Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Olisiko tämä pitänyt tehdä aina näin? Ruotsalainen autoilija asensi suksiboksin ”väärinpäin” ja hämmästyi positiivisesti

Tesla Model 3 -automalliin väärinpäin asennettu suksiboksi lisää ilmanvastusta merkittävästi vähemmän kuin jos sen asentaa valmistajan ohjeiden mukaisesti.
Olisiko tämä pitänyt tehdä aina näin? Ruotsalainen autoilija asensi suksiboksin ”väärinpäin” ja hämmästyi positiivisesti

Sähköautoihin erikoistunut Electrek-sivusto uutisoi ruotsalaisen Peter Fritzsonin kokemuksista Tesla Model 3 -malliin asennetusta suksiboksista. 

Sähköautoissa toimintamatka on monesti polttomoottoriautoja kriittisempi tarkastelukohta, ja Fritzson laski suksiboksin nostavan kulutusta 16 prosentilla, kun se oli asennettu kuljetuslaatikon valmistajan suosittelemalla tavalla.

Fritzsonin naapuri, ammatiltaan aerodynamiikan asiantuntija, oli kuitenkin ehdottanut kokeilemaan suksiboksin asentamista ”väärinpäin” eli paksumpi pää kohti menosuuntaa. Yllättäen suksiboksi lisäsikin auton kulutusta näin päin asennettuna enää vain 3,6 prosenttia.

Eroa auton kulutukseen voi pitää hyvin merkittävänä, ja todennäköisesti samanlaisiin tuloksiin polttoaineenkulutuksessa voisi päästä myös perinteisillä autoilla. Toisaalta omaa suksiboksia ei kannata lähteä asentamaan suinpäin vastoin valmistajan ohjeistusta, sillä automallien välillä voi olla suuriakin eroja boksin käyttäytymisessä esimerkiksi värinöiden suhteen. Väärinpäin asentaminen ei siis ole välttämättä turvallista.

Vaikka järki ensin sanoisikin, että suksiboksin paksumpi puoli eteenpäin luo suuremman ilmanvastuksen, muoto muistuttaa kuitenkin esimerkiksi lentokoneen siipeä ja vesipisaraa, jotka ovat äärimmäisen aerodynaamisia.

AUTOTALLI.COM

Tutustu myytäviin uusiin Tesla-merkkisiin autoihin ja Tesla-vaihtoautoihin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin