Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Opelin uutuuteen piilotettiin nerokas säilytysratkaisu – tällaista et ole nähnyt

Opel Combo Life tarjoaa hyvän vaihtoehdon avaraa ja monikäyttöistä perheautoa kaipaavalle kohtuullisella hinnalla.
Opelin uutuuteen piilotettiin nerokas säilytysratkaisu – tällaista et ole nähnyt

Uusi viidennen sukupolven Opel Combo Life on vasta saapunut Suomeen. Konsernisisaruksilta Peugeotilta ja Citroënilta on myös tulossa pian Combo Lifea vastaavat mallit maahamme, mutta Opel ehtii ottaa lanseerauksen suhteen pienen kaulan.

Combo Life on mielenkiintoinen vaihtoehto korkeaa, muunneltavaa ja monikäyttöistä perheautoa etsivälle. Auto on tarjolla 5- ja 7-paikkaisina ja kahdella eri koripituudella. Combo on tullut tunnetuksi myös pakettiautoversiona, joka kantaa mallimerkintää Combo Cargo, mutta pakettiautomaisesta olemuksesta Combo Lifea ei voi moittia. Auto on lastattu uusimpia mukavuus- ja turvavarusteita, se on saatavana myös luokassaan ainoana uudella 8-portaisella automaattivaihteistolla.

Nopealla tutustumisella auto vaikuttaa tilankäytön mestarilta. Valmistaja kertoo erilaisia säilytyspaikkoja löytyvän kaikkiaan 28 kappaletta, ja näistä ehkäpä näyttävin ja erikoisin tulee Innovation-varustetason mukana. 

Näyttävä panoraamaikkuna kätkee yllätyksen

Innovation-varusteluun kuuluu vakiona suuri panoraamakattoikkuna, johon on yhdistetty uusien matkustajalentokoneiden tunnelmavalaistusta muistuttava pitkä tunnelmavalo. Valon voimakkuutta voi säätää Combo Lifen 8-tuumaisen kosketusnäytön kautta, mutta tunnelmanluonnin lisäksi sen yläpuolelta löytyy myös nerokas hattuhylly, jonne voi kätevästi piilottaa kevyitä tavaroita.

Valo jatkuu koko matkustamon pituudelta ja se päättyy tavaratilan yläpuolelle sijoitettuun, niin ikään näppärään, 36 litran lisätavarahyllyyn. Sen avulla tavaratilan päällä yleensä käyttämättä jäävä tila saadaan hyödynnettyä hienosti. Tavarahyllyyn on pääsy niin takaistuimilta kahden liukuoven kautta, kuin tavaratilasta, josta hyllyn voi avata laajemmin. Lisäksi Innovation-varustetasoon kuuluu takaikkunan erillinen avaaminen, jolloin koko tavaratilan luukkua ei ole syytä availla pikkuostoksia varten.

 

Uusi Opel Combo Life on tarjolla 1.2-litraisella turboahdetulla bensiinimoottorilla sekä 1.5-litraisella turbodieselillä. Bensiinimoottori tuottaa 110 hevosvoimaa ja 205 Nm vääntöä, vaihteistona on aina 5-vaihteinen manuaali. Dieselmoottori on tarjolla 102 ja 130 heppaisina vaihtoehtoina, jotka vääntävät 250 ja 300 Nm. Tehokkaamman yhteyteen on tarjolla mainittu 8-pykäläinen automaattivaihteisto.

Opel Combon vakiovarusteluun kuuluu muun muassa automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijoiden tunnistuksella, kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus ja kuljettajan vireystilan valvonta. Suomalaisittain merkittäviä vakiovarusteita ovat lisäksi tuulilasin alareunan lämmitys, joka jatkuu laajalti myös lasin reunoille sekä lämmitetty ohjauspyörä.

Lisävarusteena Combo Lifeen voi valita esimerkiksi katvealueen varoittimen, tuulilasin heijastusnäytön, 180-asteisen peruutuskameran, pysäköintiavustimen, mukautuvan vakionopeudensäätimen, perävaunun vakautusjärjestelmän sekä kylkitörmäysvaroittimen, joka varoittaa alle 10 km/h nopeuksissa kuljettajan näkökatveeseen jäävistä tolpista ja esteistä.

Kohtuuhintainen parhaallakin varustelulla

Combo Lifen korivaihtoehdot ovat 4,40 metrin mittainen lyhyempi L1-malli sekä pidempi L2 (Combo Life XL), joka on 4,75 metriä pitkä. Akselivälit autoissa ovat 2,78 ja 2,97 metriä. Korkeutta hulppeat 1,8 ja 1,85 metriä sekä leveyttä 1,84 ja 2,10 metriä.

Tavaratilaa pienemmässä Combo Lifessa on perusasennossa 597 litraa. Takaistuimet kumottuna voidaan puhua jo pienestä pakettiautosta reilun 2,1 kuution tilavuudella. Seitsemänpaikkaisenakin lyhyempi korimalli yltää 65 litran tavaratilaan, joka on toki pieni, mutta auton muut säilytystilat huomioiden päivittäisostoksiin riittävä.

Pidemmässä Combo Life XL:ssä tavaratilaa on perusasennossa viisipaikkaisena hulppeat 850 litraa, takapenkit kaadettuna lähes 2,7 kuutiometriä ja seitsemänpaikkaisenakin 209-302 litraa (riippuen eteen ja taakse liikuteltavan kolmannen istuinrivin asennosta. Auton 7-paikkaisuus maksaa 790 euroa + autoveron.

Combo Lifen hinnat alkavat ennakkotiedon mukaan 23 448 eurosta. Maahantuojan mukaan ensimmäisten vahvistettujen WLTP-arvojen mukaan automallien hinnat tullevat kuitenkin laskemaan, sillä mitatut CO2-arvot ovat olleet ennakoitua pienemmät. Pidempi XL-korimalli tuo noin 1500 euroa lisähintaa. Kallein Innovation-varustetason auto tehokkaimmalla dieselmoottorilla ja uudella 8-portaisella automaattivaihteistolla maksaa 28 692 euroa, joten Combo Lifea voi hyvin pitää kohtuuhintaisena tilavana perheautona.

Katso Opel Combo Life -mallisarjan hintatiedot ja uudet myytävät autot sekä Combo Life -vaihtoautot.

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin