Pikku-premium korotetulla maavaralla – tältä näyttää Audi A1 citycarver | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pikku-premium korotetulla maavaralla – tältä näyttää Audi A1 citycarver

Audi tuo vielä ennen talvea myyntiin pienimmästä automallistaan korotetulla maavaralla ja aiempaa jykevämmällä muotoilulla varustetun malliversion.
Pikku-premium korotetulla maavaralla – tältä näyttää Audi A1 citycarver

Audi A1 citycarverin 3,5 senttimetriä korkeampi maavara tavanomaiseen A1 Sportbackiin nähden voi tuntua paperilla varsin mitättömältä. Kaupungissa kanttikiviä tai talven auraamattomia katuja ylittäessä muutamalla sentilläkin voi kuitenkin olla jo merkitystä. Koska Audi A1 citycarverin pyöräkoot alkavat vakiona 16 tuumasta, noin viisi senttimetriä perinteistä A1:ta korkeampi maavara lienee lähellä totuutta.

A1 citycarverin olemus ei kuitenkaan kiteydy vain senttimetreihin, sillä auton ulkonäkö on saanut huomattavan paljon muskeleita ja menevyyttä. Frankfurtin autonäyttelyssä Audin osastolla malliston pienin auto keräsikin jopa yllättävän paljon huomiota osakseen.

Audi A1 citycarver

Audi A1 citycarverissa tulee vakiona muun muassa S line -kattospoileri ja mattamustaksi maalattu hunajakennomainen keulamaski. Kontrastivärillä korostetaan pyöränkaaria ja uudelleenmuotoiltuja kylkilistoja, joilla luonnollisesti halutaan viitata auton offroad-kykyihin. Vaikkei auto millään muotoa maastoauto olekaan, teräksenväriset alleajosuojat ja muut maastoon viittaavat elementit näyttävät yksinkertaisesti tyylikkäiltä.

Lisähinnasta sisätiloihin voi valita Design selection tai S line -sisätilapaketin, jotka tuovat perusvarusteluun nähden muun muassa urheiluistuimet sekä erilaisia design-elementtejä. Turva- ja mukavuusvarusteista vakiona automalliin kuuluu esimerkiksi Audi pre sense -järjestelmä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, kaistallapitovaroitin, mukautuva vakionopeudensäädin sekä Park Assist -pysäköintiavustin.

Lisävarusteena autoon voi poimia ominaisuuksia, joita ei ole totuttu näkemään tämän kokoluokan autoissa. Esimerkiksi säädettävä iskunvaimennus tai Bang & Olufsenin 3D Premium Sound -äänijärjestelmä.

Kompaktista koostaan huolimatta uudessa Audi A1:ssä on onnistuttu konstailemattomalla sisätilasuunnittelulla luomaan asialliset ja mukavat oltavat. Kuljettajan paikalla säätövarat ovat saksalaiseen tapaan hyvät, ja tavaratilakin on verrattain hyvänkokoinen, 335 litraa perusasennossaan.

Suomeen Audi A1 citycarver saapuu loppusyksystä, hinnaston tarkentuessa niin ikään lähempänä ruska-aikaa.

Lue muut Frankfurtin autonäyttelyyn 2019 liittyvät uutiset ja artikkelit.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin