Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Oletko koskaan laskenut autoilusi kuluja? Omistusautolle on muitakin vaihtoehtoja

Liikkuminen palveluna on yksi tämän hetken kuumimmista puheenaiheista. Omistusautosta luopuminen ei kuitenkaan tarkoita, että autosta tarvitsisi luopua kokonaan.
Oletko koskaan laskenut autoilusi kuluja? Omistusautolle on muitakin vaihtoehtoja

”Uusi auto 189 eurolla kuukaudessa ilman käsirahaa tai muita piilokuluja”. Tämän kaltaisiin mainoksiin on saattanut törmätä viimeisten muutaman vuoden aikana. Kuulostaa moneen korvaan liian hyvältä ollakseen totta, mutta moni yksityis- ja yritysautoilija on löytänyt vaivattoman ja jopa omistusautoa edullisemman vaihtoehdon erilaisista leasing-palveluista.

Auton ”liisaamisella” tarkoitetaan käytännössä sitä, että autoliike tai muu palveluntarjoaja vuokraa autoa asiakkaalle kiinteään kuukausihintaan. Sopimusten sisällöt vaihtelevat suuresti, ja osaan leasing-palveluita voi kuulua pelkkä auton käyttöoikeus tietyksi ajaksi, kun taas toiseen kuukausihintaan on voitu sisällyttää polttoainetta lukuun ottamatta kaikki autoilun kulut vakuutuksista, huolloista ja pesuista lähtien.

Miten löytää paras vaihtoehto?

Leasing-autoilua on tarjolla niin yksityishenkilöille kuin yritysasiakkaillekin, ja erilaisten palvelukokonaisuuksien suuresta määrästä johtuen niiden vertailu on monesti työlästä. Alma Mediaan kuuluva autoilun markkinapaikka Autotalli.com onkin halunnut auttaa kuluttajia löytämään itselleen parhaan vaihtoehdon tuomalla palveluunsa myös uudenlaiset tavat autoilla ja liikkua. Se onkin Suomen ensimmäinen ja ainoa verkkopalvelu, jossa voi tutustua kattavasti autoilun eri vaihtoehtoihin ja kustannuksiin.

- Yksi uudistuneen sivustomme hienoimmista ominaisuuksista on leasing-palveluiden kilpailutus, jolla kuluttajan on helppo kertoa muutamassa minuutissa omat autoilunsa tarpeet. Me lähetämme nämä tiedot eteenpäin alan parhaille toimijoille ja kuluttaja saa tarjoukset toivomistaan tuotteista, Autotalli.comin liike- toimintapäällikkö Aleksi Alppi kertoo.

Leasing-autojen ja niiden kilpailuttamisen lisäksi Autotalli.comin liikkuvuuspalveluiden osiosta löytyy tietoa myös yhteiskäyttöautoilusta, joka on nostanut erityisesti pääkaupunkiseudulla viime vuoden aikana suuresti suo- siotaan.

Yhteiskäyttöautot ovat tyypillisesti minuutti- tai tuntihinnoiteltuja palveluita, joissa asiakas saa auton käyttöönsä tarvitsemakseen ajaksi. Auton hintaan on sisällytetty kaikki mahdolliset kulut pysäköinnistä, vakuutuksesta ja polttoaineesta alkaen. Yhteiskäyttöautot ovat parhaimmillaan satunnaisessa käytössä ja ne soveltuvat monesti myös yhdensuuntaisiin matkoihin toiminta-alueillaan.

- Omistusautosta luopuminen ei tietenkään sovi kaikille, mutta erilaisten vaihtoehtojen lisääntyminen on hieno juttu. Olipa kyse leasing- tai yhteiskäyttöautosta, yhteinen nimittäjä on riskittömyys ja helppous. Moni arvostaa sitä, että tietää autoilun kuukausittaiset kulut tarkasti ilman yllättäviä kuluja. Autoilun vapauden voi saavuttaa myös ilman omistamiseen liittyviä riskejä, Alppi sanoo.

Myös yrityksen autot kannattaa kilpailuttaa

Uusimpana lisänä Autotalli.comiin on tuotu esille yritysleasing-vaihtoehdot. Helpolla tarjouspyyntölomakkeella yrityksen autoasioista päättävän on helppo tilata kilpaileva vaihtoehto nykyisen autokannan ja omistusmuodon tilalle.

Toisaalta työsuhdeautoa itselleen etsivä työntekijä pystyy hyödyntämään Autotalli.comin uusien autojen hakutoimintoa rajaamalla autovaihtoehtoja käyttöedun tai vapaan autoedun suuruuden mukaan.

- Uudistuneen palvelumme suosio on yllättänyt meidät itsemmekin. Kävijämäärät ja lähetetyt tarjouspyynnöt kertovat siitä, että suomalaiset ovat kiinnostuneita vertailemaan erilaisia vaihtoehtoja autoilla. Haluamme olla mukana helpottamassa auton valitsemista, olipa omistusmuoto mikä tahansa, Alppi toteaa.

Mitä yksityisleasing tarkoittaa?

• Leasing-autosta maksetaan kiinteää kuukausihintaa.

• Kuukausierä voi sisältää myös esimerkiksi vakuutuksen, huollot, renkaanvaihdot ja jopa autopesut.

• Leasing-auto vuokrataan sovituksi ajaksi ja auton käytölle asetetaan kilometriraja.

• Lyhyet leasing-kaudet ovat 1-12 kuukauden mittaisia ja pidemmät tyypillisesti 2-4 vuotta.

• Vuokrakauden päätyttyä auton voi sopimuksesta riippuen palauttaa autoliikkeeseen tai lunastaa itselleen.

Teksti: Teemu Granström


Autotalli.com
Yksityisleasing
Yritysleasing
Yhteiskäyttöautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin