Pariisin autonäyttely 2012: Hyundai | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: Hyundai

Hyundai esitteli Pariisin autonäyttelyssä uuden Santa Fen. Hyvin menestyneen mallin nimi päätettiin säilyttää, vaikka muu mallisto on siirtynyt i- ja ix-tunnuksiin.
Pariisin autonäyttely 2012: Hyundai

Uusi Santa Fe perustuu suurelta osin Kia Sorentoon ja ulkomitat ovat suunnilleen samat kuin Santa Fen edellisessä mallissa. Paino sen sijaan on hieman entistä kevyempi. Ensi vuonna on tulossa myös pitempi Grand Santa Fe. Uuden Santa Fen maasto-ominaisuuksista on tingitty ja maavaraa on jäljellä 18 cm. Myös istuma-asento on matalampi.

Keski-istuimella on hyvin tilaa, mutta kolmannen penkkirivin käyttö edellyttää myös keskirivin siirtämistä eteenpäin. Jos kolmannelle riville on todellista käyttöä, kannattaa odottaa pitempää mallia. Pääntilasta mahdollinen lasikatto vie turhan paljon tilaa. Etuistuimet ovat muotoilultaan onnistuneet ja perusmallissakin kuljettajan istuin säätyy sähköllä.  Kolmas penkkirivi taittuu lattian alle ja myös keskirivi painuu laajennettaessa tavaratilan pohjan tasolle.

Takapilarit ovat sisältä katsottuna erittäin leveät, joten näkyvyys takaviistoon jättää toivomisen varaa. Sisustuksen muotoilu on Hyundain nykymalleissaan käyttämää tyyliä. Materiaalit ovat varsin hyvää laatua. Aikaisemmista korealaismalleista tuttu liukas nahkaratti ihmetyttää. Värivaihtoehtoja ainakin Ranskassa on tarjolla vain musta, valkoinen ja kaksi harmaata.

Santa Fe on valmistusohjelmassa myös pelkkänä etuvetoversiona, mutta se ei ole tulossa Suomeen. Neliveto voidaan pienissä nopeuksissa kytkeä kiinteäksi. Ainoa moottori meillä on 2,2-litrainen diesel, jossa on tehoa 197 hv. Muualla Euroopassa on saatavissa myös 2,4-litrainen bensamoottori ja 2,0-litrainen diesel. Santa Fe saapuu Suomeen ensi vuoden alussa.Uudesta i30:sta esiteltiin urheilullinen 3-ovinen versio, jota ei aikaisemmin mallistossa ollutkaan. Lisäksi Hyundai esitteli Pariisissa vetyautonsa ix35 Fuel Cellin, joka tulee pienimuotoiseen sarjatuotantoon vielä tämän vuoden aikana. Hyundai myös vahvisti paluunsa rallin MM-sarjaan i20:aan perustuvalla WRC-autolla.Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin