Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: Mitsubishi

Mitsubishilla oli Pariisissa kaksi uutuusesittelyä, Outlanderin uusi sukupolvi ja pikkuauto Mirage. Lisäksi ASX sai pieniä uudistuksia ulkonäköön ja sisustukseen sekä moottoreihin, joiden päästöarvoja on onnistuttu hieman pienentämään.
Pariisin autonäyttely 2012: Mitsubishi

Outlanderin Euroopan versio julkistettiin jo keväällä, mutta nyt siihen pääsi tutustumaan lähemmin. Ulkoisesti Outlander on muuttunut hillitympään suuntaan, kun keulan räyhäkkä ilme on poissa. Auto näyttää itse asiassa hieman vaatimattomalta. Mitat ovat hieman kasvaneet, mutta on paino pudonnut noin 100 kiloa. Outlanderissa on reilut tilat ja hyvät istuimet. Se on saatavana myös 7 hengen versiona, jossa muiden samankokoisten tapaan kolmosrivi on tarkoitettu lähinnä lapsille. Kulku perälle sujuu helposti. Näkyvyys autosta on hyvä.

Dieselmoottori on Mitsubishin oma 2,2-litrainen pari vuotta sitten esitelty. Bensamoottori on puolestaan aivan uusi 2,0-litrainen. Molemmissa on tehoa 150 hv. Lisäksi esiteltiin pistokehybridi, jossa on 60 kW sähkömoottorit molemmilla akseleilla ja 2,0-litrainen bensamoottori. Kardaania tässä mallissa ei ole lainkaan, vaan neliveto hoituu pelkästään sähköllä. Sähkökäytöllä luvataan ajomatkaa parhaimmillaan 55 km.

Outlander on tavallisen hyvä auto, jolle erottuminen kilpailijoista on vaikeaa. Esimerkiksi uuteen Honda CR-V:hen verrattuna Outlanderille on vaikea keksiä muita etuja kuin 7-paikkaisuus.Ensisijaisesti Aasian markkinoille suunniteltu pikkuauto Mirage on vieläkin vaatimattomampi esitys, josta tuskin Euroopan Mitsubishi-organisaatiokaan on erityisen ylpeä. Täytyy kuitenkin muistaa, että auto on halpa. Se kilpailee esim. Suzuki Alton kanssa ja on Altoa tuntuvasti tilavampi. Takaistuintilat ovat kahdelle jopa väljemmät kuin uudessa Renault Cliossa. Tavaratila on kuitenkin pieni. Etuistuimet ovat epämukavat ja laatu vaatimatonta. Esimerkiksi airbagin kansi kojetaulun päällä on häiritsevän erinäköistä muovia kuin ympäröivä kojetaulu.

Thaimaassa valmistettavan Miragen moottori on 3-sylinterinen 1,0-litrainen teholtaan 60 hv ja se on varustettu sammutusautomatiikalla. Auto on hyvin kevyt, 845 kiloa. Mirage korvaa mallistossa Coltin, jonka saappaisiin se ei kuitenkaan kykene astumaan. Sen sijaan Mirage kilpailee markkinoiden halvimpien autojen kanssa. Suurin ongelma on se, että vaikkapa suunnilleen saman hintainen Kia Picanto tarjoaa samat tilat, mutta on Mirageen verrattuna jopa ylellisen tuntuinen.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin