Pariisin autonäyttely 2012: Peugeot | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: Peugeot

Peugeotilla ei tänä vuonna ollut tuoda mitään täysin uutta mallia kotinäyttelyynsä.
Pariisin autonäyttely 2012: Peugeot

RCZ:n keula uusittiin Peugeotin nykyilmeen mukaiseksi. RCZ:aan tämä ilme sopii varsin hyvin. Alkuvuodesta Suomeen ehtivän RCZ:n sisustusmateriaaleja on myös parannettu ja varustelua täydennetty mm. näkyvyyspaketilla. Konseptina esiteltiin malliston huipulle 260-hevosvoimainen RCZ R, joka tulee tuotantoon vuoden 2013 lopussa. 1,6-litraisesta moottorista otetaan tässä tapauksessa melkoisesti tehoa.

208-malliston huipulle keväällä tulevassa GTi:ssä tehoa samasta perusmoottorista otetaan 200 hv, mikä sekin riittää alle 7 sekunnin kiihtyvyyslukemaan. Ulkonäössä on urheilullista koristusta, mutta kromimaski näyttää pikkusportissa vähän oudolta. GTi olisi ansainnut räväkämmän näköisen ilmeen. Sisustus GTi-logoineen vaikuttaa ainakin nahkaverhoiltuna tyylikkäältä. Ohjauksen luvataan olevan vakiomalleja tunnokkaampi ja tarkempi. Toinen 208-uutuus on ylellinen XY, joka on ulkoisesti lähes saman näköinen kuin GTi. Vakiona on mm. alcantara-sisustus, lasikatto, navigaattori ja pysäköintiavustin.

208  Type R5 on ensi kauden jälkipuoliskolla lähtöviivoille saapuva ralliauto, joka tulee uuteen S2000:sta kehitettyyn R5-luokkaan, jossa autot ovat nelivetoisia ja varustettu ahdetulla 1,6-litraisella moottorilla. Peugeotilla tehoa on 280 hv.Konseptiautona Peugeot esitteli 2008 Conceptin, joka etenee tuotantoon ensi vuoden lopulla. 2008 tulee täydentämään mallistossa hyvin menestynyttä 3008:aa ja syrjäyttää samalla 207 Wagonin. 4,14 metrin mittainen konseptiauto oli huomiota herättävän mattakeltainen, mutta muodoiltaan melko yksinkertainen. Moottorina oli 3-sylinterinen bensaturbo teholtaan 110 hv, joka löytänee tiensä myös tuotantomalliin.

Peugeot on viime vuosina esitellyt monta prototyyppien kilpasarjaan perustuvaa superautokonseptia ja nyt sarjaa jatkaa Onyx. 3,7-litrainen V8-diesel tuottaa tehoa 600 hv. Lisänä on vielä 80 hv sähkömoottori ja litiumakut, joihin kerätään jarrutusenergiaa. Kori on varsin vaikuttavan näköinen ja materiaalina on käytetty kuparia ja hiilikuitua.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin