksi ilman veloitusta, jolloin voi varmistua siltä, ettei toinen käyttäjä ehdi napata autoa nenän edestä. Varttitunnin ilmaisen varausajan kuluessa auto kannattaa myös tarkistaa ulkopuolelta ja ottaa kuvat, mikäli havaitsee jo ennen auton käyttöönottoa autossa jonkinlaisia vaurioita.

Yhteiskäyttöautojen ovet avataan nekin puhelinsovelluksella, ja lisäksi DriveNow:ssa on mahdollista käyttää rekisteröinnin jälkeen kotiin postitettavaa avainkorttia, jota näytetään tuulilasin anturiin lukituksen avaamiseksi ja sulkemiseksi.

Kuinka paljon yhteiskäyttöautoilu maksaa?

Yhteiskäyttöautot ovat DriveNow:n ja GoNow:n kohdalla minuuttiveloitteisia. GoNow maksaa 0,47 euroa minuutilta ja DriveNow 0,57 euroa minuutilta. Lisäksi osa DriveNow autoista kuuluu ajoittain Drive’n Save -hinnoitteluun, jolloin ajosta maksetaan 0,40 euroa minuutilta. Hinta pitää sisällään kaikki mahdolliset auton käyttöön liittyvät kulut kuten polttoaineen, vakuutuksen ja pysäköinnin.

Kolareiden varalle autot on vakuutettu, mutta asiakkaan ollessa vahingonaiheuttaja, maksettavaksi tulee omavastuuosuus. Esimerkiksi DriveNow:ssa vakuutuksen omavastuu on 1000 euroa, mutta sitä pystyy matkakohtaisesti pienentämään 350 euroon maksamalla 1,5 euroa matkaa kohti. Omavastuunpienennyksestä päätetään ennen kunkin ajon alkamista auton viihdejärjestelmän kautta.

Muita mahdollisia lisämaksuja ovat auton pitäminen varattuna pysäköinnin aikana sekä esimerkiksi DriveNow:ssa Helsinki-Vantaan lentoasemalle auton jätettäessä 7,90 euron lentokenttämaksu.

Esimerkiksi kaupassa asioinnin aikana DriveNow:n autoista peritään 0,30 euron maksu minuutilta ja GoNow:ssa 0,10 euroa. Toki vaihtoehtona on myös pysäyttää auton vuokraus, mutta tällöin ei voi varmistua siitä, ettei autoa vie toinen asiakas sinä aikana.

DriveNow:n kautta on mahdollista tilata myös erityisiä 3, 6, 9 ja 24 tunnin ajopaketteja, joilla minuuttihinta on normaalia pienempi.

Miten ajaminen yhteiskäyttöautolla sujuu?

Yhteiskäyttöautoilun etuihin kuuluu se, että autot ovat laadukkaita ja hyvin varusteltuja sekä turvallisia uusia autoja. GoNow:n autot ovat helppokäyttöisiä automaattivaihteisia Toyota-hybridejä, DriveNow:n autoista löytyy enemmän valinnanvaraa eri kokoluokista, joista autoja löytyy sekä automaatti- että manuaalivaihteisina. Lisäksi DriveNow:n kautta pystyy käyttämään BMW i3 täyssähköautoa. DriveNow on BMW-konsernin omistama, mistä johtuen kaikki palvelun autot ovat BMW- ja Mini-merkkisiä.

Yhteiskäyttöautot ovat erityisen näppäriä Helsingin kantakaupungin alueella liikkumiseen sekä pääkaupunkiseudulle suuntautuvia ostosretkiä varten. Kun yhteiskäyttöauton vuokraamisen haluaa lopettaa, auto tulee jättää palvelun määrittämälle pysäköintialueelle. Käytännössä molemmissa palveluissa tämä tarkoittaa kantakaupungin asukaspysäköintipaikkoja, joita löytyy keskustan lähes jokaiselta kadulta. Lisäksi sallittuja pysäköintialueita löytyy esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalta sekä juna-asemilta. Alueet on merkitty auton navigointijärjestelmään ja palveluntarjoajien välillä on eroja, joten oman määränpään pysäköintimahdollisuudet kannattaa tarkistaa etukäteen.

Lue lisää yhteiskäyttöautoilusta

Teksti ja kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin