Pariisin autonäyttely 2012: Jaguar ja Land Rover | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: Jaguar ja Land Rover

Jaguarin F-Type keräsi positiivisia kannanottoja ulkoisesta olemuksestaan. 4,47-metrinen roadster kilpailee esimerkiksi Porsche Boxsterin kanssa. Hinnaltaan se 340-hevosvoimaisena perusversiona on hieman vastaavan Boxster S:n yläpuolella. Huippumalli on 5,0-litraisella 495-hevosvoimaisella V8:lla varustettu F-Type V8 S.
Pariisin autonäyttely 2012: Jaguar ja Land Rover

Ainakin nimeltään F-Type haluaa olla legendaarisen E-Typen seuraaja. Ulkoisesti se muistuttaa lähinnä viimevuotista C-X16 -konseptiautoa. Kangaskatto nousee tai laskee 12 sekunnissa. Alumiinikorista huolimatta painoa on kertynyt noin 1600 kg. Saa nähdä tuleeko F-Typestä myös umpiversio.

Takavetoa vierastaville Jaguarilla on nyt tarjota nelivetoversiot sekä XF:stä että XJ:stä. Niiden arvioidaan olevan tärkeitä etenkin USA:n markkinoilla. Moottorina nelivetomalleissa on kompressoriahdettu 3,0-litrainen V6 teholtaan 340 hv. Normaalitilanteessa neliveto-Jaguarit ovat takavetopainotteisia ja tarvittaessa 50 % voimasta välitetään etupyörille.

Range Rover uudistuu harvakseltaan ja nyt uuden mallin myötä se on kokenut historiansa suurimmat muutokset. Täysalumiinisen korin ansiosta se on peräti 420 kg kevyempi kuin aikaisempi malli, vaikka koko on hieman kasvanut. Moottorivalikoimasta löytyy 5,0-litrainen bensamoottori sekä 3,0- ja 4,4-litraiset dieselit. Ilmajousitus on Rangeen luonnollinen valinta ja maastokelpoisuuden luvataan olevan vähintään entisellä tasolla. Terrain Response 2 -järjestelmä muuttaa asetuksia maaston mukaan.

Ulkonäkö on muuttunut melko vähän. Ennen kaikkea auto näyttää entistä matalammalta. Sisustuksessa on samaa tyyliä kuin Evoquessa. Kojetaulu on toimintojen määrään nähden varsin pelkistetty ja selkeä. Useimmat säädöt tehdään kosketusnäytöstä, joka on auton hintaluokka huomioiden sumuinen. Laatu on korkealla tasolla ja täysvarustellussa näyttelymallissa tunnelma on todella ylellinen. Takamatkustajille on tarjolla todellista luksusta, mitä ei helposti löydä edustusluokan sedaneistakaan. Edustusautoksi Rangea harkitseville on myöhemmin luvassa myös pidennetyn akselivälin versio.

Istuimet ovat erinomaiset myös edessä. Ratti tuntuu suurelta. Näkyvyys on mm. korkean takalasin ansiosta hyvä joka suuntaan. Säilytystilat ovat suuret. Takaluukku aukeaa kahdessa osassa, alempi osa kääntyy alas vaakatasoon. Tavaratilan koko on ulkomittojen mukainen.

Freelander on uudistunut kevyesti ensi vuodelle. Vaikutteita siihenkin on otettu Evoquesta. Ulkonäön muutokset erottaa vain asiaan perehtynyt. Sisustuksessa muutokset ovat suuremmat. Etuistuimet ovat tuntuvasti entistä paremmat. Kulutuslukemat ovat luonnollisesti entistä pienemmät.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin