Pariisin autonäyttely 2012: KIA | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: KIA

Kia esittelee kokoluokka kerrallaan houkuttelevasti muotoiltuja malleja. Nyt oli vuorossa tila-auto Carens, jonka edeltäjien menestys Euroopassa jäi vaatimattomaksi.
Pariisin autonäyttely 2012: KIA

Carens perustuu teknisesti Cee’diin ja myös muotoilussa on paljon samoja vaikutteita. Sisätilat ovat väljät ja tarjolla on myös seitsemän hengen versio, jossa tietysti tilat ovat niukat niin viimeisen rivin matkustajille kuin tavaroille. Viiden hengen kuljetuskapasiteettiin tyydyttäessä tavaratila on suuri ja rullaverholle on kätevästi paikka lattian alla. Laajennetun tavaratilan pohja on aivan tasainen ja tilaa on jopa 1667 litraa.

Carensin sisustus on moderni ja melko laadukas. Ratti on kuitenkin perinteisen liukasta korealaisnahkaa. 4,5-metrisen Carensin moottorivalikoimassa on samat 1,4- ja 1,6-litraiset kuin Cee’dissä, mutta myynti keskittynee 1,6-litraisiin. Markkinoille Carens tulee keväällä.Sorentoon esiteltiin malli-iän puolivälin facelift samaan aikaan, kun Hyundai tuo markkinoille samaan tekniikkaan perustuvan Santa Fensä. Keulan pystysuuntaiset sumuvalot vaikuttavat hieman oudon näköisiltä. Sisustukseltaan Sorento on edelleen varsin muovinen vaikkapa halvempiin Kia-malleihin verrattuna. Moottorivalikoimassa on 2,4-litrainen bensakone ja 2,2-litrainen diesel, jossa on tehoa 197 hv.

Cee’d-mallistoon esiteltiin 3-ovinen malli, jonka virallinen kirjoitusasu on edelleen pro_cee’d. Urheilullisen näköinen ulkomuoto on jopa lähempänä Hyundai i30:aa kuin 5-ovisissa malleissa. Katto on 5-ovista 40 mm alempana. Tekniikka on aivan samaa kuin muissa korimalleissa.

Optima Hybrid sai myös ensiesittelynsä Euroopassa. 2,0-litraisen bensamoottorin lisäksi hybridissä on 30 kW sähkömoottori. Kiihtyvyydeksi 0-100 km/h luvataan 9,4 sekuntia.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin