Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Peugeot 208 voitti Vuoden Auto -palkinnon: uutuutta myyty jo huikea määrä – arvaatko sähköauton osuuden?

Arvostetun Car of the Year -palkinnon voitti tänä vuonna täysin uusi Peugeot 208, joka on saatavana täyssähköisenä sekä bensiini- ja dieselmallina.
Peugeot 208 voitti Vuoden Auto -palkinnon: uutuutta myyty jo huikea määrä – arvaatko sähköauton osuuden?

Vuosittain Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä jaettavan Car of the Year -palkinnon on tänä vuonna voittanut uusi Peugeot 208. Vaikka Geneven autonäyttely peruttiinkin viime tingassa koronavirusepidemian vuoksi, Vuoden Auto -palkitsemistilaisuus järjestettiin normaaliin tapaan. 

Uudesta Peugeot 208:sta tekee erityisen se, että automallin voi valita kokoluokalle suositun bensiinimoottorin lisäksi sekä dieselinä että täyssähköisenä malliversiona. Kaikki kolme moottorivaihtoehtoa ovat saatavana myös Suomessa.

Suomalaisittain pientä ylpeydenaihetta voi tuntea myös uuden Peugeot 208:n 3D-mittaristosta, jonka on suunnitellut suomalainen Rightware-yritys.

Peugeot 208 ensiesiteltiin lokakuussa 2019, minkä jälkeen autoa on myyty jo huikeat 110 000 kappaletta. Näistä täyssähköautojen osuus on 15 prosenttia. Peugeot e-208 -täyssähköauton hinnat alkavat Suomessa 33 704 eurosta, johon saa valtion myöntämän 2000 euron täyssähköauton hankintatuen.

Kilpailu seitsemän finaaliin selvinneen automallin välillä oli lopulta hyvin tiukka, ja huomionarvoista on ennen kaikkea se, että kärkikolmikko koostuu täyssähköautoista. Peugeot e-208:n jälkeen kilpailussa tulivat Tesla Model 3 ja Porsche Taycan -sähköautot. 

Car of the Year 2020 tulokset:

1. Peugeot 208 / 281 pistettä

2. Tesla Model 3 / 242 pistettä

3. Porsche Taycan / 222 pistettä

4. Renault Clio / 211 pistettä 

5. Ford Puma / 209 pistettä 

6. Toyota Corolla / 152 pistettä 

7. BMW 1-sarja / 133 pistettä

Car of the Year 2020 -tuomaristo koostui 60 autoalan toimittajasta 23:sta eri Euroopan maasta.

AUTOTALLI.COM

Tutustu uusiin myytäviin Peugeot 208 -mallisarjan autoihin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin