Peugeot kolmella moottorilla – tällainen on 508 Sport Engineered | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Peugeot kolmella moottorilla – tällainen on 508 Sport Engineered

Peugeot esitteli Geneven autonäyttelyssä toistaiseksi konseptitason automallin, jossa kaksi sähkömoottoria yhdistyy polttomoottoriin.
Peugeot kolmella moottorilla – tällainen on 508 Sport Engineered

Peugeotilta on jo vuosien ajan kyselty uusien automallien kohdalla, miksei autoista ole tarjolla nelivetoisia voimalinjoja. Esimerkiksi uuden 5008:n kohdalla kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa vastaus oli, että nelivetojen aika tulee kyllä, mutta perinteisellä polttomoottorin ja kardaaniakselin yhdistelmällä sellaista ei todennäköisesti tulla näkemään. 

Nyt sähkömoottorien ja akkuteknologian kehityttyä aika näyttäisi olevan kypsä myös nelivetoisille Pököteille. Yksi tämän vuoden Geneven autonäyttelyn mielenkiintoisista toteutuksista on Peugeot 508 Sport Engineered -konseptiauto, jonka neliveto on toteutettu molemmille akseleille sijoitetuilla sähkömoottoreilla, minkä lisäksi etuakselille tuotetaan voimaa bensiinimoottorin voimalla.

Peugeot 508 Sport Engineered on näin ollen plugin-hybridi poikkeuksellisesti kahdella sähkömoottorilla. Ajoakun kapasiteetti autossa on 11,8 kWh ja WLTP-mittaustavan mukaiseksi toimintasäteeksi sähköllä kerrotaan 50 kilometriä. Laskennallisesti 23,6 kWh/100 km keskikulutus kuulostaa realistiselta, mikäli akun käyttää täyskiihdyttelyn sijaan maltillisemmin. 

Suorituskyky kohdillaan 

Toisaalta sähkömoottorit voi nähdä puhtaasti myös ajamisen ilon kautta, sillä tehoa etuakselin sähkömoottori tuottaa 110 hevosvoimaa ja takamoottori 200 heppaa. Kun mukaan otetaan PureTech 200 -bensiinimoottorin tuottama teho, suorituskykyarvot ovat varsin vakuuttavat 400 hv ja 500 Nm.

Paikaltaan lähdettäessä satasen vauhti saavutetaan 4,3 sekunnissa ja ohituskiihtyvyys 80-120 km/h taittuu 2,5 sekunnissa. Peugeot 508 Sport Engineered -mallin huippunopeus on saksalaisten suositusten mukainen 250 km/h.

Auton 49 g/km CO2-päästöarvo pitää huolen siitä, että verottaja kouraisee taskua varsin hellävaraisesti.

Ulkoisesti kolmen moottorin tehomallin kyllä tunnistaa yksityiskohdista, mutta liian kauas tavanomaisesta 508:sta ei ole onneksi lähdetty. Sisätilan materiaaleja hallitsee Alcantara ja nahka, mutta Peugeotin i-Cockpit -ohjaamoasetelma on ennallaan. Niin ulko- kuin sisäpuolen somisteet ovat väriltään neon-vihreitä. Sopii tähän automalliin. Varsin erikoinen yksityiskohta on c-pilariin sijoitetut pienet siivekkeet.

Vaikka Genevessä esitelty automalli on toistaiseksi konsepti, sen voisi sinänsä viedä tuotantoon sellaisenaan. Toivoa sopii, että ranskalaisilta löytyy rohkeutta tuoda 508 Sport Engineered:in kaltaisia toteutuksia myyntiin asti.

Lue muut artikkelit Geneven autonäyttelystä.

Katso Peugeot-malliston uudet autot

Katso Peugeot 508-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Peugeot vaihtoautot

Katso myytävät Peugeot 508 vaihtoautot

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin