Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisin autonäyttely 2012: Toyota ja Lexus

Toyota oli jälleen esillä Pariisin autonäyttelyssä laajalla osastolla. Toyotalle merkittävää Euroopassa on tärkeimpään kokoluokkaan sijoittuvan Aurisin toisen sukupolven esittely. Aurisin ja etenkin sen farmarimallin avulla Toyota pyrkii hankkimaan takaisin menettämiään osuuksia.
Pariisin autonäyttely 2012: Toyota ja Lexus

Auris on vain hieman edellistä mallia suurempi ja korkeutta on hieman vähennetty. Sivuprofiili on linjakas, mutta yksityiskohtien muodoissa ei ole etenkään peräpäässä onnistuttu kaikkein parhaalla tavalla. Etenkin farmarimallissa myös 260 cm  akseliväli näyttää lyhyehköltä.

Aurisin takaistuin on hyvä ja melko korkea. Tilat ovat vertailukelpoiset vaikkapa Golfiin. Pääntilasta on lievää niukkuutta varsinkin sivusuunnassa. Sisustuksen muotoilu on valtavirrasta poikkeavaa. Kojetaulun etupinta on erikoisen pysty. Materiaalilaatu ei ole luokan parhaimmiston tasolla. Etuistuimet ovat aikaisempaa matalammat ja ajoasento edeltäjää toimivampi. Tavaratila on entistä suurempi ja luokan keskiarvomitoissa. Hienoa on se, että  hybridimallissa ei tarvitse tinkiä tavaratilasta.

Farmarimalli on 28,5 cm viistoperää pitempi ja 530-litrainen tavaratila on mukavan kokoinen. Myös farmarimalli on tarjolla hybridinä, jonka tekniikka 1,8-litraisine moottoreineen on lähes ennallaan, mutta kulutusta on onnistuttu viilaamaan hieman alemmaksi. Bensamoottoreiksi on tarjolla 1,33- ja 1,6-litraiset ja dieseleiksi 1,4- ja 2,0-litraiset. Kokonaisuutena edeltäjää kilpailukykyisemmältä vaikuttava Auris saapuu Suomeen alkuvuodesta ja farmari alkukesästä.

Verso-tila-automallille on tehty malli-iän puolivälin facelift, jota valmistajakin kutsuu pieneksi uudistukseksi. Ulkoisesti uusi malli erottuu Yaris- ja Auris-tyylisestä keulastaan selkästi, mutta muut muutokset ovat vähäisiä. Sisustuksessa on uusia materiaaleja ja alustaan on tehty parannuksia.

GT86:een Toyota esitteli Toyota Racing Development (TRD) Performance Line –lisävarustelun. Muutokset keskittyvät ulkonäön ehostamiseen. Lisävarusteena on saatavissa alusta-, jarru- ja pakoputkistovarusteita.



Lexus esitteli perusteellisesti uudistetun LS-malliston. Keulan ilme on samanlainen kuin muissa uusissa Lexuksissa. Myös sisustusta on muutettu reippaasti. LS on nyt saatavissa myös F Sport -versiona, jossa on mm. 10 mm madallettu jousitus.

Lexuksen konsepti LF-CC antaa esimakua vuonna 2014 esiteltävästä seuraavan sukupolven IS-mallista. Linjakas coupe on hybridi, jossa bensamoottori on 2,5-litrainen.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin