#onnellistenajokoulu’ssa tehdään itsekkäästi onnellisempia kuskeja | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

#onnellistenajokoulu’ssa tehdään itsekkäästi onnellisempia kuskeja

Suomalainen liikennekulttuuri, tai sen puute tuntuvat olevan jatkuva puheenaihe. Syitä hermojen menemiseen tuntuu olevan useita. Talvikelit pääsevät aina yllättämään, tiellä liikkuu jos jonkinlaisia hidastelijoita, yksi ei osaa ajaa liikenneympyrässä ja toinen ei näytä vilkkua, välillä pyöräilijät kiilaavat autoja ja toisinpäin.
#onnellistenajokoulu’ssa tehdään itsekkäästi onnellisempia kuskeja

Mazdan tyypilliseen ajattelumaailmaan kuuluu konventioiden haastaminen ja asioiden muuttaminen paremmaksi lannistumattoman  luovuuden avulla. Haluamme muuttaa suomalaista liikennekulttuuria positiivisemmaksi turvallisuuden, taloudellisuuden ja erityisesti positiivisen elämyksen kautta.  Monien mielestä tämä on monumentaalinen haaste, meidän mielestä oli aika perustaa onnellisten ajokoulu.

Onnellisten ihmisten ajokoulun erottaa tavanomaisista ajokouluista sen tavoite: tehdä itse kuskista itsekkäästi onnellisempi! Ajokoulu liputtaa myös kestävän kehityksen ja ekologisuuden puolesta sekä opettaa käytännössä, miten nämä tavoitteet auton ratissa saavutetaan. Kaikki taidot punnitaan 17.5. kansallisessa Neste Muurala, EcoRun –taloudellisuusajokilpailussa. Ovet onnellisempaan autoiluun aukeavat kolmella askeleella ja haasteen keulakuviksi ryhtyivät Anna Perho (Radio Aalto) ja Aki Linnanahde (Radio Nova, MTV3). Opettajina toimivat kokenut autokouluopettaja Jiri Kattelus, sekä legendaarinen Minna Sillankorva, Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainut rallin Maailman Mestaruuden voittanut nainen.

#onnellistenajokoulu YouTubessa ja Facebookissa

Lähtökohtaisesti auton kanssa liikkeelle lähtiessä fiilis tulisi aina olla mukava ja luottavainen. Joten ensimmäisessä vaiheessa tutustuttiin auton hallintaan hankalissa olosuhteissa ja kohennettiin kuljettajan itseluottamusta käsittelytaidon parantamisella. Suurin yllätys ehkä olikin se, kuinka helppoa auton käsittely on modernien turvajärjestelmien avustamana.

Toisella kerralla paneuduimme jo huomattavasti haastavampaan aiheeseen, eli käyttäytymiseen. Tästä lisää ensi viikolla. Sillä välin keskustelu jatkuu twitterissä.

#onnellistenajokoulu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin