Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: BMW

BMW:llä on alkamassa uusi aika. Pariisissa esiteltiin konseptiauto Active Tourer, jonka tuotantoversio on luvassa täydentämään 1-sarjaa vuonna 2014. Uutuus on etuvetoinen ja varustettu uuden moottoriperheen 3-sylinterisillä 1,5-litraisilla moottoreilla. Konsepti poikkesi tulevasta perusmallista molemmissa suhteissa: kyseessä oli nelivetoinen hybridiversio.
Pariisin autonäyttely 2012: BMW

Konseptin pituus on 435 cm, mikä vastaa monia kilpailijoita, kuten vaikkapa Ford C-Maxia. Myös akseliväli (267 cm) on hyvin tavanomaisissa mitoissa. Ulkonäkö on hyvin tasapainoinen - BMW:n linjat sopivat hyvin tila-autollekin. Itse asiassa auto näyttää hyvin tuotantovalmiilta.

1- ja 3-sarjoihin esiteltiin monia uusia versioita. 1-sarjan saa nyt myös nelivetoisena ja kolmiovisena versiona. Malliston huipulla on M135i xDrive (320 hv). Toinen nelivetoversio on 120d. 114i:n jälkeen esiteltiin myös dieselpuolelle perusversio eli 114d. Sen 1,6-litraisessa Ministä tutussa dieselissä on tehoa 95 hv.

Kolmossarjan pienimmäinen on nyt 316i, jonka ahdetussa 1,6-litraisessa moottorissa on tehoa 136 hv. Sama perusmoottori on myös versiossa 320i EfficientDynamics Edition, jonka teho on 170 hv. Kulutus on optimoitu tasolle 5,3 l, kun se 316i:ssä on 5,8 l. Vastikään esiteltyyn 3-sarjan Touringiin on nyt saatavana myös moottorit 320i, 316d ja 318d.7-sarjan facelift sai nyt myös virallisen esittelynsä. Moottoreita on hiottu entistä taloudellisemmiksi. Dieselmalliston huipulle tuotiin 750d xDrive, jonka 3,0-litraisessa moottorissa on tehoa 381 hv. 750i:n teho nousee 450 hevosvoimaan. Ulkonäön muutosten lisäksi uudistuksia on tehty mm. istuimiin ja äänieristykseen. Myös muutamia uusia varusteita on saatavilla, kuten pimeänäköjärjestelmä jalankulkijatunnistuksella.

Minin uutuus on Paceman eli Countrymanin coupe-versio. Kolmiovinen maasturicoupe rikkoo luokkarajoja ja varmasti myös etsii paikkaansa markkinoilla. Nelipaikkaisessa versiossa on mukavat erillisistuimet takana. Minillä on nyt 7 korimallia ja kaikista alkaa olla niin paljon erikoismalleja, että näistä selvillä pysyminen vaatii asian harrastusta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin