Pariisin autonäyttely 2012: Mercedes-Benz | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: Mercedes-Benz

Mercedeksen osasto on nykyään Pariisin autonäyttelyn ruuhkaisimpia, kun merkin mallisarjojen määrä paisuu vuosi vuodelta ja lisäksi kohtuuttoman suuri osa pienestä pinta-alasta varataan Smartille.
Pariisin autonäyttely 2012: Mercedes-Benz

Mercedeksen merkittävin uutuus oli jo Helsingissäkin pistäytynyt CLS Shooting Brake, jota valmistaja kutsuu 5-oviseksi coupeksi. Auto on nykyistä porrasperäistä CLS:ää näyttävämmän näköinen. Matalalle sijoitetulla takaistuimella on huomattavasti porrasperäistä paremmat tilat. Myös tavaratila riittää moniin tarpeisiin. Näyttelyauton kirsikkapuuviilusta tehty tavaratilan pohjalevy tuntui herättävän ihmisissä suurta kiinnostusta. Moottorivaihtoehdot ovat samat kuin normaalissa CLS:ssä ja nelivetoisena saa mallit 350 CDI ja 500.

GL-mahtimaasturi siirtyi uuteen sukupolveen samoin kuin ML vuosi sitten. GL on niitä harvoja autoja, joissa kolmosrivillä on oikeasti tilaa aikuisillekin. Käynti sinne vain vaatii hieman notkeutta ja GL:ssä tehtävää vaikeuttaa typerä liukas muovilista juuri siinä, minne jalan ulettuu siirtämään takaa poistuttaessa. Lisäksi istuinten kiinnikkeet eivät ole kovin polviystävällisiä. Keskirivillä GL:ssä ei ole ylen määrin tilaa pituussuunnassa, mutta leveys on huomattava.

Riittävästi maksamalla GL:n takaistuimet laskostuvat kauniisti sähköllä ja tuloksena on tasainen lattia. Tässäkin tapauksessa varusteilla ladattu näyttelymalli on varsin kaukana 115 000 euron keinonahkaverhoiltua perusmallia. Leveät takapilarit ja yllättävän pienet ulkopeilit ovat joka tapauksessa halvemmankin yksilön ostajan kiusana.

 

SLS AMG Electric Drive on nyt tuotantovalmis ja tulee myyntiin kesäkuussa. Kullekin pyörälle on oma sähkömoottori, jotka tuottavat yhteensä 552 kW ja 1000 Nm. Näillä eväillä kiihtyvyys sataseen on 3,9 sekuntia.

B-sarjan sähkökäyttöisessä konseptissa on 100 kW sähkömoottori ja litium-ioni-akku. Malli tulee markkinoille vuonna 2014.

Mercedeksen konseptiauto Concept Style Coupe on esitelty ensimmäisen kerran jo huhtikuussa Pekingissä. Kyseessä on A-sarjaan perustuva 4-ovinen coupe, jota odotetaan myyntiin ensi syksynä. 464 cm pituudeltaan malli menee ohi C-sarjan sedanista.

Smartin sähköversiosta esiteltiin Brabus-versio, jossa voimaa on vain marginaalisesti enemmän (55 kW vs. 60 kW). Smartin konseptimalli oli Forstars, joka enteilee suuremman Smartin paluuta. Akseliväliä on 247 cm ja ylitykset minimaaliset. Auton erikoisuus on keulalle asennettu videoprojektori, joka vaatii ulkoilmateatterikokemukseen vain valkoisen seinäpinnan.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin