No nyt on komea Škoda! Sähköauto Enyaq julkistettiin kuvien kera | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

No nyt on komea Škoda! Sähköauto Enyaq julkistettiin kuvien kera

Škodan täyssähköinen katumaasturi Enyaq tulee tarjolla taka- ja nelivetoisena viitenä eri tehoversiona.
No nyt on komea Škoda! Sähköauto Enyaq julkistettiin kuvien kera

Škoda Enyaq -sähköauto avaa uuden luvun merkin sähköistymisessä. Jos pientä Škoda Citigo e -mallia ei lasketa, Enyaq on Škodan ensimmäinen täyssähköauto. Se on myös merkille ensimmäinen sähköauto, joka pohjautuu uuteen varta vasten sähköauton tarpeisiin rakennettuun MEB-alustaratkaisuun. 

Enyaq lupaa samoja vahvuuksia, joita Škodalta on totuttu aiemminkin näkemään. Suurta tavaratilaa ei ole unohdettu, sillä matkatavaroille löytyy uutuudesta tilaa 585 litran verran. Kyseessä on siis Octaviaan verrattavaa avaruutta.

Skoda Enyaq

Muilta mitoiltaan Škoda Enyaq iV on 4 649 millimetriä pitkä, 1 879 millimeträ leveä ja 1 616 millimetriä korkea. Akseliväliä autosta löytyy 2 765 millimetriä. Tilantuntua korostaa takalattiatilasta puuttuva keskitunneli, jonka myötä myös keskipaikalle on jäänyt hyvin jalkatilaa.

Škoda Enyaq iV tulee myyntiin viitenä eri vaihtoehtona:

  1. Škoda Enyaq iV 50

Perusmallissa auton toimintamatka on jopa 340 kilometriä ajoakuston nettokapasiteetin asettuessa 52 kWh:iin. Auto on takavetoinen ja sähkömoottorin huipputeho on 109 kW.

  1. Škoda Enyaq iV 60

Takavetoinen, mutta hieman suuremmalla 58 kWh:n akustolla varustettu malliversio. Toimintamatkaksi kerrotaan 390 kilometriä ja moottorin tehoksi 132 kW.

  1. Škoda Enyaq iV 80

Takavetoisten Enyaq-mallien lippulaiva, jossa on 77 kWh:n nettokapasiteetin akusto. Toimintamatka jopa 500 kilometriä täydellä latauksella ja moottorin teho 150 kW.

  1. Škoda Enyaq iV 80X

Myöskin 77 kWh:n ajoakustolla varustettu malliversio, mutta kahdella sähkömoottorilla varustettu, mikä tekee autosta nelivetoisen. Moottoreiden yhteisteho enimmillään 195 kW ja toimintamatka 460 kilometriä.

  1. Škoda Enyaq iV vRS

Enyaq-malliston suorituskykyisin vaihtoehto niin ikään 77 kWh:n akustolla (460 km toimintamatka) ja nelivedolla varustettuna. Huipputehoa 225 kW ja kiihtyvyys nollasta sataan 6,2 sekuntia.

Uusia varusteteemapaketteja 

Perusmallisen Enyaq 50 iV:n vakiovarusteluun kuuluu esimerkiksi kaksialueinen automaatti-ilmastointi, nahkaverhoiltu ohjauspyörä, avaimeton käynnistysjärjestelmä, Led-ajovalot, SmartLink-palvelut sekä pikalatausmahdollisuus enintään 50 kW:n teholla. Suurempitehoisissa mallivaihtoehdoissa vakiovarustelu laajenee esimerkiksi peruutuskameraan, pysäköintitutkaan ja ohjauspyörän lämmitykseen. Myös pikalatauksen suurin teho kasvaa suurempiakkuisissa malliversioissa enimmillään 125 kW:n tehoon.

Skoda Enyaq edestä 

Uutta Škodalle on uusien varusteiden teemapakettien tuominen asiakkaan tarjolle. Tarkoituksena on ollut aiempaa helpompi auton varustelu myös silloin, kun auto halutaan ostaa itsenäisesti verkon kautta.

Enyaq ohjaamo ja keskinäyttö

Enyaqin sisätiloissa katseenvangitsijana toimii poikkeuksellisen kookas 13 tuuman tietoviihdejärjestelmän näyttö. Myös digitaalimittaristo on uutta sukupolvea ja sitä hallinnoidaan ohjauspyörän näppäimellä. Matkapuhelimen liittäminen Android Auto- ja Apple CarPlay -järjestelmien kautta onnistuu Enyaqissa langattomasti.

Škoda Enyaq iV:n lanseeraus Suomessa on odotettavissa ensi keväälle.

Kuvat: Valmistaja


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin